Banner for Het Interieur Design Instituut

Het Interieur Design Instituut Reviews 13

TrustScore 4 uit 5

4,1

1. Onderwijsinstelling

Bij het Interieur Design Instituut leren we je niet alleen interieurontwerp, maar moedigen we elke student aan om hun eigen gevoel voor stijl en creativiteit te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast leren we je de technische en praktische vaardigheden die nodig zijn om je ontwerpideeën werkelijkheid te maken. De Interieur Design Diploma Cursus wordt volledig online aangeboden en bestaat uit 12 uitgebreide modules met bijbehorende interactieve opdrachten. De gemiddelde studieduur is 24 weken, maar je hebt de flexibiliteit om er tot 12 maanden over te doen als dat beter past bij jouw planning.

Interieur Design Cursus

Ontdek een Spannende Nieuwe Hobby of Start je Droomcarrière!
Het Interieur Design Instituut biedt je de meest geavanceerde en complete online leermethode van dit moment. We hebben de meest uitgebreide thuisstudiecursus in interieurontwerp, waarbij we gebruikmaken van de nieuwste online technieken. Onze toewijding aan kwaliteit heeft geleid tot unieke lesmethodes en studentondersteuning, wat zorgt voor uitstekende resultaten.

Garantie

7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

Niet tevreden? Neem binnen 7 dagen na je inschrijving contact met ons op voor een volledige terugbetaling.

4,1

Goed

TrustScore 4 uit 5

Uitgebreide cursus

Uitgebreide en goede cursus. Aan het einde van elke les maak je een praktische opdracht die beoordeeld wordt door een interieur designer. Dat werkt prettig!
Minpunt vind ik dat de cursus niet zo goed uit het Engels vertaald is. Soms moeilijk te volgen wat er bedoeld wordt.

10 mei 2026

Een aanrader

Een aanrader! Al jaren ben ik geïnteresseerd in interieur en met deze cursus kan ik die passie omzetten in concrete kennis en ervaring. De cursus is leerzaam, praktisch en flexibel. Vooral dat laatste is voor mij persoonlijk een troef: de vrijheid om het in mijn eigen tempo te volgen, even wat langzamer te gaan wanneer werk, gezin er even tussenkomt en steeds met de mogelijkheid om extra tijd bij te kopen indien nodig. Een jaar was voor mij tekort om alle modules af te ronden.
Ook het contact met de docente verloopt vlot en snel, opdrachten worden heel snel beoordeeld met uitgebreide feedback.

29 april 2025

Antwoord van Het Interieur Design Instituut

Dank je wel voor deze fijne review, Anouk! Het doet ons heel veel plezier te lezen dat je jouw passie voor interieur eindelijk kunt omzetten in concrete kennis en vaardigheden.
De flexibiliteit van de cursus is inderdaad iets waar we bewust voor kiezen — het leven staat niet stil, en we vinden het belangrijk dat jij de opleiding kunt volgen op een manier die bij jouw ritme past. Dat je daarvoor extra tijd hebt bijgenomen, is precies waarvoor die mogelijkheid bestaat.
Fijn ook om te horen dat het contact met je docente vlot verloopt en de feedback snel en uitgebreid is. Daar werken we hard aan!

Het team van het Interieur Design Instituut

Ik heb nu helemaal de smaak te pakken gekregen!

Ik heb nu helemaal de smaak te pakken gekregen! Al jaren ben ik geïnteresseerd in interieur, kleur en styling. Er gaat geen seizoen voorbij dat ik niet mijn meubels verplaats of de kleur op mijn muren verander. Deze cursus is voor mij écht de kers op de taart, leerzaam, direct toe te passen, laagdrempelig, flexibel en persoonlijk. Ik ben er in de zomermaanden even tussenuit geweest en pak nu de draad in de wintermaanden weer lekker op. Dat vind ik het fijne aan deze online cursus en is ook de reden dat ik uiteindelijk voor het Het Interieur Design Instituut heb gekozen, de vrijheid om het in mijn eigen tempo te volgen met de mogelijkheid om extra tijd bij te kopen (een jaar is zo voorbij). De cursus is opgedeeld in diverse overzichtelijke modules met uitgebreiden informatie en foto’s over het betreffende onderwerp. De bijbehorende opdrachten zijn een feestje voor mijn nieuwe kennis en wakkeren mijn creativiteit aan. Houd er wel rekening mee dat ze naast de lesstof zelf ook tijdsintensief zijn, een goede planning is hierin wel cruciaal. Tot slot vind ik het persoonlijke contact met mijn docente echt een heel groot plus punt. De uitgebreide feedback die ik van haar ontvang met leestips is voor mij erg waardevol en leerzaam. Ik heb nog geen moment spijt, dat ik deze cursus heb aangeschaft.

