Dit jaar heb ik een trip naar Berlijn…
Dit jaar heb ik een trip naar Berlijn geboekt en daarbij gebruikgemaakt van de Berlin WelcomeCard. Ik heb me laten adviseren door een medewerker van het VVV-kantoor in de stationshal van Berlijn. Op basis van dat advies heb ik de 72-uurs kaart gekocht.
Dit betekent dat je drie dagen lang onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer (bus, tram en metro) in de zones A en B. De kaart kost € 62,-. Een groot voordeel is dat je hiermee gratis toegang krijgt tot vijf musea op het bekende Museumeiland in het centrum. Let wel op: er zijn meer musea op het eiland waar de kaart niet geldig is, maar bij de vijf geselecteerde musea kun je gratis naar binnen.
Aangezien een gemiddeld museumticket al snel € 14,- kost, heb je het bedrag van € 62,- er zo uit als je de vijf musea bezoekt en veel met het OV reist. De kaart wordt geactiveerd op het moment dat je hem voor de eerste keer afstempelt; vanaf dan gaan de 72 uur in.
Kortom: een echte aanrader voor toeristen die in Berlijn zijn, niet te veel willen uitgeven aan vervoer en van musea houden!