1. Fietsenwinkel

👉 Retrouvez toutes nos actus sur nos réseaux sociaux : 🚴 Vélo : @ShimanoRoad @ShimanoMTB @ShimanoEbike Instagram : @Shimanofrance 🎣 Pêche : @ShimanoFishingFR Instagram : @Shimano.fish

2,1

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft 43% van zijn negatieve reviews beantwoord

Ik heb geprobeerd om contact te krijgen…

Ik heb geprobeerd om contact te krijgen met Shimano over een terugroepactie van een afgebroken fiets crank. 45 min tel in de wacht gehangen voor het Nederlandse service nr, ik verwacht niet dat ze daar wel eens opnemen. Het emailadres gemaild maar dan krijg je een standaard, no-replay mail terug waarin ze naar de site verwijzen. Niet gelukt om contact te krijgen dus.

14 oktober 2025

Volgende keer geen fiets met Shimano accu

Ik heb een Gazelle met Shimano accu. Na 4 jaar doet de accu het niet meer. Kassa! Voor 559 euro een nieuwe gekocht. Is blijkbaar niet bijzonder, dat je na 4 jaar al een nieuwe accu moet kopen. Tot mijn verbazing moest ik ook een nieuwe oplader kopen van 80 euro, omdat de oude oplader niet samenwerkt met de nieuw accu. Dat kan echt niet. Volgende keer beter een fiets met Bosch accu.

16 juli 2025

Display kapot? Fiets naar containerpark ...

Fiets van 5 jaar oud, kostte 1800 euro. Werkt perfect maar display SCE6010 gaat kapot, zonder val of beschadiging. Kan niet meer vervangen worden omdat geen enkel ander display compatibel is met de Shimanomotor. Mail van Shimano: "Helaas niet meer beschikbaar en bij ons is er geen alternatief".
Fiets na verkoop van een paar onderdelen naar het containerpark.

19 juni 2025

Gazelle Chamonix met HALVE Shimano accu

Actieradius is slechts 73 km terwijl het display in de normaal stand 125 km aangeeft.
Nieuwe Gazelle met ondeugdelijke accu heeft maar halve capaciteit.
Als je een nieuwe electrische auto koopt is het toch ook volstrekt onacceptabel als je slecht 350 km kunt rijden terwijl de auto na opladen aangeeft dat je 600 km kan rijden!
Begin 2024 een nieuwe Gazelle Chamonix C7 met Shimano accu gekocht bij Fietsvoordeelshop Eindhoven. De accu is van inferieure kwaliteit. In de praktijk kan ik maar 70 tot 73 km fietsen in de stand NORMAAAL na volledige oplading van de accu. Na volledige oplading geeft het display aan dat je 123 km kunt fietsen in de stand NORMAAL. De fietsvoordeelshop heeft de accu al 4 keer gecontroleerd en roept telkens weer dat de accu goed is. Ook Shimano heeft zich ermee bemoeit en zegt dat de accu goed is.
Shimano en fietsvoordeelshop kunnen meten wat ze willen, de echte praktijkproef is gewoon gaan fietsen en kijken hoe ver je komt. Raar maar waar, de accu is telkens weer na ongeveer 70 tot 73 km helemaal leeg, ik weeg 72 kg, banden op 4 bar, ik fiets heen en terug, dus niet alleen tegenwind, en geen heuvels, ik fiets in het buitengebied dus geen stoppen en weer opstarten.
Shimano en fietsvoordeelshop blijven in hun ivoren toren zitten roepen dat de accu goed is terwijl ik het tegendeel bewijs. Het bewijs dat ik lever is een keihard praktisch technisch bewijs en ze blijven maar roepen dat het slechts een mening is. De hoogste leidinggevende heeft wel telefonisch gezegd, dat die capaciteit van de accu een ongrijpbaar iets is.
Shimano heeft aan de hand van de 4 weken dat ik de fiets heb gebruikt/ getest, geconstateerd dat je 107 km kon fietsen in de stand Normaal.
Het vreemde is dat dit absoluut niet overeenkomt met de 73 km die ik kon fietsen, deze cyclus van slechts 73 km is in die 4 weken zelfs 3 keer gemeten door mijzelf.
Hoe Shimano komt aan die 107 km is dus een groot raadsel en dit bewijst dat Shimano gesjoemeld heeft met hun rapport.
Toen ik pasgeleden de fiets terugbracht voor de 4 de keer en zei dat als de accu wederom goed bevonden wordt en het probleem dus blijft, ik de fiets niet meer kom ophalen, ik wil gewoon mijn geld terug. Toen kreeg ik als antwoord: Dan zet ik de fiets hier voor de winkel op straat, dan zal hij daar niet lang staan, dat weten wij allemaal. Onvoorstelbaar dat een bedrijf dat 70.000 fietsen per jaar verkoopt zo met zijn klanten omgaat, ze werken zelfs diefstal in de hand.
Als fietsvoordeelshop de accu vervangt door de zwaardere die slechts 200 meer kost is voor mij het probleem opgelost. Deze simpele oplossing kunnen ze zelf niet verzinnen. Die reviews van mij daar hebben ze kennelijk geen last van, nee, ze zetten alleen maar hun hakken in de sloot, heel vreemd en ook heel onprofessioneel.
Deze fiets is ondeugdelijk, doet niet wat ie beloofd, haalt slechts de helft van de beloofde km en dus wil ik mijn geld terug, zo staat het ook in de wet.
Ik heb tot 2 maal toe een aangetekende brief gestuurd naar de hoogste leidinggevende en ik krijg zelfs niet eens een schriftelijke reactie daarop, echt heel arrogant.
Bij deze doe ik een INGEBREKE STELLING aan de fietsvoordeelshop, dus u kunt de fiets ophalen en mij het aankoopbedrag terugbetalen.
P.S. De capaciteit van de accu is nu met het koudere weer nog verder teruggelopen naar 60-63 km, dus de helft van de specificatie.

