1. Gasbedrijf
  2. Energieleverancier

Al meer dan 90 jaar uw betrouwbare propaangas leverancier. Benegas levert CO2-gecompenseerd propaangas in bulk, gastanks of gasflessen. Tevens leveren wij autogas en koudemiddelen. Propaan komt vrij bij olieraffinage en aardgaswinning en is een flexibele energiebron en is daarom geschikt voor talloze toepassingen. Door onze ruime kennis en ervaring bieden wij iedere klant een passende energieoplossing. Het propaangas van Benegas is afkomstig uit West Europa, Noorwegen of Amerika.

1,9

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft 50% van zijn negatieve reviews beantwoord

Reageert doorgaans pas na meer dan 1 maand

Zit weinig gas in

Zit weinig gas in, 9,5 kg bij alle andere 10,5 kg. Ik had zo’n fles van Benegas en die was veel eerder op. Gas geeft ook veel minder warmte. Waarschijnlijk door allerlei toevoegingen. Niet kopen dus. Kosten benegas 53,96 € concurrent 43,04 en meer kg aan gas ook nog eens.

20 februari 2026

Antwoord op bezorgdheid

Nadat er aanvankelijk een aantal dagen, na bericht mijnerzijds. verstreken , contact gehad via mail en telefoon. Uitgebreide communicatie gehad over mijn vermeende klacht. Ongerustheid mijnerzijds werd daarbij verklaard waardoor duidelijkheid ontstond en klacht ongegrond bleek.

14 juli 2025

Beste mevrouw Van de Wouw,

We zijn blij dat we uw bezorgdheid weg hebben kunnen nemen. Heel erg bedankt dat u hier zo positief voor open stond.

Lammert Toonstra

Jaren klant geweest bij Primagaz

Jaren klant geweest bij Primagaz. Bedrijf is overgenomen door Benegas. Slechte service en erg duur. Nu ben ik van het gas afgegaan en moet de tank verwijderd worden. HIER REKENEN ZE € 272,25 voor. Ook het gas verwijderen uit je tank rekenen ze veel geld voor, zodat je beter je gas kan laten ontsnappen. Heb trouwens al mijn buren op de hoogte gesteld van deze negatieve ervaring. Ik vind Benegas dus een klant onvriendelijk bedrijf die service niveau op een laag pitje heeft staan. Dus, pas op als u een overeenkomst afsluit. Benegas voor ons: nooit weer.

4 april 2025

Beste Dick,

Bedankt voor uw review.
Doordat Trustpilot niet ons standaard platform voor reviews is antwoord ik u nu pas.

Het verplaatsen en/of leegzuigen van een propaantank wordt inderdaad verrekend met de huurder van de tank. Ik begrijp dat dit niet als positief wordt ervaren. We zullen daarom ook in de toekomst dit in de algemene voorwaarden nog transparanter gaan vermelden, zodat dit voor onze klanten wellicht nog duidelijker is.

Zeer belabberde service.

Zeer, zeer slecht en niet meedenkend. 3 weken nadat de tank (ivm leeftijd) vervangen is, blijkt de koppeling die door henzelf is geplaatst te lekken. Dus tank was leger dan verwacht (15%) Gelijk besteld en gebeld voor reparatie. Willen ze de kosten op mij verhalen omdat het mijn aansluiting betreft. Zij gaan alleen over de tank..... ???? Oh, misschien accepteer ik 50/50 mbt de kosten? Maar je denkt toch niet dat ze dan extra hun best doen om je met enige snelheid gas te leveren? Een paar dagen later gebeld. Reactie: Ja, is binnen 4 werkdagen. Ik: Eh... maar ik gebruik in het weekend ook gas hoor. Reactie: Ja.... maar dat is voor ons geen werkdag. Ik: Nou, dan hoop ik maar die ie niet leeg is voor morgen. Reactie: Dat hoop ik ook voor u. ..................Tja, dan ben je toch uitgeluld. Moet helaas nog 4 jaar.

21 februari 2025

Beste Martijn,

Nog bedankt voor de review. Doordat wij Trustpilot niet gebruiken als standaard platform voor reviews ontvangt u nu helaas pas een reactie via dit kanaal. Ik zie dat er wel contact is geweest met één van mijn collega's ten tijde van dit bericht.
Het verloop rondom het afhandelen van bovengenoemde situatie tot aan de uiteindelijke coulance is inderdaad niet op de wijze afgehandeld zoals wij graag hadden gezien. Wij gaan ervan uit dat dit een uitzondering is geweest en mocht u nog vragen of opmerkingen hebben hierover of andere wensen dan horen we dit graag. U kunt hiervoor weer contact met ons opnemen via info@benegas.com.

