Turfmarkt 116, 2801 HC Gouda, Zuid-Holland, NL

Wat ging er mis? feitelijk ging alles mis, men komt afspraken niet na en blijft je aan het lijntje houden. Het riekt naar discriminatie. En dan kaatsen ze de bal terug dat we er teveel druk... Toon meer

Onlangs hebben we onze nieuwe woning gevonden via Rotsvast, we zijn tevreden met het verloop van het proces. De afspraken werden correct nagekomen en we zijn blij met onze keuze.

1. Makelaardij

Verhuur, verkoop en beheer van Vastgoed Vastgoedbeheer via Rotsvast Overweegt u om één of meer woningen te laten beheren? Rotsvast is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in vastgoedbeheer. Als vastgoedbeheerder kunnen wij u compleet ontzorgen bij het beheer van uw woonpand(en). Zo heeft u ook na het verhuren van uw woning geen omkijken naar beheer, onderhoud of contact met de huurder. Wat is vastgoedbeheer? Bij vastgoedbeheer laat u een woning beheren door een vastgoedbeheerder. Een vastgoedbeheerder als Rotsvast is als het ware een tussenpersoon die werkzaam is namens de eigenaar van de woning. Er zijn verschillende vormen van vastgoedbeheer. Zo is er financieel beheer en technisch beheer. Wanneer u voor beide vormen van beheer kiest, wordt u compleet ontzorgd en heeft u geen omkijken naar de woning. Voorbeelden vastgoedbeheer Financieel vastgoedbeheer Bij financieel vastgoedbeheer ontzorgen wij u bij alle administratieve zaken omtrent het pand. Denk hierbij aan het opstellen en innen van huurfacturen, bewaken van huurachterstanden en het doorvoeren van huurverhogingen. Wij verzorgen daarbij heel het incassotraject, zelfs tot aan de eventuele inschakeling van een gerechtsdeurwaarder. Dit zijn alle financiële vastgoedbeheertaken die wij uitvoeren: • Huurfacturen verzenden en incasseren, inclusief de financiële afhandeling. • Periodieke administratieve huurafrekening verzorgen. • Bewaken van betalingen en huurachterstanden. • Verzorgen van eventuele aanmaningen (zelfs inschakeling van een gerechtsdeurwaarder). • Verrichten van betalingen met toestemming van de verhuurder. • Verzorgen van huurverhogingen inclusief schriftelijke kennisgeving. • Administreren en doorbelasten van gemeentelijke belastingen aan de huurder. Technisch vastgoedbeheer Bij technisch vastgoedbeheer ontzorgen wij u bij het onderhoud van de woning. Dit gaat verder dan alleen een lekkende kraan. Zeker bij grote wooncomplexen zijn er veel toeleveranciers waarmee servicecontracten onderhouden dienen te worden. Onder technisch beheer vallen zaken als brandveiligheid, onderhoud, facility management en energiemanagement. Uiteraard zorgen we dat alles voldoet aan de juiste wet- en regelgeving. Dit zijn alle technische vastgoedbeheer taken die wij uitvoeren: • Aanspreekpunt voor alle onderhouds- en herstelwerkzaamheden, klachten en storingen. • Verrichten van (periodieke) inspecties en inspectierapporten opstellen (maatwerk). • Offerteaanvraag, opdrachtverstrekking en controle op uitvoering onderhoud. • Servicecontracten vergelijken, afsluiten en onderhouden met toeleveranciers (gas, licht, water, e.d.). Rotsvast als vastgoedbeheerder Vastgoedbeheerder met meer dan 30 jaar ervaring. Rotsvast onderhoudt al het contact met de huurder, u heeft nergens omkijken naar. Rotsvast treedt op als toezichthouder en gaat om met problemen, klachten en vragen. Rotsvast biedt alle mogelijke vormen van vastgoedbeheer. Rotsvast is bekend met alle wet- en regelgeving. Rotsvast heeft een brede kennis van de vastgoedmarkt. Kosten van vastgoedbeheer Voor technisch en financieel beheer rekenen we een percentage van de huur. Wij geven u graag persoonlijke informatie over de kosten van het vastgoedbeheer voor uw woning. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere woningen bij ons onder te brengen voor vastgoedbeheer. Heeft u een groot aantal woningen? In dat geval maken we samen met u afspraken op maat.

