Aanvankelijk een heel slechte ervaring met een medewerker van de "service" balie ivm met mijn Mini die hersteld moest worden binnen de garantietermijn. Brutaal en geen enkele medewerking. Hierover... Toon meer

Feiten: 04 oktober 2025 schade gemeld. 15 oktober 2025 schade getaxeerd en afspraak gemaakt voor 1 december 2025. Van 04 oktober tot heden met schade gereden. 28 november om 16.00 is mij via een... Toon meer

APK + Grote beurt: Voor elk klein dingetje nakijken waar vervolgens niets mis mee is rekenen ze +/- €50. Rekening ontvangen met meerdere keren €50,- erop aan " service ". Nieuwe banden erop? Verkop... Toon meer

1. Autobedrijf/Garage
  2. Autodealer

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Van Poelgeest is officieel MINI dealer in Amstelveen en Heemstede.

2,7

Slecht

Vreselijk arrogante verkoper getroffen…

Vreselijk arrogante verkoper getroffen (Wim) in Amstelveen die meer zin had om met z’n collega te zitten kletsen dan moeite te doen om een auto te verkopen. We kregen letterlijk de sleutels in onze handen gedrukt met de mededeling dat hij het te druk had en eigenlijk geen zin om de auto kan een kentekenplaat te voorzien. Als er met alle klanten zo wordt omgegaan kun je de tent wel sluiten. 80 man personeel wat er zit, 2 klanten in de showroom en allemaal te druk met zichzelf of met elkaar.

20 februari 2026

Onbetrouwbaar + Zeer slechte ervaringen…

Onbetrouwbaar + Zeer slechte ervaringen bij Van Poelgeest BMW/MINI Amstelveen
Na ruim 20 jaar ervaring met diverse BMW/MINI-dealers in het land, is Amstelveen de eerste vestiging waar zorgvuldigheid en professionaliteit structureel zwaar tekortschieten.
Wij hebben te maken gehad met verschillende situaties, waarin duidelijk blijkt dat Van Poelgeest Amstelveen alleen maar bezig is met -onnodige- extra verkoop aansmeren en het redden van hun eigen hagje na gemaakte fouten, in plaats van klantgerichte oplossingen.
Er zijn fouten gemaakt, wij hebben zelfs schade aan een van onze voertuigen. Er volgde geen onderzoek, geen reactie en niet eens een sorry of een suggestie voor een oplossing. Aansprakelijkstelling werd later zonder inhoudelijke onderbouwing afgewezen, dus wij zijn genoodzaakt een advocaat op de zaak te zetten.
Onze MINI werd afgekeurd voor de APK wegens “zichtbaar canvas op een band”. De volgende dag is objectief vastgesteld -- door een onafhankelijke derde partij + onszelf -- dat daarvan géén sprake was. Ondanks meerdere verzoeken, is tot op heden geen enkel bewijs van de afkeur overgelegd door Van Poelgeest. Een APK-afkeur is een officiële RDW-handeling en hoort toetsbaar en gedocumenteerd te zijn. Hiervan is niks beschikbaar gesteld, zelfs niet na meermaals aandringen. Wij laten het hier uiteraard niet bij zitten en zullen de juiste instanties, zoals RDW, dit verder laten uitzoeken en passende maatregelen nemen richting Van Poelgeest.
De klachtbehandeling was defensief en weinig transparant, de directeur heer Harry Baltus is nog te beroerd om even netjes te antwoorden op e-mails. Ik zou mij schamen als ik zelf directeur zou zijn en zo zou handelen richting mijn klanten.

Interne vastlegging en communicatie blijken gebrekkig. Ondanks dat wij meermaals hebben gevraagd om erkenning en om klantvriendelijke oplossing, staat Van Poelgeest niet open voor feedback en er komt totaal geen gehoor.
Als je niks te verbergen hebt, waarom werk je dan niet mee?

Wel konden wij rekenen op een onbeschoft telefonische bejegining. Dit kwam nog bovenop de algemene houding en slechte service op de vestiging in Amstelveen, die wij inmiddels ook al meermaals hadden ervaren.
Voor een officiële BMW/MINI-dealer is dit zwaar onder de professionele norm. Van klantvriendelijkheid is geen sprake, in alle (beperkte) communicatie die wij terug hebben gekregen, gaat alleen maar om Van Poelgeest zelf; om zodoende hun eigen fouten en gedragingen onder de mat te schuiven. Schandalig hoe ze met ons, als klant, omgaan.

