Accentvvebeheer Reviews 1

3,2

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

1 review

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Mensen keken ook naar

Je bent een PINAPPARAAT voor andermans zak, niet voor daawerkelijk fysiek onderhoud MJOP

Onvoldoende transparantie en gebrekkige verslaglegging. Inhoudelijke vragen over kosten, verzekering en financiële afwijkingen werden tijdens de ALV niet behandeld maar afgekapt. Notulen geven daardoor geen volledig beeld. Structurele meerkosten en onduidelijkheden moesten door leden zelf worden uitgezocht. Voor professioneel VvE-beheer mag een hogere standaard verwacht worden. Focus is alleen maar op je "GELD" (liefst met terugwerkende kracht) i.p.v. daadwerkelijke "onderhoud" en problemen oplossen zoals vermeldt staat in MJOP. Geld verdwijnt in andermans zakken i.p.v fysiek onderhoud aan het pand. Zelfs de muizen wonen er al 20+ jaar (uitwerpselen, kadavers, zoektes?), maar NOBODY CARES?!

Tijdframe-frame: jij = verleden, bestuur = toekomst

Formulering:

“Aangezien de VvE de gang van zaken in het verleden niet terug kan draaien…”

Effect:

jouw punten worden gepositioneerd als “verleden”

dus automatisch minder relevant

terwijl jouw kernpunt juist een actueel risico was

Dit is een klassiek bestuursframe: kritiek wordt historisch gemaakt dus minder urgent.

Overmatig spreektijd-frame: jij = tijdverspiller

Formulering:

“De toelichting … neemt meer tijd in beslag dan verwacht.”

Effect:

zet je neer als iemand die de vergadering ophoudt

legitimeert dat men je onderbreekt

verschuift focus van inhoud gedrag

Psychologisch gevolg bij lezers:
“Hij praatte te lang, dus het zal wel niet zo belangrijk zijn.”

Minderheidsframe: jij vs groep

Formulering:

“De vergadering verzoekt om verder te gaan.”

Effect:

creëert beeld dat hele vergadering tegen je was

terwijl niet staat wie dat vroeg

kan 1 persoon zijn geweest

Dit is framing via collectivisering.

Twijfelframe: jouw punt = mening

Formulering:

“De heer ... geeft aan dat… en is van mening dat…”

Effect:

jouw bevindingen worden als mening gepresenteerd

niet als feitelijk onderzoek

vermindert geloofwaardigheid

Vergelijk verschil:

neutraal geframed
onderzoek toont aan hij vindt
rapport stelt vast hij meent

Neutralisatieframe: probleem bestaat niet

Formulering:

“De VvE is in ieder geval verzekerd.”

minimaliseert jouw risicoanalyse

suggereert dat probleem opgelost is

terwijl jouw punt ging over kosten + mandaat + overstapblokkade

Dit heet juridisch: probleemreductieformulering

Schuldverschuiving-frame

Formulering (eerder stuk):

verwijzing naar jouw bestuursperiode

Effect:

impliciete verantwoordelijkheid bij jou leggen

zonder inhoudelijk bewijs

zonder dat jij daarop kon reageren

Dit is reputatieverschuiving in notulen.

Weglaten = sterkste framing

Wat niet in notulen staat is vaak belangrijker dan wat wel staat.

Ontbreekt bijvoorbeeld:

dat inhoudelijke discussie werd gestopt

dat geen weerlegging is gegeven

dat jouw rapport bestond

dat overstappen onmogelijk is zonder statutenwijziging

Weglaten creëert het beeld dat je alleen vragen stelde, niet dat je een onderbouwde analyse presenteerde.

Als een extern jurist alleen deze notulen leest, ontstaat dit beeld:

Er was één lid dat lang sprak over oude kwesties, meningen had over verzekeringen, en de vergadering wilde verder omdat alles al geregeld was.

Niet:

Een lid presenteerde een inhoudelijk onderzoek naar een actueel financieel risico dat niet inhoudelijk is besproken.

Dat verschil is cruciaal.

Deze zin:

“De vergadering verzoekt om verder te gaan.”

Als niet expliciet genotuleerd is:

wie dat zei

hoeveel stemmen

of er bezwaar was

dan is dat geen neutrale verslaglegging maar een samenvattende interpretatie.

Het probleem is niet wat er geschreven staat.
Het probleem is hoe het geschreven staat.

Notulen bepalen later:

interpretatie

bewijswaarde

aansprakelijkheid

rechtspositie

Kort gezegd:
Je wordt niet als tegenstander beschreven —
je wordt beschreven als iemand die niet relevant is.

Dat is de sterkste vorm van framing.

Notulen vóór vaststelling verspreid als definitief

Norm: Notulen horen concept te zijn totdat ALV ze vaststelt.
Signaal: Ze zijn rondgestuurd als niet-concept.
Waarom relevant: Kan leden misleiden over status besluitvorming.

Onvolledige verslaglegging

Norm: Notulen moeten zakelijke weergave zijn van besproken punten + standpunten.
Signaal: inhoudelijke argumenten ontbreken of zijn samengevat.
Risico: Besluitvorming achteraf niet controleerbaar.

Inhoudelijke punten afgekapt tijdens vergadering

Norm: Leden mogen bezwaren toelichten zolang ze relevant zijn voor besluitvorming.
Signaal: bespreking werd beëindigd met verwijzing naar “verleden”.
Risico: besluitvorming zonder volledige informatie.

Actuele risico’s als historisch gepresenteerd, Geen inhoudelijke beantwoording vragen, verzekering, Geen alternatieve offertes... Je wordt gewoon G E N A A I D met je eigen geld!!!

20 februari 2026

Is dit jouw bedrijf?