Gekmakende administratieve rompslomp
Goedemiddag.
Afgelopen vrijdag, 4 augustus 2023, wilde ik een lege gasfles van benegas inleveren bij mijn caravandealer, Ad Dekker in Raamsdonkveer. Deze dealer had de fles "meegeleverd" met de aankoop van een caravan. Er werd mij gevraagd naar de registratie van de gasfles. Ik wist van geen registratie af. Bij de aanschaf is daar niks over verteld. Bij Ad Dekker te horen gekregen dat ze een ongeregistreerde gasfles niet konden innemen. Na lang aandringen, kreeg ik bij Ad Dekker alsnog een kaartje mee waarmee ik de fles alsnog zou kunnen registreren en direct ook weer zou kunnen afmelden als zijnde ingeleverd. Benegas zou dan het statiegeld à € 55,- op mijn rekening overmaken. Bij thuiskomst wilde ik de gasfles registreren, maar daarbij bleek dat de door Ad Dekker meegegeven registratiecode slechts werkte voor een gasfles van € 40,- statiegeld en bovendien moest het aankoopbewijs van de gasfles bij de registratie geuploaded worden. Ik beschik niet over zo'n aankoopbewijs aangezien Ad Dekker op de factuur van de caravan alleen een totaalprijs had vermeld en dus niet de gasfles apart had vermeld. Boos gebeld met Ad Dekker. Daar was een medewerkster zo vriendelijk om contact op te nemen met Benegas. Ik kreeg vervolgens te horen dat Benegas mij een nieuwe registratiecode zou mailen en dat Ad Dekker mij separaat een bewijs van aankoop van de gasfles zou aanleveren. Dat is ook gebeurd. Dus: opnieuw aan de slag met de registratie van de bij Ad Dekker achtergelaten gasfles. Dat is gelukt! Hoera! Toen maar meteen online de procedure "inlevering gasfles" gestart. Wat schetst mijn verbazing......behalve de, reeds door Ad Dekker aan mij gemailde inlevercode, werd er gevraagd de inleverbon te uploaden. Welke inleverbon? Niet gekregen van Ad Dekker. Gezien het eerdere contact tussen Ad Dekker en Benegas, nam ik aan dat het desalniettemin goed zou komen. Mispoes! Mailtje van Benegas dat mijn inleverprocedure was afgekeurd vanwege het ontbreken van de inleverbon. Weer contact met Ad Dekker. Inleverbon zou mij per post worden toegezonden. Maandag 7 augustus ontvang ik wederom een mail van Benegas. Omdat ik (nog) geen inleverbon heb geuploaded is mijn inleverprocedure gecancelled. Of ik even het hele proces opnieuw wil doen. Ik kan bij mijn caravandealer een nieuwe inlevercode halen! Ik dacht: "geen sprake van". Heel boos gebeld met Benegas. Krijg een dame aan de lijn, die niet luistert en geen moeite doet om mijn boosheid en frustratie te begrijpen. Na aandringen besluit Benegas om voor deze ene keer te accepteren dat ik het inleverbewijs per mail naar hen stuur. Dinsdag ontving ik dit per post van Ad Dekker. Meteen gefotografeerd en per mail naar Benegas gestuurd. Nu begint het wachten........krijg ik mijn € 55- statiegeld terug of word ik opnieuw lastiggevallen met tijdrovend, gekmakend en zinloos administratief geneuzel. Let wel de € 55- statiegeld is MIJN geld. Wat een waardeloze service was dit zeg! Groet, Bas Maassen uit Sneek
4 augustus 2023