Derome Bostad, Derome Hus, A-Hus, Varbergshus
Jag skulle aldrig råda någon att köpa av Derome, låt er inte luras av deras storlek. Derome har sedan vi tecknade avtalet bara inneburit problem. Vi tecknade tidigt i processen för vårt projekt och ville därför ha tillvalslistan för samtliga delar direkt, Derome bad oss vänta några veckor och vi bollades runt mellan deras många underleverantörer för att fråga om priser. Några veckor blev månader och tillslut så hade vi fått alla tillvalslistor förutom för köket. Avdragen för kakel och klinker ändrades blev avsevärt lägre - vi var tvungna att klaga rejält för att få ordinarie avdrag som förmedlades när vi tecknade avtalet. Tillvalen för kök ansåg Derome man kunde göra på en vecka, vi fick möjlighet till förlängning av tiden hos en annan återförsäljare som inte hade ett köksutbud att titta på, sammanlagt blev en vecka kanske två veckor effektiv tid - men som sagt inget köksutbud att se i verkligheten. Alla bostadsutvecklare erbjuder tillval, svårt att se hur man kan fallera så totalt som Derome gjorde här.
Tiden går och det närmar sig inflytt, under slutbesiktningen konstaterar vi att planlösningens rumsutformning i två rum inte stämmer med verkligheten. Derome väljer att ingenting göra, och anser att de har rätt till att ändra planlösningen trots att den inte stämmer med planlösningen i avtalet. Vi flyttar in, ändå förväntansfulla trots alla problem vi haft med Derome.
Gräsmattan nu i juni ser fortfarande väldigt tråkig ut, på grund av att jorden är så extremt utblandad med sten. Längs buskarna mellan vårt och grannens hus är det vanlig jord, där växer gräset alldeles utmärkt, men på den andra jorden växer det väldigt dåligt, vilket gjort att det till största del är ogräs som växt fram. Vi har påpekat att vår och våra grannars gräsmattor ser väldigt dåliga ut, det kastades lite jord och gräsmattegödsel i kanterna av gräsmattan som helt magiskt ska ta bort allt ogräs från 250 kvadratmeter gräsmatta. Förutom all sten har vi hittat skruvar, glasskärvor i och på gräsmattan. Deromes lösning på glas i gräsmattan är att kasta lite till grässådd, vilket mig veterligen inte tar bort glas och har knappt tagit fäste med tanke på att gräsmattan till största del består av ogräs. Vi har även hittat glas på gräsmattan efteråt. Dåligt att en så stor husleverantör som struntar i att göra rätt när ni gjort fel.
Det finns många som levererar hus, att man drabbas av så många olika fel som vi är nog ganska ovanligt, men vill man ha en leverantör som struntar i att rätta till felen eller en leverantör som rättar till felen?
18 juni 2020
Review zonder uitnodiging