1. Verzekeraar
  2. Niet-bancaire financiële diensten

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Agentschap NL - Ministerie van Economische Zaken

2,7

Slecht

SEPP subsidie terugbetalen na total loss

Begin september hebben wij een aanrijding gehad met iemand die vol door rood reed. Onze (op mijn naam) elektrische auto was total loss, €25000 schade. Een andere elektrische auto weer gekocht, ditmaal op naam van mijn vrouw (zij maakt meeste km). Tot zo ver niks aan de hand dacht ik totdat ik 13 jan een herinneringsbrief kreeg van de RVO dat ik de ruim € 1200 nog niet had betaald. Is dit een fake brief dacht ik nog, maar het reknr kwam overeen met de belastingdienst. Ingelogd op de site zag ik dat ik in okt, nov en dec al berichten had gekregen van de RVO mbt het niet meer op naam hebben van de total loss auto. Omdat ik mijn ziggo had opgezegd was het ziggo emailadres vervallen en had ik de mails van de RVO nooit ontvangen. Gelijk gebeld maar mbt het terugbetalen moest er eerst overlegd worden, en ik moest niet te veel hoop hebben. Emailadres niet wijzigen was mijn verantwoording, het melden van "verkoop" ook, en de nieuwe elektrische auto stond nu op naam van mijn vrouw ipv op de mijne. Men zou overleggen en de volgende dag weer bellen, wat ook gebeurde na voor mij een nacht slecht slapen. Heel erg blij was ik met de medewerker die zei dat het terugbetalen van de ruim € 1200 SEPP subsidie niet hoefde. Er was vanaf het begin heel veel begrip maar ik was toch bang dat ik door de regeltjes zou moeten betalen. Gelukkig voor mij een goed einde.

14 januari 2026

2de isde voor glas na 2 jaar niet mogelijk

Snap de slechte waardering niet. Ik bel ze met een vraag over isde subsidies en krijg een helder verhaal. Op de site Milieu centraal staat info die niet klopt. Vond het al vreemd dat na 2 jaar nog eens isde kon aanvragen, klopt NIET. Alleen na de 1ste aanvraag binnen 2 jaar tot Max 45m2

17 november 2025

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland…

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland weigert wetgeving aangaande fosfaatrechten uit te voeren. Het gaat hierbij om de korting van 8 % op de toe te kennen fosfaatrechten (2018). Deze wordt niet toegepast als de veehouder aan kan tonen dat alle mest op eigen land mag worden gebruikt.
Voor deze mestberekening zijn er 2 methoden: 1. Tabel met kg melk per koe->mest (fosfaat) per koe, jongvee vaste normen
en
2.voerberekening voor gehele veestapel en door RvO goedgekeurd rekenprogramma geeft totale mestproductie (bij weidegang is niet duidelijk hoeveel de dieren vreten, dat berekent het programma).
RvO weigert de 2e berekening toe te staan, waardoor een groot aantal boeren onterecht een korting opgelegd heeft gekregen.
Het hoogste (en enige) rechtscollege, het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft in diverse uitspraken de weigering goedgekeurd omdat volgens het CBB dit in het wetsontwerp stond vermeld. Dat is correct, maar een wetsontwerp is geen wet, en juist uit de definitieve wetgeving was dat punt uitgehaald.

10 november 2025

Slechte site

Slechte site, moeilijk inloggen. Veel zoekwerk. Pagina met oplossingen duidelijk geschreven door een IT’er waardoor er geen “chocola” van te maken is. Niet zo verwonderlijk dat externe partijen er in duiken met betere sites (tegen betaling; dat dan weer wel)

24 oktober 2025

0 communicatie bij 2e uitstel isde subsidie

We zijn ons huis aan het verbouwen en isoleren.
De aanvraag isde subsidie voor spouwmuurisolatie en een warmtepomp loopt vanaf maart ( en omdat het gekoppeld is aan het plaatsen van dubbelglas lopen de termijnen volledig uit de hand). 10 maart subsidie aangevraagd, nu 27 juni net de tweede verlengbrief binnen gekregen. Wederom 7 weken wachten. Geen toelichting. Achteraf ? En dat is dan de tip voor de lezers hier: dien 1 aanvraag (tegelijk) in, meer kunnen ze niet aan).
Twee sterren omdat de klantendesk wel hun best doet er nog wat van te maken. De rest is gesloten als een oester.

