Amac | Apple Premium Reseller - WebshopReviews

Proostwetering 13, 3543AB Utrecht, West, NL

Veel mogelijkheden met een ‘mooie prijs’ Heb een half jaar lopen kijken en vergelijken en bij deze dan uiteindelijk aangeschaft.

Website is geweldig. Besyelling geplaatst en Binnen de beloofde tijd geleverd. Mijn volgende iphone bestel ik weer via Amac. Dankje wel

1. #22 van de 26 beste bedrijven in Computerwinkel
  2. #16 van de 23 beste bedrijven in Mobiele telefoonaccessoire winkel
  3. #13 van de 16 beste bedrijven in Computer & laptop accessoires
  4. #3 van de 3 beste bedrijven in Mobiele telefoon reparatiewinkel
  5. #1 van de 1 beste bedrijven in Software-trainingsinstituut

Amac is de grootste Apple Premium Reseller met een webshop én winkels verspreid over Nederland. Met een compleet aanbod aan Apple-producten en een uitgebreid assortiment aan accessoires voor de Mac, iPad, iPhone, iPod en Apple Watch is dit dé plek voor al je aankopen en cadeaus. Het team van Amac beschikt over alle kennis om je vragen te beantwoorden en adviseert je graag persoonlijk over de keuze en aanschaf van een Mac, iPad, iPhone of ander Apple-product.

Over Amac

• Proostwetering 13, 3543AB, Utrecht, West, Nederland

• 0887706000

Uitstekend

Vraagt klanten om een review

Alle reviews

4.515 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Smerige demo MacBook én brandgevaarlijke kabel ontvangen; klantenservice reageert met copy-paste FAQ

Na in het verleden een uitstekende ervaring te hebben gehad met een demo-product van Amac, valt deze bestelling van een demo MacBook Air helaas enorm tegen. Nog teleurstellender is de manier waarop de klantenservice hier vervolgens mee omgaat. Ik heb een standaard geautomatiseerde retourmail als reactie gekregen, waardoor het duidelijk is dat mijn bericht niet is gelezen en vragen volledig zijn genegeerd.

De problemen met het product:

Geen kwaliteitscontrole & viezigheid: Volgens de website duurt een kwaliteitscontrole 5 tot 8 werkdagen, maar mijn MacBook werd dezelfde dag nog verzonden. Het resultaat: een erg stoffige laptop, een plakkerig toetsenbord en kleine zwarte haartjes op de oplader.

Onveilige, defecte MagSafe-kabel: De isolatie van de kabel was over 3 cm gescheurd waardoor metalen draden zichtbaar waren. Tijdens het opladen maakt de kabel geluid. Dit is gewoon brandgevaarlijk en had nooit verzonden mogen worden.

Tegenvallende batterij: Ondanks dat de status 100% aangeeft, loopt de batterij in ruststand (zonder actieve programma's) met ca. 10% per uur leeg. Dit komt niet overeen met de belofte dat demo-modellen in topconditie verkeeren.

De reactie van Amac:
Telefonisch was de klantenservice onbereikbaar (na ruim 30 minuten in de wachtrij heb ik opgehangen). Vervolgens heb ik een uitgebreide mail gestuurd met mijn klachten en specifieke vragen over een eventuele omruiling voor een ander exemplaar.

In plaats van inhoudelijk te reageren, excuses aan te bieden voor de brandgevaarlijke kabel of mijn vragen te beantwoorden, kreeg ik een volledig standaard copy-paste antwoord uit de FAQ (geautomatiseerde retourmail) over hoe ik een pakketje moet retourneren.

Conclusie:
Twee sterren gegeven omdat de laptop zelf (na een flinke poetsbeurt) gelukkig geen deuken of krassen op de behuizing had en ik in het verleden wel goede ervaringen heb gehad. Maar het sturen van een onveilig, vies product en vervolgens als klantenservice niet de moeite nemen om de mail van je klant echt te lezen, is ver onder de maat.

26 juni 2026

De inhoud van het pakketje wat ik heb…

De inhoud van het pakketje wat ik heb ontvangen zag eruit alsof deze eerder al eens bij een klant is geweest. Stickers eraf gescheurd, verzegeling beschadigd en gewoon een smerig doosje. Ook was het telefoonhoesje niet meer verpakt en lag er los in. Als het zo moet, dan was dit de laatste keer. Ben ik anders niet van Amac gewend.

18 mei 2026

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Bedankt voor je review! Vervelend om te horen dat je de bestelling op deze manier hebt ontvangen. Dat is uiteraard niet de ervaring die wij willen bieden, onze excuses daarvoor.

Onze klantenservice neemt contact met je op om samen te kijken naar een passende oplossing.

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Bedankt voor je positieve review en wat fijn om te horen dat je je bestelling snel hebt ontvangen!

Levering MacBook

De levering van mijn MacBook was zeer snel. De volgende ochtend lag hij al bij het afhaalpunt. Wat ik wel raar vond was dat ik geen track en trace via de mail heb ontvangen. Ik kreeg een melding is de PostNL app dat er pakketje onderweg was, dus ging er vanuit dat dat de laptop was. Vond ik wel beetje slordig. Verder perfecte service. Ook de betaalopties zijn erg prettig. Zou er wel weer een aankoop doen.

5 mei 2026

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Bedankt voor je positieve review en fijne woorden over onze service en snelle levering! Wat goed om te horen dat je MacBook al de volgende ochtend klaarlag bij het afhaalpunt.

We begrijpen wel dat het vervelend was dat je geen track & trace-mail hebt ontvangen. Bedankt dat je dit aangeeft, we nemen je feedback mee om onze communicatie verder te verbeteren.