Onze voertuigen zullen hier zeker niet meer naartoe worden gebracht en dat raden we iedereen ook af. Via vrienden en kennissenkring hadden wij al inmiddels ook diverse klachten gehoord van gelijke strekking.
Wij raden iedereen die hier klant is aan, om zeer kritisch te blijven en alles extra te controleren en niet zomaar voor waar aan te nemen en vooral niks commercieel te laten aansmeren door bangmakerij en dreiging, zoals een onterechte APK afkeur.
We hebben Van Poelgeest nog wekelijks berichten gestuurd en om recties gevraagd, tot op heden geen reactie meer.. zelfs een aangetekende brief wordt geweigerd. Wij vinden dit erg verdacht, blijkbaar is er toch echt wat te verbergen.
Blijf op je hoede al je hier klant bent..

2 februari 2026

Ik heb alleen maar goede ervaringen met…

Ik heb alleen maar goede ervaringen met VP Amsterdam. Tijdens de koop van mijn Mini Cooper SE keurig geholpen. Paar kleine garantiedingetjes in de eerste 7 maanden maar ook toen snel opgelost en meer dan keurig geholpen en alles compleet volgens afspraak/tijdsplanning. Kan niet anders dan 5 sterren geven. Noah en Mike, beiden toppers

4 december 2025

Aanvankelijk slecht geholpen maar goed opgepakt door Van Poelgeest!

Hierover een klacht ingediend en dat is heel goed opgepakt door Van Poelgeest. Ze doen echt hun best om dit soort ervaringen te voorkomen. Excuses aangeboden, auto netjes en snel gerepareerd en nog een mooie bos bloemen ook!
Was 5 sterren geweest als ik niet eerst zo hufterig was behandeld.

3 december 2025

Geen serieuze onderneming

Feiten: 04 oktober 2025 schade gemeld.
15 oktober 2025 schade getaxeerd en afspraak gemaakt voor 1 december 2025.
Van 04 oktober tot heden met schade gereden.
28 november om 16.00 is mij via een bericht gevraagd contact op te nemen mbt schadeherstel. Vrijdag 28 november na 16.00 telefonisch te horen gekregen dat de afspraak op 1 december verplaatst moet worden naar op zijn vroegst 16 februari 2026. Ongeacht of het bij het schadeherstelbedrijf of bij van Poelgeest ligt is dit geen serieuze manier van zaken doen.

28 november 2025

Teleurstellende Service afdeling

Wat een vreselijk bedrijf, ik raad iedereen af om je auto in onderhoud te geven, bizar lange wachttijden, en tot 3 keer toe gebeld om te vragen of ik langs kon komen voor de bandenspanning, 10 minuten later kom ik aan en krijg ik te horen dat er minimaal 1,5 uur wachttijd is. Genant en buitengewoon onprettig.
(De verkoopmedewerker die destijds betrokken was bij de aanschaf dacht goed mee, en was erg prettig in zijn communicatie, maar blijf echt weg bij de afdeling service/onderhoud).

24 november 2025

Wat een geweldig bedrijf

Wat een geweldig bedrijf, van Poelgeest locatie Amstelveen.
Wij zijn vandaag zo goed geholpen erg vriendelijke mensen. Alles wordt goed geregeld en afgehandeld.
Uit het hart oprecht Hartelijk dank voor jullie medewerking.

17 november 2025

Van Poelgeest dealer

Van Poelgeest, super vriendelijke mensen, zowel de techneuten als het kantoorpersoneel!
De werkzaamheden worden altijd kundig en in overleg uitgevoerd!
De service is prima en er wordt altijd een vers kopje thee of koffie geschonken, soms zelfs met een verse croissant en jus d'orange.
Nou niet flauw zijn en zeggen, ja dat mag ook wel...
Ik begrijp niet dat er zoveel nare reacties geplaatst worden... Dit verdient Van Poelgeest absoluut NIET!
Ik zeg, Van Poelgeest, een super aanrader!!
Een tevreden MINI rijder!!

31 oktober 2025

Communicatie problemen

Normaal gesproken bespreek ik klachten direct met de betrokken partij, niet via internet. Maar na maanden wachten is mijn geduld op.

Sinds 19 maart 2025 staat mijn MINI bij @MiniAmsterdam voor reparatie na een diefstal. Oorspronkelijke belofte: eind juli klaar. Nieuwe realiteit: misschien september of week 51.