Customer Service Benegas.

Slechte organisatie communicatie

Slechte organisatie, 5 jaar geleden 2 statiegeld flessen gekocht, nu de flessen 2 maanden geleden ingeleverd, nu 5 mails verder nog steeds het bedrag van € 30,- niet terug gehad…ik weet waar het personeel daar druk mee is. Geen zaken doen met dit merk is mijn advies ..!!

6 januari 2025

Beste Corne,

Bedankt voor uw review. Het spijt ons te lezen dat u teleurgesteld bent over uw ervaring met ons bedrijf.

Wij vinden het uiterst vervelend dat het allemaal zo verlopen is, dit is zeer zeker niet de bedoeling.

Onze oprechte excuses voor al het ontstane ongemak in deze.

Wij gaan ervan uit dat u in de tussentijd uw statiegeld terug heeft mogen ontvangen.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u via info@benegas.com contact met ons opnemen.

Wij helpen u dan graag zo goed mogelijk verder.

Customer Service Benegas

Tankhuur verdriedubbeld, gasprijs ook verhoogd

Benegas heeft de tankhuur van de propaan tanks fors verhoogd, gelijk daaraan gekoppeld dat de literprijs omlaag zou gaan. Inmiddels is de tankhuur in 5 jaar tijd verdriedubbeld, echter de propaanprijs per liter is alleen maar opgelopen. Hoe is dit in vredesnaam mogelijk ? Wie kan mij dit uitleggen ?

20 januari 2025

Beste heer Hunse,

Bedankt voor uw review. Aangezien Trustpilot niet ons standaard platform voor reviews is ontvangt u nu helaas pas een reactie.
Met betrekking tot uw tankhuur kan ik op dit moment niet reageren. Ik zou daarvoor uw gegevens in moeten zien. De gasprijs fluctueert dagelijks en wij volgen daarin de marktprijzen. De afgelopen jaren heeft de wereldproblematiek ook duidelijk impact op de verschillende brandstofprijzen gehad. Op dit moment is hij bijvoorbeeld weer wat lager, maar dit kan ook morgen weer veranderen. Als u wilt dat ik even meekijk naar o.a. het huurbedrag, dan kunt u een mail sturen naar info@benegas.com. Ik kan u dan in detail wat verder helpen.

Noodlevering weekend

Automatisch vullen door benegas niet gebeurd. Geen gas voor vak.woning met ouders kinderen en 2 babys gedurende het weekend. Dus geen verwarming/warm water. 2,5h gebeld maar niemand die wat kon betekenen. Schandalig als je zo met eigen fouten omgaat en mensen/klanten in de kou laat staan.

3 november 2024

Zeer ontevreden en misleidende service

Zeer ontevreden en misleidende service

Mijn ervaring met deze klantenservice is ronduit slecht. De eigenaar, meneer A, kwam persoonlijk bij mij thuis om mij te overtuigen over te stappen naar gas. Hij beloofde dat ik een grotere tank zou krijgen en deze slechts twee keer per jaar hoefde te vullen. De werkelijkheid bleek echter totaal anders. In de eerste zes maanden heb ik al meer dan €9.000 aan gas betaald, exclusief de kosten voor het aanleggen van de installatie en de aanschaf van een nieuwe cv-ketel.

Wat de situatie nog erger maakt, is dat het dochterbedrijf Benegas, dat de gastank verhuurt, zonder voorafgaand contact facturen per e-mail stuurt en direct dreigt met incasso. Dit is een zeer onprofessionele manier van zaken doen. In plaats van de beloofde €4.000 per jaar, heb ik in slechts een half jaar tijd al ruim het dubbele betaald.

Mijn advies? Vraag alles zwart op wit voordat je ook maar iets ondertekent, vooral wat je maximale kosten aan gas zullen zijn. Dit kan gemakkelijk berekend worden op basis van je verbruik. Als ze dat niet willen doen, raad ik sterk aan om verder te kijken.

23 oktober 2024

Beste Robie,

Bedankt voor de review. Aangezien Trustpilot niet ons standaard platform is voor reviews reageer ik nu pas op uw reactie.

Wij herkennen ons niet in uw klachten en hopelijk kunnen we ook wat duidelijkheid voor u verschaffen. Ik lees nl. in uw reactie dat wij u zonder de juiste informatie huurfacturen sturen en dat er meer onduidelijkheid is over ons bedrijf. Wij zijn een zelfstandig bedrijf in Nederland en ook de eigenaar "A" is ons onbekend. Wellicht wilt u contact met ons opnemen via info@benegas.com om te kijken waar we u verder mee kunnen helpen?

