Laat je niet in de maling nemen!
Hier volgen de redenen om niet voor de VloerenDesigner te kiezen:
1. Als je in de showroom komt vertelt Eric dat hij 30 jaar ervaring heeft en echt alles kan, maar In praktijk laat hij de tegels leggen door anderen die overduidelijk veel minder ervaring hebben. Hij is zelf misschien 1 of 2 keer geweest. Op tijd komen vinden ze ook moeilijk
2. De tegels werden naar ons huis gestuurd. Hiervoor moesten wij dus thuis zijn. Eerst zouden de tegels maandag komen, maar maandagmiddag bleek dat ze pas dinsdag zouden komen (dus voor niets thuisgebleven). Ook dinsdag werden de tegels uiteindelijk niet geleverd (weer voor niets thuisgebleven). Uiteindelijk kwam Eric zelf woensdag pas met de tegels.
3. Je muren worden ondergesmeerd met tegellijm en voegsel (zie foto’s).
4. Overigens zouden wij een voegkleur uitkiezen, maar had Eric dit al voor ons gedaan.
5. Ook de tegels worden helemaal ondergesmeerd, waardoor je dagen moet boenen om je tegels schoon te krijgen.
6. De tegels worden niet netjes afgesneden (zie foto’s). Zeker bij de kozijnen is dit extra het geval.
7. Tegels worden zogenaamd met een “levelingssysteem” gelegd. Het is dan wel vreemd dat er enorm veel hoogteverschil tussen de tegels zit en de voegen niet allemaal even breed zijn. Wij hebben dezelfde tegels in badkamer en toilet. Dit is door iemand anders gelegd en dat ligt er wel goed in! Ook is op sommige plekken het levelingssysteem nog zichtbaar door de voeg heen.
8. Voegen worden niet volledig opgevuld.
9. Er worden beschadigde tegels gelegd.
10. Kleine strookjes van minder dan 10 cm worden ook gewoon gebruikt. Normaal gesproken is dit afval.
11. Onze vensterbank is beschadigd met één van de tools die de tegelzetters gebruikt hebben (zie foto). Uiteraard zou Eric hiernaar kijken, maar heeft dit nooit gedaan.
12. Tegels worden tegen kozijnen aangezet, waardoor ook kozijnen beschadigen.
13. Op een aantal plekken liggen 2 of meer tegels met hetzelfde patroon bij elkaar (terwijl deze tegelsoort >25 patronen heeft) (zie foto’s).
14. Eric had te weinig tegels besteld, hierdoor hebben wij 2 weken moeten wachten voordat iemand de laatste tegels kwam leggen en vervolgens nog een week voordat de tegels gevoegd werden.
15. De communicatie loopt uitermate stroef. Soms krijg je gewoon helemaal geen antwoord op je vragen en je moet overal zelf achteraan zitten.
16. Eric zou nog een aluminium strip plaatsen bij de mat. Naast dat dit nog moet gebeuren, zou je hier normaalgesproken ook speciale tegelprofielen voor gebruiken. Omdat de tegel al ligt gaat dit niet meer lukken zonder sloopwerk.
17. Alle pallets en overgebleven afval mag je zelf opruimen, terwijl dit niet van te voren is gecommuniceerd.
18. Wij hebben aangegeven niet tevreden te zijn over een aantal tegels, omdat die bijvoorbeeld veel hoger liggen of lelijk zijn gesneden. Eric heeft hier vervolgens op gereageerd om zelf wat dingen op te komen lossen, maar “om nou al die tegels er weer uit te halen, daar wordt het ook niet beter van”. Hierop hebben wij aangegeven dat wij toch echt die tegels vervangen willen hebben. Als wij vragen of hij die tegels besteld heeft, is het besteld, maar weet hij niet wanneer hij het krijgt Inmiddels zijn wij al bijna 4 maanden verder vanaf dat de Vloerendesigner bij ons begon met tegels leggen.
Hier volgen de redenen waarom je wel voor de VloerenDesigner moet kiezen:
1. Je wil een slordige vloer met hoogteverschil in tegels en tegels die lelijk zijn afgesneden
2. Je wil dat de tegels niet enigszins snel gelegd worden, maar dat het leggen over een tijdsperiode van 2 maanden gebeurt en er vervolgens niet netjes uitziet.
Kortom:
Wij voelen ons volledig in de maling genomen met deze vloer van €13.750 die van te voren al volledig betaald moest worden! Wij hopen dat Eric snel zelf nog wat dingen komt oplossen zodat wij wellicht de recensie aan kunnen passen, maar we hebben er op dit moment weinig vertrouwen in.
Als je waar wil voor je geld en een nette vloer wil, zoek liever iemand anders.
Foto's staan op google.