Drie fantastische weken Sumatra en Bali.
Vandaag na drie fantastische weken Indonesie terug in Nederland aangekomen. We zijn nog nooit in Azie geweest dus we zochten een reisbureau om voor ons een mooie reis samen te stellen. We zijn bij Smaragd Reizen in Enkhuizen uitgekomen omdat zei gespecialiseerd zijn in reizen naar Azie. Kontakt gehad met Amy, en waar sommigen een negatieve review schrijven i.v.m. de moeizame communicatie moet ik deze reviews een beetje gelijk geven. Kontakt verloopt wat moeizaam, en ook wij moesten wel regelmatig aan de bel trekken om informatie over onze reis te krijgen en de voortgang van de boeking. Maar uiteindelijk een mooi voorstel ontvangen, maar wij wilden toch wat meer ontspanning in de reis hebben, en dat heeft Amy goed begrepen en het reispakket zo aangepast dat er meer rustmomenten in onze reis zaten. We zijn begonnen op Sumatra/ Medan/ Bukit Lawang/Sinabong. Na 1,5 week Sumatra zijn wij doorgevlogen naar Bali/Sanur/Ubud. De accomodaties waren ronduit fantastisch, luxe resorts met uitstekend eten. Het kontakt met de lokale reisorganisaties die samenwerken met Smaragd Reizen verliep prima. Op Sumatra hadden wij 1,5 week een persoonlijke reisleider bij ons die ons overal bij hielp. Hij regelde een arts toen mijn vrouw maag/darmproblemen in de jungle opliep, allemaal erg goed geregeld. Op Bali heeft Jewel Indonesia Tour and Travel ons zeer goed op de hoogte gehouden van alle plannen en op welke tijden onze taxi chaufeur ons zou ophalen om ons naar de geplande akiviteit te brengen.Van meerdere rustdagen mogen genieten in het fantastische Kawi Resort op Bali in Ubud, wat een weelde en een behulpzame bediening. Wij hebben echt genoten van drie weken Indonesie en wij bedanken Smaragd Reizen, en vooral Amy voor de mooie reis die ze voor ons heeft samengesteld.