28 oktober 2024

Beste Monique,
Superbedankt voor je fantastische vijf-sterren! Geweldig om te horen dat je zo geniet van de vrijheid om de cursus op jouw eigen ritme te volgen. Dat de heldere structuur en inspirerende visuals je creativiteit stimuleren, is precies waar we het voor doen. En fijn dat het persoonlijke contact met je docent zo’n meerwaarde voor je heeft. Veel plezier met de rest van de cursus!

Het Interieur Design Instituut

Aanrader!

Aanrader! Het is heel fijn dat je de cursus op je eigen tempo kunt volgen. De modules zijn zeer leerzaam en toegankelijk. De docent reageert heel snel wanneer je vragen hebt. De lessen zijn heel duidelijk omschreven en ik vind het zelf een voordeel dat de studie internationaal is voor als je bijvoorbeeld in de toekomst in het buitenland wilt werken/wonen. Je kunt de studieduur verlengen door extra modules aan te kopen, dit is voor mij gunstig omdat ik door persoonlijke omstandigheden een studievertraging heb opgelopen.

28 oktober 2024

Beste Sandra,
Bedankt voor je mooie 5-sterren review! We zijn blij dat je het internationale karakter van onze opleiding waardeert. Doordat we internationaal actief zijn, kunnen we hoogwaardige kennis bieden die wereldwijd erkend is en sluiten we aan bij de nieuwste internationale ontwikkelingen in het vakgebied. Veel succes met je verdere studie!

Het Interieur Design Instituut

Great course

Great course, have already learned so much and can’t wait to graduate and use the knowledge I’ve gained!

22 oktober 2024

Antwoord van Het Interieur Design Instituut

Thank you so much for your kind review! We’re thrilled to hear that you’re enjoying the course and learning a lot. It’s exciting to know you’re eager to graduate and put your new knowledge to use. Keep up the great work, and best of luck with the rest of your studies!

Ik ben zelf aan deze cursus begonnen

Ik ben zelf aan deze cursus begonnen. Je mag het op eigen tempo doen binnen een bepaalde periode, waardoor je ruim de tijd kan nemen het af te maken. Ook als je het uiteindelijk nog niet lukt kan je tegen reductie de cursus verlengen. De modules worden goed uitgelegd. Zeker een aanrader! Je hebt persoonlijk contact met een begeleider. Dit maakt de cursus extra prettig.

4 oktober 2024

Beste Carolien,

Bedankt voor je geweldige feedback. Fijn om te horen dat je de cursus op je eigen tempo kon volgen en dat de modules duidelijk waren. Het was mooi om te lezen dat je het persoonlijke contact met je begeleider zo positief ervaarde. Jouw aanbeveling betekende veel voor ons!

Uitgebreid en op eigen tempo

De cursus is erg uitgebreid en goed gestructureerd. Voor elke les is er een helder PDF-document met duidelijke uitleg en foto's, en aan het einde van elk document staat een opdracht. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om de lesgevers te contacteren; zij kijken de opdrachten na en geven waardevolle feedback. Het grote voordeel is dat je alles op je eigen tempo kunt volgen, omdat het self-paced is. Wel moet je rekening houden met de tijdsintensiviteit van de opdrachten, dus het is belangrijk om hier voldoende ruimte voor te plannen.

4 oktober 2023

Beste M.C.,

Dank je wel voor je review! We zijn blij dat de structuur van de cursus en de beschikbare materialen je hebben geholpen bij je leerproces. Het is belangrijk dat onze studenten altijd contact kunnen opnemen met de lesgevers, en we zijn blij dat je daar gebruik van hebt gemaakt. Je opmerking over de tijdsintensiviteit van de opdrachten is waardevol en kan anderen helpen bij het plannen van hun studie.

Reviews in alle talen tonen. (13 reviews)