Customer Service Benegas

En zelfs 1 ster is nog teveel.

En zelfs 1 ster is nog teveel.
Fles uiteindelijk in kunnen leveren, een e-mail bevestiging ontvangen met daarin dat het TIEN werkdagen duurt om 55 euro over te maken. Hoe moeilijk kan het zijn?
Inmiddels 14 dagen verder en nog steeds geen statiegeld retour ontvangen. Zojuist weer gebeld en de verwachting is dat het eind deze week uitbetaald wordt. Inmiddels zijn we dan 3 weken verder!
Goed verdienmodel!

30 september 2024

Beste Consumer,

Bedankt voor uw review. Wij gebruiken Trustpilot niet als standaard platform voor onze reviews, vandaar dat ik nu pas reageer op uw reactie.

Vervelend om te lezen dat het destijds zo verlopen is. Sinds 1 januari 2025 zijn we met dit systeem gestopt. Als u nu een fles inlevert ontvangt u direct het statiegeld terug bij het verkooppunt.

Hopelijk is het destijds alsnog voor u in orde gemaakt? Zo niet, dan kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen via info@benegas.com.

Onze excuses voor al het ongemak in deze.

Customer Service Benegas

Ik heb mijn laatste 5kg fles 2 jaar…

Ik heb mijn laatste 5kg fles 2 jaar geleden gekocht voor 29 euro. Nu kost dezelfde fles 50 euro!!!!! Een ander merk in dezelfde 5 kg fles koop je nog steeds voor 29 euro. Schandalige diefstal!!

6 augustus 2024

Beste meneer Pieke,

Nog bedankt voor uw review. Trustpilot is niet ons standaard platform, vandaar mijn verlate reactie.

De prijzen van gas(flessen) zijn door verschillende oorzaken inderdaad flink gestegen de afgelopen jaren.
Is het wellicht mogelijk om uw telefoonnummer te delen via een email naar info@benegas.com? Wij kunnen u dan nl. verder informeren hierover.

Alvast bedankt.

Customer Service Benegas

heel slechte klantendienst .wat een…

heel slechte klantendienst .wat een knoeiers zijn dat.

25 juni 2024

Best Dave,

Vervelend om te lezen dat u destijds zo ontevreden was over onze Klantenservice en dat het zo verlopen is. Dit is zeer zeker niet de bedoeling.

Onze oprechte excuses voor al het ontstane ongemak in deze.

Hopelijk is het destijds alsnog voor u opgelost. Zo niet, dan kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen via info@benegas.com.

Oplichters

Oplichters, ze houden de duurste gasprijs aan en zetten die voor een jaar vast

25 mei 2024

Beste heer Nijmeijer,

Nog bedankt voor uw review.
Aangezien Truspilot niet ons standaard platform is voor reviews ontvangt u nu pas mijn reactie.

Voor het bepalen van de gasprijzen voor de Bulk-propaantanks gebruiken wij geen vaste prijzen op dit moment.
Daarom ga ik ervan uit dat u de prijzen van onze gasflessen bedoelt.
Deze prijzen zijn gebaseerd op de dynamische schommelingen in een jaar. Hieruit hebben wij een gemiddeld verkoop tarief geïsoleerd. T.b.v. de retailbranche wordt er een jaarprijs in de markt gebruikt. Deze hebben we de afgelopen 2 jaar achtereen op het zelfde peil kunnen houden.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u ons altijd rechtstreeks aanschrijven via info@benegas.com.

Customer Service Benegas

Zelfs de gasverkopers raden deze flessen af...

Zelfs de gasverkopers raden deze flessen af. Ten eerste is een volle fles duurder dan een standaard gasfles vullen. En je "statiegeld" terug krijgen moet met een aankoopbewijs en een code die je kreeg bij aanschaf tig jaar geleden. Ik zit nu met zo'n lege fles die ik wel kan vullen en inleveren maar ik nooit meer mijn inleg terugkrijg.

28 november 2023

Beste Jerry,

Helaas kunnen de Benegas Light flessen niet nagevuld worden. Dit is niet bij alle flessen mogelijk en daarom kunt u dan alleen een nieuwe volle fles kopen.

Het registreren van de gasflessen was inderdaad vaker niet bekend. Sinds 1 januari 2025 zijn we met dit systeem gestopt. Als u nu een fles inlevert ontvangt u direct het statiegeld terug bij het verkooppunt.

