3,5

Gemiddeld

Ecobright Ecodim.10 mini inbouw module

Na eerdere zeer positieve ervaringen met smart domotica van Ecodim (.07) druk&draai Zigbee dimmer besloten het arsenaal verder uit te breiden.
Deze keer 3 Zigbee Ecodim.10 mini inbouw dimmers besteld bij Ecobright.
Ter vervanging van oude KlikaanKlikuit mini inbouw dimmers die het helaas via tijdprogramma wel eens lieten afweten.

Belangrijk voor de keuze was:
-moet goed samenwerken met Philips Hue hub
-moet compact genoeg zijn om in een 40mm wanddoos te passen (helaas ik had niet een diepere, had liever 50mm gehad), achter een Jung pulsdrukker.

Inmiddels geïnstalleerd. Past precies, wel netjes installeren. Netjes met 1,5mm2 vaste kern volgens NEN norm. Dunnere draad dan 2,5 mm2 om net wat makkelijker te installeren met de pulsdrukker.

Aansluiten was een fluitje van een cent, ik wist dat je de ecodim aansluit door hem te installeren als “dimbare lamp”.

Eigenlijk een perfect plaatje!

Waarom geen 5 sterren?
-handleiding is priegel klein en te weinig kleurcontrast waardoor je de kleur draden op d le tekening niet kan onderscheiden. Online staat het duidelijk. Kan beter voor de gemiddelde doe het zelver.
-op de website van Ecobright stond: voor 21:00 uur besteld, morgen bezorgd. Dat hebben ze niet gehaald, het pakket werd pas de andere dag verzonden en dus een dag later. Helemaal niet erg, maar niet volgens belofte. Zat trouwens ontzettend goed verpakt, keurig!

6 maart 2026

Ecodim 10

Ecodim 10
Ging al bij de start niet zo lekker, boekje dat erbij zit is micro, maar top er staat ook een qr code op.
Helaas error 404.
Aansluiten, dan maar ff googlen op ecodim 10 aansluiten, top denk je gevonden, neh niet echt.
Het voorbeeld is bijna hetzelfde, bijna.
Maar ok na ff goed kijken aangesloten op de tekentjes die er op staan, hehe gelukt.
Het werkt,bijna, nou nog ff uitdokteren hoe ik dit in hue krijg, naja dat ging redelijk goed, de ecodim 2x reset indrukken waarna deze gaat knipperen, dan met hue zoeken.

Leuke is dat de hue schakelaar ook werkt op de dimmer, dus spraak en handmatig te bedienen
Maar ok dat is goegedaan van hue en niet ecodim.

Het werkt, veel gekloot en gevloek, maar ok

8 augustus 2025

Ecodim 10 zigbee module gekocht 2stuks

Ecodim 10 zigbee module gekocht 2stuks
Zijn niet aan te sluiten
Als je het doosje open maakt staat er naar de aansluiting een tekening op het doosje
Zo aangesloten en dan meteen grote vonken uit de dimmer vandaan
Uiteraard nu stuk
Leuk dat je op het doosje de verkeerde aansluiting zet
Zeer slecht dit
Al eerder gekocht maar helaas niet gelukt om ze eerder aan te sluiten
Nu pech dat je 2 dure dimmers die niet werken kan weggooien

14 september 2024

Top product & klantenservice

Top product & klantenservice
2 Eco-Dim.10 zigbee modules besteld.
(Deftig en snel toegestuurd gekregen)

Door mijn fout te zwaar belast en stuk gegaan. Na contact met hen een onderdeel vervangen (resistor)
Module werkte weer nadien.

Dimmer bleef licht geven na het uitschakelen. En hiervoor hebben ze me ook direct geholpen.

Nogmaals top communicatie, behulpzaam en snel. En ja het werkt allemaal zoals gewenst

11 juni 2023

Is dit jouw bedrijf?