Dc dance voelt als thuis deze dansschool is geweldig ik voel me zo thuis sabina mijn favoriete dansdocent geeft zo goed les en is zo eerlijk tegen ons #dcdancefamily
Dc dance is the place to be als dansen, entertainment je passie is. Onder begeleiding van lieve, professionele dansers en entertainers komt je kind helemaal tot bloei en in zijn of haar volle pote... Toon meer
Dc Dance, wauw ik kan het iedereen aanraden! Dansen was altijd een grote passie van mij, maar helaas een aantal jaar geleden ben ik ermee gestopt vanwege privé redenen. Een paar maanden geleden wou ik... Toon meer
Onze dochter gaat nu sinds een jaar met veel plezier naar Dc Dance. Ondertussen danst ze meerdere uren per week en ze geniet van ze allemaal. We hebben haar zien groeien van een wat timide meisje naar... Toon meer
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Leuke en gezellige lessen voor jong en…
Leuke en gezellige lessen voor jong en oud.
Veel verschillende stijlen waar je uit kan kiezen.
Fijne dansschool!
- alle leeftijden
- super veel stylen
- fijne sfeer
DC Dance event @ ECC schandalig!
Ik sluit me volledig aan bij A.P.M. Mijn kleinzoon heeft exact hetzelfde meegemaakt. Wat een verdrietige ervaring voor zulke jonge kinderen.
Hij vertelde ook dat ze de hele dag opgesloten zaten in een te warme kleedruimte, bij 32 graden, zonder verkoeling of afleiding. Hij zei dat hij zich echt verveeld heeft en dat hij zelfs z'n eigen waterflesje niet mocht bijvullen – ja, idd af en toe slechts een klein bekertje water. Ze mochten er alleen heel even uit voor de generale repetitie, de lunch en het korte optreden.
De show zelf was écht véél te lang!! Andere kinderen mochten meerdere keren het podium op, maar de breakdancers kregen maar één keer drie minuten. En dan ook nog het schandalige commentaar van de directeur!!! "Als je het niet trekt, moet je maar gaan – wij willen geen gezeur." Zeer respectloos!!
Ik ben diep teleurgesteld en vind dit absoluut niet kunnen!! Ik vraag mij af waar je een klacht kan indienen? Kinderopvang, BSO en dergelijke moeten zich aan strikte richtlijnen houden. Zit hier geen controle op?!
Zeer teleurstellende ervaring bij DC Dance
Zeer teleurstellende ervaring bij DC Dance – een waarschuwing voor andere ouders
Afgelopen zaterdag (21 juni 2025) nam mijn zoon (8 jaar) deel aan de eindvoorstelling van DC Dance. Wat een feestelijke afsluiting van het dansjaar had moeten zijn, draaide uit op een diep teleurstellende ervaring – zowel voor mijn zoon als voor ons als ouders.
Misleidende communicatie vooraf
Bij inschrijving vroeg ik nadrukkelijk of kinderen uit de Breakdance groep van mijn zoon én oudere Breakdance groepen zouden meedoen. Mij werd bevestigd van wel. In werkelijkheid deed slechts een klein groepje jongere kinderen mee. Eerst werd zelfs geëist dat zij aan beide shows moesten deelnemen (wat betekent dat zij van 08:30 tot 21:30 aanwezig moeten zijn!). Pas na bezwaar werd toegestaan dat ze één show mochten doen (deze zou om 17:30 afgelopen zijn) – iets wat dan ineens met heel veel moeite ook gold voor de andere jongens, waaronder één jongetje van slechts zes jaar oud.
Onverantwoorde omstandigheden op de dag zelf
De organisatie van de dag was (in ieder geval voor de breakdancer) ronduit slecht:
• Kinderen moesten in de kleedkamer blijven.
• Niet rennen, niet spelen, niet naar buiten.
