SUSA Flexibel Studentenwerk Reviews 16

TrustScore 2 uit 5

1,8

1. Uitzendbureau

Info over SUSA Flexibel Studentenwerk

Als student wil je niet alleen uitblinken in je studie, maar ook volop genieten van je studententijd. Bij SUSA begrijpen we dat. Met meer dan 75 jaar ervaring in het werken met studenten bieden wij het leukste hbo- en wo-studentenwerk in jouw regio. Of je nu sport, borrelt, festivals bezoekt, vrijwilligerswerk doet, muziek maakt of lid bent van een vereniging, bij SUSA ben je Student& nog zoveel meer!

Een flexibele bijbaan is essentieel tijdens je studententijd, en bij SUSA vind je niet zomaar een bijbaan, maar een die ook nog eens goed verdient. Of je nu een functie zoekt die aansluit bij je studie of juist buiten je comfortzone ligt, bij SUSA vind je mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en lekker te verdienen. Het is dé manier om je studententijd echt te laten tellen.

Zoek je een flexibele bijbaan die past bij jouw interesses en ambities? SUSA staat voor je klaar om je te ondersteunen, zodat je het maximale uit studententijd haalt. SUSA. Make it count!

1,8

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Ondanks aangenomen, mijn sollicitatie ingetrokken

Ik moet me helaas aansluiten bij de (vele) negatieve reviews. De sollicitatieprocedure, waarvoor ik aangenomen ben, was ronduit teleurstellend door een algeheel gebrek aan duidelijke en goede communicatie. Het persoonlijk contact ontbreekt bij dit bedrijf.

Tevens werden er mij onwaarheden verteld door de afdeling administratie, welke beweerde mijn referenties niet te kunnen bereiken. Dit was onjuist, gezien ik de desbetreffende referentie kort voor dit bericht van afdeling administratie nog persoonlijk gesproken had, zo ook over deze sollicitatie en bijbehorende referentie.

Ik heb hierover contact gezocht met Susa per mail, en sta zeker open voor een oplossing of een gesprek om dit na te bespreken.

Hoe dan ook is het, en dan druk ik me mild uit, erg frappant dat Susa maar 1.9 sterren scoort op Trustpilot. Er is maar een enkele positieve review te vinden hier.

7 juni 2025

Hi Lennart,

Wat vervelend dat de situatie zo is gelopen! Wij zouden ontzettend graag met je in gesprek gaan zodat we deze miscommunicatie kunnen verhelpen. Zou je ons een mailtje kunnen sturen op marketing@susa.nl? Alvast bedankt!

Vriendelijke groetjes,
SUSA. Make it count

Rot bedrijf

Heel netjes een sollicitatiegesprek ingepland, CV en motivatie ingevuld. Nou, één avond van tevoren het gesprek afzeggen is niet zo netjes hé? "Functie is al vervuld", wat een onzin.

14 april 2025

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Hi Mandy, vervelend om te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad met ons sollicitatieproces. Ik zie dat je door de eerste ronde was en jouw sollicitatiegesprek zelf pas 10 dagen later hebt ingepland. Wij kunnen helaas niet beloven dat een vacature binnen 10 dagen niet vervuld is, maar ik kan me wel voorstellen dat het niet fijn is om dit de dag van te voren pas te horen. Hopelijk komt er snel nog een vacature online die goed bij je past! Groetjes, SUSA.

Ga niet voor dit uitzendbureau…

Ga niet voor dit uitzendbureau solliciteren. Mijn sollicitatiegesprek was een nare ervaring, waarbij de interviewer arrogant en zelfingenomen overkwam. Je wordt gedwongen je eigenwaarde opzij te zetten om überhaupt kans te maken op een baan. Tot slot werd er op een denigrerende manier een persoonlijke opmerking gemaakt, waardoor ik me direct minderwaardig voelde. Als je zelfrespect heb ga gewoon direct voor een bedrijf solliciteren dan dit rampennoord.

16 oktober 2024

Hi TechGast,

Wat enorm vervelend om te horen dat je een nare ervaring hebt gehad tijdens het sollicitatieproces. We zouden erg graag met je in contact komen om hier samen een oplossing voor te vinden en om te zorgen dat dit in de toekomst natuurlijk niet meer voorkomt.

Als je ons zou willen contacteren via marketing@susa.nl zouden we dat erg op prijs stellen!

Alvast bedankt en vriendelijke groetjes,
SUSA

Ga hier niet werken

Ga hier niet werken
Het is echt belachelijk hoe ze met je omgaan. Tijdens de sollicitatieprocedure krijg je geen persoonlijk telefoonnummer of e-mailadres van de recruiter. Je kunt alleen een algemeen nummer bellen, waar je soms tot 1,5 uur in de wacht staat. De benadering is onpersoonlijk en er wordt totaal niet gekeken naar welke kandidaten echt bij de functie passen. Kortom, de organisatie is slecht geregeld, werk hier dus absoluut niet!