Van een merk als MINI/BMW mag je verwachten dat communicatie richting de klant standaard is, zeker richting de zakelijke markt. Helaas moet ik zelf steeds achter updates aan. Het antwoord? “Week 51 of september, we weten het niet.” MINI Nederland weigert duidelijkheid te geven. Kastje / Muur

Op mijn vraag om een tijdelijke oplossing mee te zoeken, luidt het antwoord:"Wij weten niets en kunnen niets voor u betekenen."

Is dit werkelijk de service en betrokkenheid waar MINI/BMW voor staat?

15 augustus 2025

Prima service

Net weer APK aan mijn Mini. Keurig afgehandeld, heb een leen e-fiets gebruikt.
Aan te raden!

18 juli 2025

Apk afgekeurd want veiligheidsgordel…

Poelgeest Woerden Apk afgekeurd want veiligheidsgordel was op 4 plekken ingesneden???? Door wie dan? Groot onderhoud was ook nodig, kosten 2500 euro. Uiteraard niet gedaan en naar eigen grage gegaan. Poelgeest Heemstede is prima

17 juni 2025

onprofessioneel bedrijf

Meerdere malen teleurgesteld door dit bedrijf. Laatst nog voor een reparatie bij ze geweest voor iets waar zij zelf schuldig aan waren en dus 'opgelost' zou worden. Er werd mij verteld dat ik even kon wachten en in een uur gefixt zou zijn. Woon zelf op een afstand van ruim een uur en was dus niet even snel heen en weer. Na een uur te horen gekregen dat het iets langer zou duren... nou geen probleem. na 3 uur gewacht te hebben kreeg ik toch een leen auto om naar huis te gaan omdat het niet klaar was. En je kan het al raden, na meer dan een uur naar huis gereden te hebben werd ik gebeld dat de auto gereed is.

Het niet kunnen inschatten van de benodigde tijd is al erg slecht en dan ook nog eens zo lang laten wachten zonder enige update tussendoor. Dit is nog maar één voorbeeld van de zoveel teleurstellingen die Poelgeest Amsterdam heeft geflikt. Als het kon zou ik ze nog geen ster geven.

10 december 2024

Vermijd deze garage

Vermijd deze garage! Hooghartige techneuten die het allemaal beter weten, je onnodig op kosten jagen en nooit sorry zeggen… Zonde van je geld. Kies liever voor een goede garage voor je mooie BMW of Mini.

28 april 2025

Slechte ervaring

Slechte ervaring – niet aan te raden!
Ik heb een zeer slechte ervaring gehad met deze garage. Ze zijn puur op geld uit en de klantvriendelijkheid is ver te zoeken. Er werd totaal niet professioneel met mij omgegaan. Wat me het meest stoorde: mijn dure auto werd in handen gegeven van iemand die overduidelijk geen gekwalificeerde monteur was. Dit voelt niet alleen onveilig, maar ook respectloos naar mij als klant. Ik raad deze garage absoluut niet aan!

22 april 2025

Teleurstellende ervaring met Van…

Teleurstellende ervaring met Van Poelgeest Alphen aan den Rijn

Mijn auto is door de ANWB bij Van Poelgeest Alphen aan den Rijn afgeleverd met de verwachting dat deze binnen een redelijke termijn in behandeling genomen zou worden. Helaas is mijn ervaring bijzonder teleurstellend.

De auto staat inmiddels ruim twee weken bij de garage zonder dat er enige voortgang is geboekt of dat ik proactief geïnformeerd ben over de status. Ondanks dat ik meerdere keren zelf contact heb gezocht en zelfs tweemaal persoonlijk ben langsgegaan, kreeg ik pas na aandringen te horen dat het mogelijk nog eens drie weken of langer gaat duren voordat er überhaupt naar de auto gekeken wordt.

Dit gebrek aan communicatie en service is wat mij betreft niet passend bij het serviceniveau dat je van een officiële BMW-dealer mag verwachten. Ik hoop dat Van Poelgeest zich realiseert dat klantvriendelijkheid en duidelijke communicatie minstens zo belangrijk zijn als technische kwaliteit.

