Aan ondernemers
Aan ondernemers, bedrijven en consumenten: koop geen Dell-computers of -laptops! Je krijgt echt slechte kwaliteit voor je geld. Ze bieden garantie aan, maar lossen je probleem niet op en houden je aan het lijntje totdat je het zelf opgeeft. Ze ruilen je product nooit, zelfs niet als het niet goed functioneert, en geld teruggeven doen ze al helemaal niet.
Ik ben eigenaar van een bedrijf en we hebben meerdere laptops van dit merk. Mijn eigen laptop, een Latitude 7400 2-in-1, wordt steeds heet en valt daarna uit. Met dit probleem ben ik al meer dan een half jaar bezig met dit vreselijke bedrijf. Tot nu toe zijn er vijf monteurs bij mij op kantoor geweest om onderdelen te vervangen. Ik heb meer dan 50 telefoongesprekken gevoerd, diagnoses op afstand uitgevoerd, en er is veel e-mailverkeer geweest. Het probleem is nog steeds niet opgelost: de laptop wordt nog steeds heet en valt wel 10 keer per dag uit (waarna je 10 minuten moet wachten voordat je weer kunt opstarten).
Als ik kijk naar de tijd die ik hieraan heb besteed en deze omzet naar een uurtarief, dan heb ik al genoeg geld uitgegeven om drie nieuwe laptops te kopen. Ik had meteen een nieuwe laptop moeten halen en niet van dit waardeloze merk. Wat een waardeloos bedrijf en wat een incompetente managers die geen fatsoenlijke oplossingen mogen bieden. Nooit meer Dell!