Volledige oplichting door TimGrails, daarna bedreigd en gechanteerd
Ik schrijf dit bericht om anderen te waarschuwen voor wat mij is overkomen bij TimGrails. Dit is niet zomaar een slechte ervaring of misverstand, dit is pure oplichting. Ik kwam via Instagram in contact met hem. In het begin leek alles professioneel en betrouwbaar. De communicatie was vriendelijk en duidelijk, er werd snel gereageerd en ik kreeg de indruk dat ik te maken had met een serieuze verkoper. Helaas bleek al snel het tegenovergestelde waar te zijn.
Na het bespreken van een bestelling ter waarde van 350 euro heb ik het bedrag netjes betaald, in goed vertrouwen dat ik het product geleverd zou krijgen. Vanaf dat moment veranderde alles. Zodra het geld was overgemaakt, werd het contact steeds vager. Berichten bleven onbeantwoord, beloften werden niet nagekomen en uiteindelijk kreeg ik helemaal geen reactie meer. Het product is nooit verzonden, er kwam geen enkele vorm van bewijs van verzending en ik heb mijn geld nooit teruggekregen.
Toen ik hem hier meerdere keren op aansprak, begon de situatie nog vreemder te worden. In plaats van een normale oplossing of een refund kreeg ik te maken met dreigende en intimiderende berichten. Hij begon mij te chanteren en op een manier te praten die totaal niet normaal is. Geen enkel fatsoenlijk bedrijf of persoon gedraagt zich zo tegenover een klant. Het was ronduit schokkend om te zien hoe snel iemand kan omslaan van vriendelijk naar agressief zodra het om geld gaat.
Dit gedrag is niet alleen onprofessioneel, het is strafbaar. Ik heb inmiddels aangifte gedaan bij de politie omdat dit duidelijk niet om een misverstand gaat maar om opzettelijke oplichting. Ik heb alle gesprekken, betaalbewijzen en berichten bewaard en overgedragen. Niemand verdient het om op deze manier behandeld te worden en ik vind dat mensen moeten weten met wie ze te maken hebben voordat ze geld overmaken.
Er is geen enkel excuus voor wat hier is gebeurd. Hij heeft bewust iemand opgelicht en vervolgens geprobeerd druk uit te oefenen met bedreigingen. Dat zegt alles over het soort persoon dat dit is. Ik schrijf dit niet uit boosheid maar uit een gevoel van rechtvaardigheid. Mensen moeten gewaarschuwd worden.
Mocht iemand overwegen iets bij TimGrails te kopen of via Instagram met hem in zee te gaan, doe het alsjeblieft niet. Je zult spijt krijgen en je geld kwijt zijn. Er zijn genoeg betrouwbare verkopers en bedrijven, maar dit is er absoluut geen van. Alles wat hij doet lijkt gericht op geld innen zonder te leveren.
Ik hoop dat niemand anders deze ervaring hoeft mee te maken. Vertrouw deze persoon niet, stuur hem geen geld en laat je niet in de val lokken door mooie praatjes of zogenaamd snelle deals. Wat er bij mij is gebeurd, kan bij iedereen gebeuren. Dit is een duidelijke waarschuwing aan iedereen die dit leest.