15 april 2025

De arrogantie door de service afdeling…

De arrogantie door de service afdeling heeft me de afgelopen jaren al doen besluiten om service niet meer door deze garage te laten doen. Vandaag weer een ervaring gehad, die me heeft doen besluiten nooit meer bij deze garage terug te komen.
Mijn auto had een terugroep actie waardoor ik heb besloten om dat bij de garage te laten doen, waar de auto heb gekocht. Wel duidelijk besproken dat ik uit Breda kom en dat het in 1 dag gebeurd moest worden aangezien ik 's avonds terug moest naar Breda. Mijn Amsterdamse kantoor zit naast de BMW garage, dus daarom in Amsterdam laten doen. Dit telefonisch duidelijk besproken en als ik de auto om 10.00 uur zou brengen was dat geen probleem.
Bij aankomst was de herkenbare bijna arrogante ontvangst direct herkenbaar en bij weggaan werd terloops gemeld dat er een kleine kans bestond dat het meer dan 1 dag zou duren. Hier direct op gereageerd dat dit niet acceptabel is en niet afgesproken. De kans was volgens hem minimaal dus waar zou ik me druk om maken. Vlak voor 17.00 uur krijg ik een telefoontje dat de auto zoals verwacht (?) niet klaar zou zijn en pas morgen klaar. Als men dit gedurende de dag had bemerkt had ik eerder naar Breda kunnen rijden en mijn agenda voor morgen kunnen omgooien.
Werkelijk onvoorstelbaar wat een waardeloze situatie. Ik ben helemaal klaar met deze garage!
Het is dan ook niet verwonderlijk dat mijn collega's mij erop attenderen dat ze ook dergelijke ervaringen hebben en dat deze garage bekend staat om zijn hautaine en arrogante gedrag. Er is in de omgeving geen alternatief, want dat zijn allemaal van Poelgeest garages.
Waardeloos!

2 april 2025

Van Poelgeest BMW: Uitmuntende service en scherpe prijzen

Graag deel ik mijn uiterst positieve ervaring met Van Poelgeest BMW. Onlangs ontdekte ik op hun website een snellader voor een stopcontact, die aanzienlijk voordeliger was dan wat mijn lokale Belgische dealer aanbood. Met enkele vragen nam ik telefonisch contact op en werd ik snel en vriendelijk geholpen. Na het plaatsen van mijn bestelling werd de snellader de volgende dag al geleverd. Deze snelle en efficiënte service overtrof mijn verwachtingen. Ik raad Van Poelgeest BMW dan ook ten zeerste aan voor hun uitstekende klantenservice en competitieve prijzen.

25 maart 2025

Waarom de keuze Van Poelgeest Mini Heemsteden ?

Waarom de keuze Van Poelgeest Mini ?, het antwoord daarom is eigenlijk vrij simpel te beantwoorden. Uitstekende servies, geweldige mensen en monteurs. Ik had een vrij groot probleem aan mijn Mini, het was voor de auto er op, of er onder uiteindelijk naar gratis korte inspectie toch maar besloten de mini onder een algemeen grote inspectie te zetten uiteraard tegen betaling en daar de uitslag van af te wachten. Man wat was ik blij op aanraden van Johan deze keuze gemaakt te hebben. Uitslag was een verschrikkelijk hoog koste plaatje waar van later ook niet bepaald kon worden of dat het ook daar bij zou blijven. Namens mezelf wil ik Johan van Poelgeest extra in het zonnetje zetten Dankzij deze man is mij boel allende gespaard gebleven Mijn dank is groot Johan thanks …

25 februari 2025

Een waardeloze dealer

De meest waardeloze service die je ooit zult zien. Zeer traag, altijd gedoe en onbeleefd. Zou er met een grote boog omheen lopen. Heel erg blij dat mijn lease over een paar maanden afloopt en dat er daarna nooit meer in de buurt hoef te komen.

11 januari 2025

Na ruim 2 dagen nog geen enkele…

Na ruim 2 dagen nog geen enkele terugkoppeling wanneer de auto gemaakt kan worden nadat je pech hebt gehad op de snelweg. Niemand kan je vertellen waarmee je rekening moet houden. Passief agressieve dame aan de telefoon ("maar anderen hebben een afspraak en uw auto wordt hier maar zo neergezet"); ik moest maar wachten wanneer ze aan de auto beginnen en dan gebeld wordt, niemand kon me meer vertellen volgens de dame in kwestie. Nog nooit zoiets meegemaakt. Ik heb getwijfeld of ik mijn volgende (deze) auto weer bij van Poelgeest zou kopen in verband met eerdere ervaringen rondom servicegerichtheid. Geen enkele twijfel meer dat dit in de toekomst zeker niet gaat gebeuren. Echte Nederlandse Customer Service.

10 januari 2025

Is dit jouw bedrijf?