Hopelijk is het destijds alsnog voor u opgelost. Zo niet, dan kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen via info@benegas.com zodat wij het opnieuw in behandeling kunnen nemen.

Benegas light

Ik gebruikte een Benegas light gasfles. Die was voor driekwart leeg toen ik weer met de caravan weg wilde. Bijvullen kan niet dus ik was verplicht een tweede gasfles aan te schaffen. Dus toen had ik 2 Benegas light gasflessen. En zo gaat het iedere keer voor een vakantie, je hebt een volle fles nodig en dus lever je een kwart fles gas waar je wél voor betaald hebt terug in. Is gewoon een verdienmodel van Benegas. Dus ik dacht hier moet ik van af. Nou Dán begint het spek past écht te stinken….je statiegeld terug zien te krijgen. Je krijgt dat alléén terug als je een of ander kaartje overlegt dat je jaren geleden ooit eens gekregen hebt. Ik kan me niet eens herinneren dát ik het gekregen heb.
En dus géén geld terug en Benegas hun flessen niet terug.
Ik laat ze tzt in het buitenland wel een keer bijvullen.
Maar nooit meer Benegas

27 december 2023

Prima totdat je je fles inlevert

Prima totdat je je fles inlevert. Veel moeite om je geld terug te krijgen. Hebben iedere keer een ander smoesje. De aanhouder wint. Dat hoop ik dan maar.

18 november 2023

Beste Wilma,

Service wat is dat?

3x opnieuw moeten bellen en 3x 5 minuten in de wacht gestaan, omdat niet alle details bekend zijn gemaakt in eerdere gesprekken. Om vervolgens door de klantenservice medewerker te worden uitgelachen over mijn vraag. Verteld te worden dat ik onnodig complex doe omdat ik wil weten welke kosten er verbonden zijn aan het opzeggen van het abonnement. Maar volgens de betreffende medewerker was ze zeer vriendelijk.
Blij dat ik ga verhuizen en nooit meer met dit bedrijf hoef samen te werken.

26 september 2023

Beste Stefanie,

Bedankt voor uw review. Wij gebruiken Trustpilot niet als standaard platform voor onze reviews, vandaar dat ik nu pas reageer op deze review.

We vinden het erg vervelend om te lezen dat het contact met onze klantenservice zo is verlopen. Ik begrijp dat u in de tussentijd verhuisd bent en geen klant meer bij ons bent en ga er daarom vanuit dat alles wel afgehandeld is. Voor direct contact kunt u uiteraard nog steeds contact met ons opnemen via info@benegas.com.

Gekmakende administratieve rompslomp

Goedemiddag.
Afgelopen vrijdag, 4 augustus 2023, wilde ik een lege gasfles van benegas inleveren bij mijn caravandealer, Ad Dekker in Raamsdonkveer. Deze dealer had de fles "meegeleverd" met de aankoop van een caravan. Er werd mij gevraagd naar de registratie van de gasfles. Ik wist van geen registratie af. Bij de aanschaf is daar niks over verteld. Bij Ad Dekker te horen gekregen dat ze een ongeregistreerde gasfles niet konden innemen. Na lang aandringen, kreeg ik bij Ad Dekker alsnog een kaartje mee waarmee ik de fles alsnog zou kunnen registreren en direct ook weer zou kunnen afmelden als zijnde ingeleverd. Benegas zou dan het statiegeld à € 55,- op mijn rekening overmaken. Bij thuiskomst wilde ik de gasfles registreren, maar daarbij bleek dat de door Ad Dekker meegegeven registratiecode slechts werkte voor een gasfles van € 40,- statiegeld en bovendien moest het aankoopbewijs van de gasfles bij de registratie geuploaded worden. Ik beschik niet over zo'n aankoopbewijs aangezien Ad Dekker op de factuur van de caravan alleen een totaalprijs had vermeld en dus niet de gasfles apart had vermeld. Boos gebeld met Ad Dekker. Daar was een medewerkster zo vriendelijk om contact op te nemen met Benegas. Ik kreeg vervolgens te horen dat Benegas mij een nieuwe registratiecode zou mailen en dat Ad Dekker mij separaat een bewijs van aankoop van de gasfles zou aanleveren. Dat is ook gebeurd. Dus: opnieuw aan de slag met de registratie van de bij Ad Dekker achtergelaten gasfles. Dat is gelukt! Hoera! Toen maar meteen online de procedure "inlevering gasfles" gestart. Wat schetst mijn verbazing......behalve de, reeds door Ad Dekker aan mij gemailde inlevercode, werd er gevraagd de inleverbon te uploaden. Welke inleverbon? Niet gekregen van Ad Dekker. Gezien het eerdere contact tussen Ad Dekker en Benegas, nam ik aan dat het desalniettemin goed zou komen. Mispoes! Mailtje van Benegas dat mijn inleverprocedure was afgekeurd vanwege het ontbreken van de inleverbon. Weer contact met Ad Dekker. Inleverbon zou mij per post worden toegezonden. Maandag 7 augustus ontvang ik wederom een mail van Benegas. Omdat ik (nog) geen inleverbon heb geuploaded is mijn inleverprocedure gecancelled. Of ik even het hele proces opnieuw wil doen. Ik kan bij mijn caravandealer een nieuwe inlevercode halen! Ik dacht: "geen sprake van". Heel boos gebeld met Benegas. Krijg een dame aan de lijn, die niet luistert en geen moeite doet om mijn boosheid en frustratie te begrijpen. Na aandringen besluit Benegas om voor deze ene keer te accepteren dat ik het inleverbewijs per mail naar hen stuur. Dinsdag ontving ik dit per post van Ad Dekker. Meteen gefotografeerd en per mail naar Benegas gestuurd. Nu begint het wachten........krijg ik mijn € 55- statiegeld terug of word ik opnieuw lastiggevallen met tijdrovend, gekmakend en zinloos administratief geneuzel. Let wel de € 55- statiegeld is MIJN geld. Wat een waardeloze service was dit zeg! Groet, Bas Maassen uit Sneek