27 juni 2025

Drama daar

Drama daar. Ze schotelen je voor dat je aanpassingen moet realiseren voor duurzaamheid. Beloven je mooiste subsidies. Maar puntje bij paaltje laten ze je eerst een enorme tijd wachten op antwoord en krijg je niks. Al voldoe je aan alle regels volgens de site, zo snel je in iets te veel komt krijg je niks. Grote boevenbende die overheid van ons

9 mei 2025

Geld klopperij

Geld klopperij , bij de klantenservice helpen je niet juist waardoor de gevraagde acties niet goed doorgevoerd worden. En wij Klanten extra rekeningen krijgen. Geen fouten van ons als klanten, maar we mogen deze wel betalen. Schoften.

2 mei 2024

Taakomschrijving van de RVO

Belastingvoordelen verstrekken op landgoederen onder de natuurschoonwet. Waarvan de voorwaarden keurig vermeld staan op de website. Bij grove overtredingen is vastgesteld dat er geen handhaving is. In elk geval na 3 jaar nog niet. Zal me niet verbazen dat je de overtreding af kunt kopen.

9 mei 2024

anti subsiddievertsrekker

Via RVO kun je subsidie aanvragen voor HR++ glas. De procedure via de website is een grote bron van frustratie die ik alleen maar klan verklaren vanuit het idee dat RVO zo min mogelijk subsidie wil uitkeren. Onduidelijke vragen, vragen om documenten waar ook mijn leverancier niet snaps waar het voor kan dienen, er uit gegooid worden etc.

1 maart 2024

Ik wacht al 3 maanden op een antwoord

Ik wacht al 3 maanden op een antwoord. Elke keer als je belt of appt krijg je te horen dat er een ticket is aangemaakt en dat je wordt teruggebeld. Dus niet… ze denken vast als ik maar lang genoeg niks van me laat horen dat de “klant” dan vanzelf wel ophoudt met bellen… te triest voor woorden…

11 december 2023

Rampzalig!

Ik ben ondertussen al 3 uur bezig om er een aanvraag uit te doen voor subsidie op isolatie van de vlieringvloer en hr++glas incl kozijnen en ik ben nog steeds NIET klaar. Website loopt meermaals vast, meerdere keren hetzelfde invoeren, laden laden laden. Om niet goed van te worden. Het zal mij benieuwen hoe lang het gaat duren om alles te beoordelen, als het met dit tempo gaat dan kan ik nog wel een tijdje gaan wachten.

23 november 2023

Aanvragen subsidie wordt onmogelijk gemaakt

Het aanvragen van een subsidie voor verduurzaming van huurwoningen wordt onmogelijk gemaakt door deze medewerkers.

Het is zo'n groot doolhof, en ze blijven maar aanvullende eisen stellen, dat het simpelweg niet mogelijk is om de subsidie te verkrijgen.

De medewerkers zijn totaal niet behulpzaam, en lijken er juist alles aan te doen om het uitkeren van de subsidie tegen te houden.

Verder functioneert het portaal, dat lijkt te dateren uit 1990, dramatisch. Alles moet handmatig een voor een worden geupload, als je veel documenten hebt ben je meerdere dagen bezig.

Het eenvoudige bewijs is dat je op hun website kunt zien dat na ruim anderhalf jaar pas 1% van de subsidie pot is uitgekeerd !!!!

Hoe kan dit worden geaccepteerd vanuit het ministerie? Wat is het doel van het RVO?

Het gehele doel van "samen Nederlandse huurwoningen verduurzamen" wordt door deze onprofessionele organisatie volledig voorbijgestreefd.

25 september 2023

Asociale medewerkter die er geen zin in…

Asociale medewerkter die er geen zin in had om me te helpen. Klonk heel ongeïnteresseerd en geïrriteerd. Ik durfde amper nog wat te vragen en ik hing zo snel mogelijk op. Misschien dat jullie de website ook even kunnen aanpassen met allerlei beloftes die jullie niet na kunnen komen. Oplichters

4 mei 2023

overbelaste site RVO bij aanvragen subsidie…

overbelaste site bij aanvragen subsidie op electrische auto. Vanaf het 'open gaan'van deze subsidie is er geen doorkomen aan de site. Erg slecht, wetende dat dit jaarlijks op de eerste werkdag van het jaar terug komt. Blijkbaar leert men niet zo snel..... of gewoon koppig.

3 januari 2022

Slecht

Geen verbinding mee te krijgen, inloggen met digid.
Zit je eindelijk op de site, word de verbinding weer verbroken.
Erg klantvriendelijk als je geen aanvraagformulier kunt indienen.

3 juli 2012

Is dit jouw bedrijf?