Borg betalen is borg kwijt!
AmsterHomes heeft ons het afgelopen jaar een woning verhuurd. Voor deze woning hebben wij een borg van € 6.900,- naar AmsterHomes overgemaakt.
Tot de deal afgerond is denk je dat je met een prima partij te maken hebt. Tijdens de oplevering loopt Maurits van AmsterHomes overal foto's van te maken voor het opleverrapport welke je ook netjes ontvangt. Daarna wordt het snel minder.
De vloer van de woning was net voor de oplevering geschuurd en opnieuw in de olie/lak gezet. Direct na de oplevering bleek dat de vloer al in de vloer trok en werd door een externe specialist al aangegeven dat de vloer op was en te ver was afgeschuurd. Hier hebben we 1 dag na oplevering ook gelijk foto's van gemaakt en gedeeld met AmsterHomes (in de persoon van Maurits). Hij reageerde per app dat hij dit met de verhuurder op zou nemen. Vanaf dat moment wordt het stil aan de kant van AmsterHomes.
Recent (een jaar na aanvang huur) hebben wij de woning verlaten en heeft AmsterHomes opnieuw alles 2x vastgelegd tijdens een voorschouw en de eindoplevering. Tijdens deze momenten beide keren aangegeven dat ik verwachtte dat de vloer niet een probleem zou gaan vormen. Hierbij werd door Maurits aangegeven dat de problemen bekend waren en werd door een aanwezige specialist nogmaals bevestigd dat de vloer te ver opgeschuurd was. Voor ons was daarmee de kous af en was de verwachting dat de borg, zoals per mail en mondeling toegezegd door Maurits binnen de juridische termijn van 14 dagen teruggestort zou worden door AmsterHomes.
Inmiddels na 27 dagen en diverse verzoeken richting AmsterHomes verschuilen zij zich achter de verhuurder (bij Justitie bekend) die de slechte vloer nu op onze kosten alsnog wil laten fixen. Daarnaast wordt door hen geschermd met de melding dat het grasveldje (4m2) in de voortuin niet gemaaid was. Dat de hovenier die de verhuurder 2x per jaar langs zou sturen nooit geweest is vergeten ze voor het gemak even. Dat de hele woning van boven tot onder helemaal schoon was gemaakt (schoner dan bij oplevering aan ons) wordt eveneens helemaal vergeten.
AmsterHomes verschuilt zich nu achter het feit dat de borg die ik naar hen heb overgemaakt door hen is overgemaakt naar de verhuurder. Hij zou in hun ogen deze borg nu terug moeten storten. Echter: zij zijn voor mij de partij waar ik zaken mee deed en daarmee voor mij als huurder de partij die ik aanspreek.
AmsterHomes conclusie: ben je een serieuze (ver)huurder en wil je samenwerken met een betrouwbare partij? Neem dan geen contact op met AmsterHomes. Inmiddels meerdere mensen gesproken over deze boevenpartij en hun werkwijze bij ons is niet uniek.