4 augustus 2023

Beste Bas,

Bedankt voor je review. Wij gebruiken Trustpilot niet als standaard platform voor onze reviews, vandaar dat ik nu pas reageer op je reactie.

Vervelend om te lezen dat het destijds allemaal zo verlopen is. Dit is zeer zeker niet de bedoeling geweest. Wij vinden het ook vervelend om te lezen dat je contact met onze Klantenservice niet op de juiste wijze is verlopen. Helaas kan ik nu niet meer achterhalen met wie je destijds gesproken hebt, maar wij zullen dit zeker intern bespreken.

Sinds 1 januari 2025 zijn we met dit systeem gestopt.
Als je nu een fles inlevert ontvang je direct het statiegeld terug bij het verkooppunt. We gaan ervan uit dat dit voor jou als gebruiker prettiger werkt.

Onze oprechte excuses voor al het ontstane ongemak in deze.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen via info@benegas.com.

Customer Service Benegas

Bijna twee keer zo duur om te vullen…

Bijna twee keer zo duur om te vullen als Antargaz. Statiegeld terugkrijgen niet te doen. Hiervoor heb je een kaartje nodig wat je jaren geleden ooit in een la hebt gedaan.

21 juni 2023

Beste Jelle,

Wij begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om een kaartje van jaren geleden weer terug te kunnen vinden. Sinds 1 januari 2025 zijn we daarom met dit systeem gestopt. Als je nu een fles gaat inleveren bij een verkooppunt dan krijg je direct in de winkel via retourpin/ contant je statiegeld weer terug. Er zijn dan geen registraties van flessen meer nodig.

Mocht je nog vragen hebben over het inleveren van de flessen dan kan je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen via info@benegas.com. Wij helpen je dan graag verder!

Customer Service Benegas

Wees voorzichtig als je gasflessen met…

Wees voorzichtig als je gasflessen met statiegeld van deze organisatie koopt. Je moet ze online registreren en je bonnetjes betalen. Zo niet dan ben je de heftige investering (in mijn geval € 55 per fles) gewoon kwijt. Het tuincentrum waar ik mijn gasfles kocht had me hier niets van verteld.
Update 17 juli 2025: Benegas heeft contact met me opgenomen en alsnog het statiegeld geregeld. Duurde even, maar alsnog klantgericht opgelost.

15 mei 2023

Beste Van der Meulen,

Het registreren van de gasflessen was inderdaad vaker niet bekend of niet volledig genoeg gecommuniceerd bij de verkooppunten. Sinds 1 januari 2025 zijn we daarom met dit systeem gestopt.
Als u nu een fles inlevert ontvangt u direct het statiegeld terug bij het verkooppunt. We gaan ervan uit dat dit voor u als gebruiker prettiger werkt doordat alle handelingen aan uw kant zijn afgeschaft.
Ik ga ervan uit dat u in de tussentijd de flessen heeft in kunnen leveren, maar mocht u nog vragen hebben over het inleveren van de flessen dan kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen via info@benegas.com.

Customer Service Benegas

Toon reviews in alle talen. (22 reviews)