2 oktober 2024

Derailleur Dura Ace 9150 (electr.) al kapot na plm. 7.000 km!

Heb schakelsysteem Dura Ace 9150, elektrisch dus. Zou het beste van het beste moeten zijn. Niet dus, derailleur begeeft het al na plm. 7.000 kilometer. Nooit mee gevallen, nooit mee in de regen gereden. Etc. Val net buiten de garantieperiode en Shimano is niet geïnteresseerd in het waarom, wil niets vergoeden, ook geen coulance.

6 augustus 2024

Shimano Steps E6100 op Kalkhoff fiets…

Shimano Steps E6100 op Kalkhoff fiets defect na 4 jaar en 6387 km.

Zowel Kalkhoff als Shiman geven beiden niet thuis.

Een nieuwe motor plaatsen €900,-

De motor heeft de afgelopen 4 jaar veelvuldig storing gegeven. Bij de dealer aangegeven dat we dit niet correct vinden. De dealer kon er niets mee, anders dan resetten. We voelen ons van het kastje naar het muurtje gestuurd.

Nooit weer een Kalkhoff en nooit weer een Shimanomotor.

29 juli 2024

Ik had een SCOTT SILENCE eRIDE 10

Ik had een SCOTT SILENCE eRIDE 10, de eerste 3 maand heb ik zeker 6 keer bij de fietsenmaker hem opnieuw binnen gebracht.
- blijkbaar als het regent moet je opletten als je fiets.
- achterste spatbord kwam op verschillende plaatsen los
- elektrische kabel tussen spatbord en band zeer weinig plaats, dus takjes of steentjes kan deze kabel raken en beschadigen.
- om de 600km moeten de versnellingen bijgesteld worden Shimano Deore/XT 12 Speed zeer slechte ervaringen bij
kortom al een behoorlijke slechte start.
Nu dit is volgens mij Scott hun ontwerp => dus slecht

En Shimano kan er ook wat van...
Komen we op belangrijkste en duurste probleem.
vanaf 1200km enkel in eco gereden te hebben is de achteras krom.
en na nog eens 800 km enkel op turbo te rijden achteras stuk gereden.
Dit is de brol van Shimano "Deore/XT 12 Speed"
Dus na 2000km is de ketting klaar om te vervangen en de kleinste 3 tandwielen (25euro/stuk) moeten ook vervangen worden. En 2 nieuwe achterassen.

Ik maak mijn ketting bij regen weer elke week zuiver en smeer deze. als het droog is doe ik het wel om de 2 weken.

Dus achteras 1 maal krom en 2de maal volledig stuk gereden. 3 tandwielen en ketting klaar voor de schroot op 2000km.
Dan denk je ik koop een speedpedelec om net iets verder te rijden voor je werk, kom je dik bedrogen uit.

Denk zeker na als je 6000euro uit geeft aan deze fiets met versnellingen van Shimano
Ik heb deze fiets geleast, en Shimano wou elke 3 maand deze delen kosteloos vervangen tot de leasing stopt.
een groot schandaal, als ze zo iets slecht ontwerpen en goed weten dat het slecht is, ze blijven dit voorlopig gewoon verder verkopen.
en als je het als koper niet weet dan draai je zelf op voor deze kosten, en verdienen ze nog opo hunne brol.

18 januari 2023
Toon reviews in alle talen. (79 reviews)