Maximaal genieten en zorgeloos op pad?????
Maximaal genieten en zorgeloos op pad?
Op de eerste plaats, Camperplaza verhuurt goed onderhouden en prachtige campers! Helemaal niks mis mee.
Maar goed dat achter zorgeloos op pad een vraagteken ? staat.
Als echte Nederlander heb ik snel de Algemene Voorwaarden gelezen. Kriegelig werd ik dat je iedere keer moet aangeven dat je deze gelezen hebt. Zelf moet je hiervoor een handtekening zetten.
Helaas heb ik schade gereden aan de gehuurde camper. Toch maar even de Algemene Voorwaarden beter gelezen. Hiervan schrok ik erg, want de voorwaarden zijn zodanig opgesteld dat de HUURDER een ENORM FINANCIEEL RISICO loopt.
Voorbeelden:
- Lever je de camper een dag te laat in, dan kost je dat 1/7 van de weekhuur plus € 400 extra vergoeding;
- Als de waarborgsom van € 1.000 niet toereikend is voor de vergoeding van de schade waar Camperplaza recht of heeft, dan dient de huurder het meerdere te betalen. (terwijl Camperplaza hier een verzekering voor heeft afgesloten!)
- Als bij een (grote) schade Camperplaza besluit de schade te claimen bij hun verzekering, dan behoudt zij zich het recht voor om de (eenmalige) premieverhoging bij de huurder te verhalen;
- Schade(s) aan buitenspiegels, bumpers, achterwand, de airco-unit of schotel op het dak, dakluiken, ramen, de luifel en de fietsendrager, alsmede schades veroorzaakt door delen van deze opsomming, zijn GEHEEL voor rekening van de huurder.
ALLE KOSTEN VOOR REPARATIE HIERVAN ZIJN VOOR DE HUURDER!! Dit houdt in dat Camperplaza deze schades NIET gaat claimen bij haar verzekering en de huurder bij een schade een groot financieel risico loopt. Dit kan oplopen tot enige duizenden euro’s.
- Bij een motorische schade en/of defect, zal een eigen risico van €1.000 door Camperplaza worden ingehouden. Na een onpartijdig onderzoek aangaande de motorische schade c.q. defect op kosten van de huurder, zal in geval van schuld door de huurder alle kosten door de huurder worden vergoed aan Camperplaza. Onder motorische schade wordt schade aan de motor, versnellingsbak, koppeling alsmede alle draaiende delen verstaan. Ook hiervoor claimt Camperplaza de schade niet bij haar verzekering.
Wij gaan geen camper meer huren bij Camperplaza. Het financiële risico bij een schade of een defect aan de camper is voor de huurder is enorm. Dit bedrag kan oplopen tot duizenden euro’s waar je niet voor verzekerd bent. Volgens mijn advocaat kunnen deze Algemene Voorwaarden zo gesteld worden, maar dient Camperplaza eveneens rekening te houden met de bescherming van de huurder. En dit lijkt niet het geval te zijn.
Dan het retour brengen van de camper. Deze moet “verhuur gereed” schoongemaakt te zijn. Wij waren drie uur bezig geweest, maar gevallen werd over een waasje van het schoonmaakmiddel op glazen deksels van gootsteen en fornuis en restant van een sopje in het toilet. Natuurlijk kost dit ook weer € 75, die je moet betalen aan Camperplaza of wordt ingehouden van je borg. Een tip: Mocht je toch bij Camperplaza gaan huren, dan is het handig om de schoonmaak af te kopen.
Zorgeloos op pad? Als alles goed gaat wel!
U bent gewaarschuwd!!!