BlueDrive S:Onbetrouwbaar product, woekerprijzen voor vervangende onderdelen.
Ik heb de Aqua Marina BlueDrive S motor gekocht en tot nu toe alleen maar frustraties ermee gehad. De motor is niet betrouwbaar: hij valt vaak na 10 minuten uit en werkt pas weer na 10–20 minuten wachten. Ook de afstandsbediening is slecht ontworpen. De batterij loopt steeds leeg omdat er geen standby-modus is, waardoor je hem voortdurend moet vervangen.
Toen ik mijn afstandsbediening verloor (wat makkelijk gebeurt, omdat de motor helemaal geen handmatige bediening heeft), nam ik contact op met de officiële distributeur van Aqua Marina: POD International. Zij vroegen maar liefst €49,95 voor een vervangende afstandsbediening. Het is zo'n standard creditcardformaat AB. Schandalig, zeker als je bedenkt dat de hele BlueDrive S motor €300–350 kost en dezelfde afstandsbediening in winkels rond de €20 verkrijgbaar waren. Dit is een enorme marge en voelt als misbruik maken van klanten die volledig afhankelijk zijn van dit onderdeel. Ik zoek nu verder op ebay e.d. 2 sterren omdat ze wel reageren en wel de AB aanbieden.