12 februari 2025

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Hi Sanne, wat vervelend om te horen dat je een slechte ervaring hebt gehad met ons sollicitatieproces. Ik kan begrijpen dat 1,5uur in de wacht staan niet iets is waar je op zit te wachten. Zou je met ons contact willen opnemen via marketing@susa.nl, zodat we kunnen kijken waar het precies fout is gegaan? Dan kunnen we de processen hiermee verbeteren en dit in de toekomst voorkomen. We horen graag van je! Groetjes, SUSA.

Niet werken via dit uitzendbureau!

Echt een ontzettend slecht uitzendbureau. Wanneer je ze vraagt om met je mee te denken over het oplossen van een fout die hun nota bene hebben gemaakt, kunnen alle medewerkers alleen maar zeggen dat er geen oplossing is. Als je via een ander uitzendbureau dan SUSA kan werken, dan raad ik je dat zeker aan!

1 november 2024

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Hi Lotte, wat vervelend om te horen dat je geen fijne ervaring hebt gehad. We zouden dan ook graag met je in gesprek komen. Zou je ons een mailtje willen sturen op studenten@susa.nl?

NIET HIER WERKEN!!!!!!!!!!!!!!!

Ik kan niet eens omschrijven wat voor slechte organisatie dit is. Zou ook graag willen weten wat voor mensen mij te woord staan aan de telefoon: hebben jullie geen manieren geleerd? En ik ben zeker niet de enige die dit denkt, mijn mede (ex!)-collega’s (zij hebben ook ontslag genomen) zijn ook van mening dat de medewerkers van SUSA echt een te grote mond hebben telefonisch. Leer met respect praten tegen anderen svp, want in het echt heb jullie sowieso niet zo’n grote mond. Ongelofelijk wat voor slechte boel dit is. Ik adviseer jullie om echt even kritisch te kijken naar hoe jullie dit kunnen verbeteren, want de hoeveelheid hoofdpijn en stress die jullie bezorgen is abnormaal?! Verder houden jullie je niet aan CAO regels. Ik denk dat het beter is om gewoon te stoppen en de boel te sluiten, want dit kan echt niet. Ik walg van jullie, echt waar.

10 augustus 2024

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Hi Elise, vervelend dat je een negatieve ervaring hebt gehad. Graag komen we met je in gesprek. Zou je ons een berichtje willen sturen via planning@susa.nl?

Weinig positiefs over te zeggen

Communicatie met medewerkers is slecht, wanneer je van een Fase A of B contract naar een WAB gaat en een X aantal uren minimaal ingepland moet worden is het niet de bedoeling dat je meer werkt. Te veel medewerkers binnen een poule en dan worden je uren weggenomen die je meer zou werken en gegeven aan iemand anders. Worden zaken toegezegd die niet worden nagekomen zoals meer uren beloven rond een bepaalde periode. Workgenda werkt geregeld niet en schuiven problemen af op medewerkers, althans die worden er de dupe van.

21 juni 2024

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Hi Anoniem, wat vervelend om te horen dat je negatieve ervaringen hebt gehad met het werken bij SUSA. Voor de extra uren die je boven je WAB-aanbod kunt werken, zijn we afhankelijk van de urenuitvraag van de opdrachtgever. Om iedereen eerlijk in te plannen, worden alle uren die niet onder het WAB-aanbod vallen evenredig verdeeld onder de studenten in de poule.

Mocht je nog vragen hebben, komen we graag met je in gesprek. Zou je ons willen bellen of een mailtje willen sturen naar planning@susa.nl? Groetjes, SUSA.

Bijzonder uitzendbureau

Bijzonder uitzendbureau. Na 3 jaar werken via Susa wordt de wettelijke opzegtermijn niet gehanteerd, doet men moeilijk over transitievergoeding. Reageren niet op mijn vragen cq mailberichten.
Houden geen rekening met studie uren en tentamens.
Totaal niet flexibel.

1 mei 2024

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

"Hi Jolande, vervelend om te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad. Ik heb het intern doorgegeven en begrijp dat er inmiddels contact met je is opgenomen over de opzegtermijn en je transitievergoeding. Excuses dat je hebt moeten wachten op een antwoord op je vragen!"

Super slecht bedrijf

Zogenaamde recruiters weten niet waar ze mee bezig zijn. Moeten meerdere keren bellen om een gesprek te voeren, omdat ze zelf niet alle informatie op orde hebben over hun eigen vacatures. Dus ondertussen even drie kwartier lang opzoeken hoelaat een training is. Dat hoort toch wel bekend te zijn als je een sollicitant belt?