• Turfmarkt 116, 2801 HC, Gouda, Zuid-Holland, Nederland

• 0182-591900

4,4

Uitstekend

Heeft 11% van zijn negatieve reviews beantwoord

Rotsvast is betrouwbaar en behulpzaam.

We hebben Rotsvast vrij kort voor ons vertrek naar het buitenland benaderd (ca 2 weken). Ze konden snel bij ons thuis langskomen om hun gang van zaken uit te leggen en ook snel de professionele fotograaf laten komen.

Ca 4 weken later hadden ze 3 kandidaten voor ons waarbij ze óf een financiële check hadden gedaan óf hadden nagevraagd of die mensen het huurbedrag vooruit konden betalen. Bij vragen per mail vanuit het buitenland reageerde ze snel en adequaat. Ze zijn eerlijk en komen na wat ze zeggen. Ze rekenen ook een eerlijke prijs. Kortom een aanrader!

7 december 2025

VRIENDELIJK, AKTIEF EN TO-THE-POINT

ROTSVAST Gouda heeft me prima geholpen bij het vinden en aankopen van een appartement. Korte communicatielijnen met een snelle response zorgden ervoor dat de aankooponderhandelingen en uitvoering snel en goed tot stand kwamen. Geen vraag was te veel. Alle documentatie en contract werden goed verzorgd en tijdig ter beschikking gesteld. De overdrachtsbezichtiging werd uitgevoerd volgens afspraak en ook de nazorg was prima. Een aanrader!

15 oktober 2025

Rotsvast zegt wat ze doen en doen wat ze zeggen

Zegt wat je doet en doen wat je zegt,
Een zeer correcte partij om mee samen te werken, na stressvolle ervaring met andere partijen zien wij dat Rotsvast zowel richting verhuurder als huurder een goede partij is. Verhuurperiode van ons huis is goed verlopen dankzij goede afstemming en communicatie met Rotsvast.

1 maart 2025

Alles ging mis!

Het riekt naar discriminatie.
En dan kaatsen ze de bal terug dat we er teveel druk achter zetten. Onze teleurstelling is groot. Gewoon 2 maanden tijd verloren aan dit bedrijf.

Onderstaande reactie van Rotsvast is een onjuiste weergave van de werkelijkheid.

Volgens mij hebben we alle details al gegeven, dit forum is om te beschrijven wat de ervaring is. En bovenstaande is onze ervaring.
Een excuus zou op zijn plaats zijn! ook nu kaatst u de bal weer terug. Daar zit het probleem ook.

14 maart 2025

Antwoord van Rotsvast - Gouda

Kunt u aangeven wat niet juist is? Dit zelfde bericht heeft u ook per mail ontvangen. Zou fijn zijn als u iets gedetailleerd zou zijn. Dan kan er een objectieve afweging gemaakt worden. Ons bedrijf bestaat al meer dan 35 jaar en discriminatie is bij ons zeker niet aan de orde.

Geachte mevrouw Sluiter,

Dank voor uw reactie.

U haalt een aantal zaken door elkaar. Rotsvast is niet de partij welke uw zoon al dan niet accepteert als huurder. Wij zijn louter tussenpersoon en nemen hierin een adviseren rol in. Dat huiseigenaren, onze klanten, er enige tijd over kunnen doen alvorens zij een huurder accepteren of afwijzen daar kunnen wij niet zo veel aan doen. Ik begrijp dat het voor Christian en zijn partner heel vervelend is dat zij hebben moeten wachten op antwoorden, maar de uitkomst en reactie van een verhuurder is door ons niet op voorhand te voorspellen.

Hetgeen ik u eerder heb gemaild, dat Christian wat ons betreft een goede huurder is en dat wij zijn dossier aan elke andere verhuurder met vertrouwen zouden kunnen voorstellen meen ik nog steeds, daar sta ik nog steeds achter. Indien gewenst kunt u bij mij op kantoor een keer komen praten hoe wij tegen het dossier aankijken en kan ik u op kantoor inzage geven in ons advies aan verhuurders, waarin wij een positief schriftelijk advies geven op het dossier van Christian en zijn partner, in combinatie met uw garantstelling. Dat Christian het enige profiel had dat wij hadden voorgesteld, betekent niet dat zij ook per definitie door een verhuurder gekozen worden.

