Pure geldklopperij
Mijn ervaring met Special Ad is bijzonder negatief en laat een zeer wrange indruk na.
Wat mij het meest stoort, is de manier waarop deze firma te werk gaat. De verkoper die destijds bij mij langskwam, bracht een verhaal dat op het moment zelf overtuigend klonk, maar achteraf bekeken zwaar overdreven en op meerdere punten misleidend bleek. Er werd sterk ingespeeld op het emotionele aspect van het “steunen van goede doelen”, terwijl de realiteit volgens mij vooral draait om agressief winstbejag.
Ik steun met overtuiging organisaties die een echte meerwaarde bieden aan mensen die deze ondersteuning in hun dagelijkse leven nodig hebben, en precies daarom ben ik destijds ingegaan op het voorstel. Intussen hoor ik echter van meerdere ondernemers gelijkaardige negatieve ervaringen, zowel over de beloofde zichtbaarheid als over het zogenaamde voorstellingsmoment van de minibus dat de verwachtingen niet inloste.
Voor mij voelt het alsof het helpen van vzw’s helemaal onderaan de prioriteitenlijst staat en dat maximale winst het échte doel is. De commerciële aanpak is zeer glad, maar de geleverde waarde blijft naar mijn mening ver achter op wat vooraf wordt voorgesteld.
Ik wil wel uitdrukkelijk meegeven dat ik geen zicht heb op de concrete samenwerking tussen Special Ad en de betrokken vzw’s, en dat ik daar dus geen uitspraak over kan of mag doen. De vzw’s zelf zijn uiteraard gebaat bij de minibus die zij ontvangen en voor hen betekent dit zonder twijfel een waardevolle ondersteuning. Voor alle duidelijkheid: de betrokken vzw’s hebben naar mijn mening ook geen weet van de negatieve ervaringen aan ondernemerszijde en treffen hierin uiteraard geen enkele schuld.
Ik raad collega-ondernemers aan om bijzonder kritisch te zijn en alles zeer grondig te laten uitschrijven en verifiëren vóór men ergens op ingaat.
— Een ontgoochelde ondernemer
Letterlijk een "firma" die ondernemers emotioneel bespeelt op de kap van mensen die het moeilijk hebben en hulpbehoevend zijn en daar op de koop toe een winstmodel van maken

Antwoord van Specialad