• Het was 32 graden en ze mochten hun waterflesjes niet bijvullen – slechts een klein kartonnen bekertje was toegestaan om af en toe bij te vullen met water.
• Ze mochten zelfs niet naar andere groepen kijken tijdens de repetities.
Mijn zoon zat letterlijk urenlang opgesloten in een warme ruimte, zonder enige afleiding, waar ze niet mochten spelen of naar buiten mochten. En dit terwijl andere kinderen leuke dingen mochten doen. Ook de bijbetaalde lunch bestond uit een klein pakje drinken, 1 banaan of appel, twee broodjes kipfilet, die hij niet lust – geen alternatief mogelijk. Blij dat ik extra mee had gegeven.
Scheve aandacht: 'Little kids' veel aandacht – de jongens werden vergeten
Wat nog het meest stak, was het enorme verschil in behandeling tussen de jongste kindergroepen ("de little kids") en de kleintjes van de breakdancegroep. Voor de "mini’s" was er volop aandacht, begeleiding, verzorging en flexibiliteit – zij werden bijvoorbeeld niet geacht om aan de avondshow mee te doen, kregen meer ruimte en werden actief betrokken. De jongens daarentegen – waaronder mijn zoon – werden vrijwel compleet genegeerd. Geen extra aandacht, geen ruimte, geen ondersteuning.
Breakdance-leraar afwezig
De breakdance-instructeur was heel kort aanwezig. In die tijd sprak hij amper met niemand, had de hele tijd een koptelefoon op, zat op zijn telefoon en toonde geen betrokkenheid. Geen aanmoediging, geen zorg.
Een misplaatste show en een oneerlijke verdeling
De voorstelling was opgezet als een soort eerbetoon aan Michael Jackson (ook andere, maar MJ was wel heel erg aanwezig). Een zeer discutabele keuze, zeker voor een kindvriendelijk evenement. Daarnaast duurde de shows maar liefst drie uur (per show) – veel te lang, vooral voor de jongste deelnemers. Waar veel dansgroepen meerdere keren op het podium verschenen, kregen de breakdancers slechts zo’n drie minuten danstijd. Een schrijnend verschil.
Te groot, te veel, te ondoordacht – en geen ruimte voor kritiek
De voorstelling was overduidelijk te ambitieus. Te groot opgezet, te lang, en daardoor rommelig, ongecontroleerd en daarom verlies aan kwaliteit. Toen het publiek begon te zuchten onder de hitte en de duur van het programma, reageerde de directeur van de organisatie (Dion) letterlijk met:
"Ja, het is warm en duurt lang. Als je het niet trekt, moet je maar gaan – wij houden niet van gezeur." Een ronduit onprofessionele en respectloze houding. Wij zagen naast ons ook mensen vertrekken.
Chaotische en onveilige ophaalprocedure
Aan het einde van de voorstelling werd omgeroepen dat de kleintjes met hun rugzakje op het podium zouden wachten om opgehaald te worden. Maar mijn zoon en de andere jonge breakdancers? Die werden volledig over het hoofd gezien. Naar aanleiding van eerdere instructies dat de kinderen bij de incheckbalie zouden worden opgehaald, ging mijn man daarheen om onze zoon op te halen. Zelf had ik er geen goed gevoel bij en besloot in de hal rond te kijken. In werkelijkheid trof ik mijn zoon – helemaal alleen – verdwaald in de hal aan.
Er was totaal geen overzicht of aandacht voor hun veiligheid.
Conclusie
Wat DC Dance als een “geslaagd spektakel” beschouwde, was voor mijn zoon een afmattende, demotiverende en zelfs verdrietige ervaring. Dankzij hun aanpak associeert hij dans nu met stress, frustratie en buitensluiting.
Zijn woorden na afloop: “Mama, mag ik dit zeggen? Ik vond het echt K.U.T. met hele grote letters!” Nou, voor deze keer mag dat – en ik voel met hem mee.
Wij zijn diep teleurgesteld in DC Dance.