Dat verhuurders anders tegen een profiel aankijken, dat is vervelend maar niet onze schuld. Verhuurders nemen meer zaken in overweging in hun afweging een huurder te accepteren. Geld is daarin niet altijd een doorslaggevende factor. Zo wordt bijvoorbeeld ook meegenomen dat beide huurder op dit moment niet werkzaam zijn of aantoonbaar inkomen hebben. Dat u hierin garant wenst te staan vinden wij, Rotsvast, meer dan genoeg, maar een verhuurder kan daar anders naar kijken.

Ik sta open voor een gesprek op kantoor om u in alle rust en openheid mee te nemen in onze processen en hoe er naar de profielen van Christian, zijn partner en u gekeken wordt. Ik eis dan wel dat de openbare klacht op onze profiel van Trustpilot verwijderd wordt. Ik meen niet dat het terecht is dat u Rotsvast aansprakelijk houd voor het feit dat derden geen positief gevoel overhouden aan het profiel van uw zoon en zijn partner. Wij hebben ons best gedaan en het profiel een positief advies meegegeven. Echter rust de uiteindelijke keuze niet bij ons.

Wij hebben nooit de intentie gehad het dossier van Christian te benadelen of toezeggingen te doen welke wij niet kunnen nakomen. Dat u dit zo heeft ervaren is vervelend en praat ik graag in persoon met u uit.

U bent van harte welkom en ik hoor graag of u van deze uitnodiging gebruik wenst te maken zodat we hiervoor een geschikte datum kunnen vinden. Vanzelfsprekend zijn Christian en zijn partner daarbij ook van harte uitgenodigd.

Met vriendelijke groeten,

Pim Jehee

Eigenaar Rotsvast Gouda – Alphen aan den Rijn – Zoetermeer

Nalatig

Nalatig
Zeer nalatig bedrijf. Ruim een half jaar moeten wachten op openstaande vergoedingen.

Men reageert totaal niet of verlaat op gestelde vragen per email, waarmee zij wel degelijk nalatig zijn als het gaat om het afhandelen van vragen of klachten van huurders.

Betreft de TTB (energie)vergoeding, daar is erg onzorgvuldig mee omgegaan. Na het versturen van mijn vraag rondom deze kwestie, met het aanleveren van stukken waarin duidelijk stond dat wij als huurders hier recht op hadden, werd mij door de eigenaar van de vestiging in Gouda verteld dat de huurders hier geen recht op hadden waarop ik nogmaals per email vertelde dat wij hier juist wel recht op hadden. Als reactie op deze email kreeg ik van de eigenaar van Rotsvast:''Lees vooral zelf het artikel dat je hebt doorgestuurd even door en trek je conclusies''.

De TTB vergoeding ging om een ruime €1500,- waar ik continu achteraan moest gaan en als het aan de eigenaar van Rotsvast Gouda lag, wij als huurder hier niet eens recht op hadden. De betalingen werden niet volledig uitbetaald constateerde ik, en ik vraag mij dan ook af of deze firma mij dit zelf kenbaar zou maken.

Tevens werd mij tijdens de eindafrekening €425,- in rekening gebracht onder de noemer extra voorzieningen, zonder toelichtingen. Bij navraag (wederom na meermaals aandringen tot reactie per email) scheen dit te gaan om een berekening van het jaar daarvoor wat uitermate slordig is. Administratie totaal NIET op orde dus!

En zo zijn er nog genoeg voorbeelden die ik kan aanleveren die niet zuiver zijn aan deze vestiging.

Voorkom gedoe en blijf uit de buurt van deze partij.

1 juli 2023

Woning nodig vanuit het buitenland.

Wij hadden vanuit het buitenland vrij snel een woning nodig en konden de financiële checks niet doen, oa omdat wij altijd koopwoningen hebben gehad. De heren van Rotsvast hebben ons ontzettend goed geholpen. We hadden ruim op tijd een woning en konden veel op afstand regelen.
Het contact tussen door verliep vrijwel altijd goed.
Ook het opleveren van de woning is goed verlopen en we kregen keurig onze borg terug gestort.
Hartelijk dank Rotsvast Gouda!