Houden geen rekening met studenten, dus een uitzendbureau specifiek voor studenten kan je het niet noemen.

Zeer arrogante medewerkers. Vragen je na elk stukje informatie die ze geven of je nog wel geïnteresseerd bent, om je vervolgens te vertellen dat je niet enthousiast genoeg klinkt. Moeten ze niet vreemd opkijken dat mensen minder enthousiast klinken als er na elke zin gevraagd wordt of je nog wel geïnteresseerd bent.

19 december 2023

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Wat vervelend dat je een negatieve ervaring hebt. Graag komen we met je in gesprek. Zou je ons een berichtje willen sturen via studenten@susa.nl ?

Tijdverspilling

wat een shit systeem om te solliciteren

14 november 2023

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Hi Boter, wat vervelend om te horen dat je ons systeem niet als prettig ervaart. Graag komen we met je in gesprek hoe we dit zouden kunnen verbeteren! Zou je ons een berichtje willen sturen via studenten@susa.nl? We horen het graag!

Top uitzendbureau!

Goed aanbod met goed betalende en studie gerelateerde bijbanen. Ben snel aan een leuke functie geholpen!

30 januari 2023

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Hi Melanie, bedankt voor je positieve review! Veel plezier met je nieuwe bijbaan. Groetjes, SUSA

Communicatie is slecht

Er werd niet duidelijk aangegeven dat een 'klik' gesprek simpelweg een tweede sollicitatie ronde is. Slechte communicatie in het algemeen.

30 maart 2023

Antwoord van SUSA Flexibel Studentenwerk

Hi Sjors, vervelend dat je geen positieve ervaring hebt gehad. We hebben je review intern gedeeld en we gaan duidelijker communiceren wat een klikgesprek inhoudt voor een student. Mocht je verder nog met ons in gesprek willen komen hierover, nodigen we je uit ons een berichtje te sturen naar planning@susa.nl! Groetjes, SUSA.

Onvriendelijk en zeer slecht

Vandaag gesolliciteerd voor een job. Zojuist gebeld door een SUSA recruiter die mij zeer onvriendelijk te woord heeft gestaan.

Volgens de medewerker zou ik niet geschikt zijn voor de vacature, omdat ik hiernaast nog studeer op de hoge school, en niet aan mijn uren zou komen. Ook kreeg ik op een onaangename toon te horen om 'zelf rond te kijken' naar een bijpassende vacature ivm met mijn studie.

Nu snap ik niet wat de essentie is om telkens maar te beweren dat je studenten wil helpen die 'flexibele' BIJbanen zoeken. Hier klopt niets van. Zeer teleurgesteld en heb mij ook direct uitgeschreven via de website, om meer ellende te voorkomen.

Het is belangrijk om zeker in deze tijd klaar te kunnen staan voor studenten. Een bedrijf als SUSA hoort zijn functies na te komen en niet alleen lopen beweren.

5 oktober 2022

Lieve mederwerkers met technische problemen

SUSA is een bedrijf met erg vriendelijke werknemers, maar helaas zijn er toch meerdere technische fouten en interne problemen waardoor mijn ervaring met SUSA niet zo heel soepel verloopt. Denk hierbij aan: Verkeerde adresgegevens op mijn contract, mails nooit ontvangen omdat mijn mail verkeerd in het bestand staat, etc. Ik word hiermee aan de telefoon wel heel vriendelijk geholpen, maar het probleem blijft zich wel helaas steeds voordoen en wordt niet verholpen waardoor ik er zelf steeds achteraan moet.
Verder vind ik dat SUSA alles wel helder aangeeft, eerlijk is en gericht is om te helpen.
Alleen jammer dat er toch zoveel technische problemen ontstaan.

23 juli 2022

Zielig

Dit is gewoon een prototype uitzendbureau die nog in de making is want professionaliteit is ver te zoeken en verder snappen ze er zelf ook niks van. Ze weten niks en doen ook geen moeite om iets te verduidelijken. Zielige wezens.

25 januari 2022

Susa beweert een uitzendbureau te zijn…

Susa beweert een uitzendbureau te zijn voor studenten, maar op het moment dat je aangeeft een tentamen te hebben tussen een training, hó maar, dan kan je maar beter voor een andere vacature solliciteren.

Claimen dat je voor studenten een oplossing hebt maar niet in acht nemen dat studenten wel is verplichtingen hebben en daar geen rekening mee houden.

Onervaren recruiters die niet met je meedenken.

Recensie op basis van meerdere vacatures. Iedere keer hetzelfde liedje. Aldus voor mij een heel onprettige uitzendbureau.

26 juli 2021