Fijn om te horen dat je tevreden bent over de betaalopties en dat je in de toekomst opnieuw bij ons zou bestellen. Veel plezier met je MacBook!

Veel mogelijkheden met een ‘mooie…

Veel mogelijkheden met een ‘mooie prijs’

30 april 2026

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Bedankt voor je review! Fijn om te horen dat je na een periode van vergelijken uiteindelijk een keuze hebt kunnen maken en tevreden bent met de mogelijkheden en prijs.

We wensen je veel plezier met je aankoop

Snel geleverd

Snel geleverd, beste kwaliteit

15 april 2026

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Het artikel werd snel verzonden en…

Het artikel werd snel verzonden en werkt prima.

10 april 2026

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Bedankt voor je positieve review en wat fijn om te horen dat je ervaring met ons zo goed is geweest!

Een online bestelling zoals het eigenlijk altijd moet gaan…

De online bestelling ging probleemloos en vlot. En over de daadwerkelijk levering ben ik ook tevreden.

26 maart 2026

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Bedankt voor je positieve review! Fijn om te horen dat je bestelling probleemloos en vlot is verlopen. Ook goed om te weten dat je je bestelling snel hebt ontvangen, daar doen we het voor!

Snel en betrouwbaar

Bestelling is dezelfde dag verzonden en lag de volgende dag op het door mij gekozen PostNL-punt.

10 februari 2026

Fijn bedrijf

Fijn bedrijf.
Een verkeerd artikel gekocht! Mijn fout. Had nog een vraag over retouren.
Dus gaan we van de week naar de winkel om te ruilen.
Via whatsapp een vraag gesteld en had super snel antwoord.
In het weekend. Das service.
Bestellen en bezorgen. Razendsnel.

8 januari 2026

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Bedankt voor je positieve review en fijn om te horen dat je tevreden bent met onze service.

Top!

Optijd geleverd en goed verpakt!

6 oktober 2025

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Makkelijke via de webshop en geleverd…

Makkelijke via de webshop en geleverd binnen de termijn van levering.

27 oktober 2025

Fijne winkel

Normale prijzen en super snelle levering.
Ben zeer tevreden!

3 oktober 2025

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Ik kocht hier altijd... maar nu niet meer

Ik koop hier altijd, maar nu ben ik er klaar mee.

Afgelopen weekend een actie met 5% korting op Iphones. Die werkte niet, website kapot. Ik stuur een bericht naar de klantenservice met de vraag of ze alsnog korting kunnen geven.

Dit is het antwoord: Er waren inderdaad korte storingen op onze website door de grote drukte, maar het grootste deel van de dag (ruim 80%) was de site gewoon bereikbaar en functioneerde alles naar behoren.
Helaas is de jubileumactie inmiddels verlopen en kunnen we hier achteraf niets meer in betekenen. We begrijpen dat dit teleurstellend kan zijn, maar we hopen je bij een volgende actie natuurlijk graag weer van dienst te zijn.

Haha.. wat een grap "80% van de tijd werkte het wel". Kwestie van slechte timing aan mijn kant blijkbaar.

Jammer dan, die iPhone kan ik ergens anders ook kopen (ook nog voor een betere prijs).

3 mei 2025

Hi Josje,

We begrijpen dat dit teleurstellend voor je is, zeker als je vaker bij ons koopt. De jubileumkorting was echter strikt geldig op 3 mei en we moeten ons aan die periode houden, ook al waren er helaas op sommige momenten storingen op de website. We waarderen je betrokkenheid en vinden het jammer dat dit zo is gelopen, maar we kunnen hier achteraf helaas geen uitzondering in maken.

Teleurgesteld. Conformiteitsbeginsel geld blijkbaar niet voor Amac.

Kreeg verkeerde product geleverd en blijkbaar geld voor Amac geen consumentenrecht.
Ben bijzonder teleurgesteld over de gang van zaken.
Nog niet eerder meegemaakt dat een bedrijf zo niet haar verantwoordelijkheid neemt.
conformiteitsbeginsel staat niet in het Amac handboek.
Wel vriendelijke dame aan de telefoon gehad trouwens, maar haar leidinggevende snappen weinig van consumenten recht en hoe je zaken netjes afhandelt.

4 april 2025

Goedemiddag,

Bedankt voor je review!
We begrijpen dat het enorm balen moet zijn dat je het verkeerde artikel hebt ontvangen.
Onze collega's van de klantenservice hebben je verder geholpen met je klacht.
Zij hebben besproken wat de mogelijkheden waren met betrekking tot een nieuw product etc.
Uiteindelijk is er samen besloten om het ontvangen artikel gratis retour te sturen en nog een korting te ontvangen voor het bestellen van het gewenste artikel.
We bieden onze excuses aan voor het ongemak!

snel en goed geholpen!

Ik heb vorige week zondag een case besteld voor mijn airpods4. De case zou dinsdag worden bezorgd maar werd uiteindelijk woensdag was de verwachting. Ik kreeg een melding van PostNL dat mijn pakketje in de brievenbus was afgeleverd maar dat was helaas niet het geval. Heb hierom contact gezocht met Amac en kreeg binnen een paar uur een keurig nette reactie dat ik nog even moest afwachten en anders zou er na het weekend naar een oplossing worden gezocht! uiteindelijk vrijdag keurig netjes bezorgd👍

24 maart 2025

Antwoord van Amac | Apple Premium Reseller - Webshop

Wat leuk dat je een review hebt achtergelaten! Super dat je je bestelling alsnog hebt ontvangen.