11 maart 2022

Beste Claire,

Dank voor je vriendelijke reactie en fijn dat alles naar tevredenheid is verlopen. Veel woonplezier in jullie nieuwe woning!

Rotsvast Gouda - Zoetermeer

Erg tevreden

Altijd goede, snelle communicatie.
Ik heb dankzij Rotsvast een fijne woonplek gehad en ik ben altijd goed geholpen bij vragen of problemen!

24 februari 2022

Beste Marith,

Dank voor je fijne woorden en ook jij bedankt voor een zorgeloze huurperiode. Veel plezier in je nieuwe woning!

Rotsvast Gouda - Alphen aan den Rijn

Wat ons betreft...DE verhuurmakelaar !

Onze eerste ervaringen met Rotsvast zijn super. We verhuren voor het eerste onze woning, wat op zich best spannend is. Met de vakkundigheid van de mensen van Rotsvast ben je meteen op je gemak en weet je dat de woning in goede handen is. Zeer nauwkeurig en compleet gaan ze te werk. Als je Rotsvast geen goede verhuurmakelaar zou vinden, dan zit er nog maar één ding op...niet verhuren, maar verkopen.

29 november 2021

Beste Ron,

Dank voor de uitgebreide en fijne reactie. Graag gedaan en veel plezier met uw nieuwe huurder.

Rotsvast

Doen wat ze beloven

Prima makelaar, doen wat ze beloven en altijd even deskundig. De opleveringen worden altijd zeer uitgebreid en zorgvuldig gedaan met alle foto's, meterstanden erbij. Ook zeer zorgvuldig met de contracten zodat deze geen risico opleveren voor zowel huurder als verhuurder. Ga zo door!, Groeten, Jean

21 mei 2021

Beste,

Dank voor de duidelijke en fijne woorden! Op naar een goede voortzetting van onze samenwerking!

Een geweldige makelaar

Een geweldige makelaar, Doen wat ze zeggen. Vlotte afhandeling van zaken.
Zeer tevreden!

30 april 2021

Beste Mike,

Dank voor je fijne woorden. Veel plezier in je nieuwe woning.

Rotsvast

Super geholpen

De mannen bij Rotsvast Gouda zorgen er altijd voor dat je je gehoord voelt en denken goed mee. Altijd snelle reactie zowel op de mail als telefonisch. Appartement is zeer netjes opgeleverd.

29 april 2021

Beste Eline,

Dank voor je fijne woorden. Veel plezier in je nieuwe huurwoning!

Super team

Super team! Hele traject van verhuur geweldig goed begeleid door het team van Rotsvast Gouda. Ook maandelijkse dienstverlening helemaal in lijn met verwachting, de verhuurder wordt volledig ontzorgd.

27 april 2021

Beste heer Boekensteyn,

Dank voor de fijne woorden en op naar een prettige voortzetting van onze samenwerking.

Fijne en eerlijke makelaar

7 april 2021

Antwoord van Rotsvast - Gouda

Kort maar krachtig, maar alles wat toekomstige klanten moeten weten. Dank voor deze fijne woorden.

Rotsvast Gouda

Zeer goede ervaringen met dit bedrijf!

Zeer goede ervaringen met dit bedrijf!! We hebben veel vertrouwen in hen, omdat we graag betrouwbare mensen in ons huis hebben die een kamer zoeken. Over het algemeen fijne huurders. Bij 1 huurder hadden we ooit wel problemen. Maar Rotsvast Gouda loste dit goed op met goede begeleiding.

25 maart 2021

Beste,

Dank voor de fijne recensie, terugkijkend op uw ervaringen!

Op naar een prettige voortzetting van de samenwerking!

Volle tevredenheid

Volle tevredenheid

We hebben tot nu toe alleen maar positieve ervaringen met Rotsvast. Er werden vrij snel een aantal huurders gevonden. En de hele afhandeling was perfect.
Zelfs een huurder die niet zo goed liep is tot onze volle tevredenheid goed opgelost. Wij zijn bijzonder tevreden over de vakbekwaamheid van de medewerkers.

Groet, Bas Gutman

24 maart 2021

Beste heer Gutman,

Dank voor de fijne woorden en wij kijken graag vooruit naar een verdere soepele voortzetting van onze samenwerking.

Rotsvast Gouda - Zoetermeer