Esteworld Hair Transplant & Plastic Surgery & Dental Clinic

De score van dit bedrijf is niet beschikbaar vanwege een schending van onze richtlijnen.

1. Haartransplantatiekliniek
  2. Tandartspraktijk
  3. Kliniek voor plastische chirurgie

Esteworld hair transplantation, plastic surgery, dental aesthetics and skin care team is comprised of experienced health care professionals – including hair restauration specialists, plastic surgeons, facial plastic surgery specialist, dermatologists, cosmetic dental experts and support staff – who are at the ready to help you realise all your appearance goals. Our patients can choose from wide range of procedures for hair, face, breast and body, the most advanced plastic surgery and hair restauration options including robotic hair transplantation, hair auto-cloning, breast implants, facelift, nose surgery, liposuction among others. We wish you a pleasant journey to a whole new beautiful you!

Schending van onze richtlijnen

Fantastische begeleiding en eindresultaat

Enorm tevreden over de service en professionaliteit van Esteworld. Van intake tot eindresultaat altijd goede begeleiding en advies, altijd bereikbaar voor vragen. Ook heel prettig begeleidt in Istanbul, volledig ontzorgd. Super blij met het eindresultaat! Vorig jaar was ik behoorlijk kaal, nu heb ik een volle bos. Top!

21 april 2025

Beste Niels,

Bedankt dat je voor onze kliniek hebt gekozen en dat je de tijd hebt genomen om je positieve ervaring met ons te delen! We zijn verheugd te horen dat u een geweldige tijd heeft gehad en dat onze service aan uw verwachtingen heeft voldaan. Uw vriendelijke woorden betekenen veel voor ons en we kijken ernaar uit u in de toekomst weer te ontmoeten.

Esteworld Ziekenhuisgroep

Ik raad niemand aan om bij Estherwold…

Ik raad niemand aan om bij Estherwold een operatie te doen.

Twee jaar geleden heb ik hier een neusoperatie laten uitvoeren, en het resultaat is ronduit verschrikkelijk. Mijn neus is scheef geworden en staat veel te hoog en hard en ik heb nu blijvende luchtwegklachten. Waar ik kwam voor verbetering, ben ik er fysiek slechter uitgekomen.

Daarnaast heb ik het gevoel dat er tijdens de operatie dingen zijn gedaan waar ik nooit toestemming voor heb gegeven. Er is veel meer aan mijn neus veranderd dan afgesproken.

De nazorg is vreselijk. Ik ben inmiddels al maanden bezig om mijn klachten serieus besproken te krijgen, maar ze blijven ontwijken. Reacties komen extreem laat, zijn onduidelijk of ze komen er simpelweg niet meer op terug. Je wordt als patiënt totaal niet gehoord.

Ook heb ik zeer slechte ervaringen gehad rondom de communicatie en transparantie. Er werd tijdens het traject informatie in het Turks op documenten gezet, terwijl ik een Nederlandse tolk had. Achteraf kreeg ik het idee dat er dingen zijn vastgelegd waar ik niet goed van op de hoogte was. Dat voelt misleidend en onprofessioneel.

De zorg rondom de operatie zelf was ook ondermaats. Ik heb na de ingreep bloed moeten ophoesten en kreeg geen adequate pijnstilling. Ik heb dagenlang met ernstige hoofdpijn gezeten zonder goede begeleiding of hulp.

Ondertussen moet ik in Nederland een revisie-operatie ondergaan die mij €8000 gaat kosten om de schade te herstellen.

Mijn ervaring: slechte kwaliteit, gebrekkige nazorg, slechte communicatie en geen verantwoordelijkheid nemen.

Nogmaals: ik raad dit bedrijf ten zeerste af.

10 april 2026

Beste Klant,

Het spijt ons oprecht te horen over de moeilijkheden die u heeft ondervonden tijdens uw bezoek aan onze kliniek. Uw feedback is belangrijk voor ons en we nemen het serieus. We verontschuldigen ons voor het eventuele ongemak en willen de kwestie graag verder bespreken om te begrijpen hoe we kunnen verbeteren. Neem contact op met ons klantenserviceteam via info@esteworldturkey.com, zodat we uw zorgen rechtstreeks kunnen behandelen.

Bedankt om dit onder onze aandacht te brengen.

Esteworld Ziekenhuisgroep

Deepplane nek en halslift, onder oog correctie, temporal lift, liplift

Mega tevreden !! professioneel top team wat je begeleid van aankomst tot vertrek, de behandeling is zeker een grote ingreep maar absoluut geen pijn gehad, mocht ook 1 dag langer in de kliniek verblijven omdat ik alleen was vond het team dat verstandiger. lipofilling bleek later naar inzien van Dr Mert Canli niet nodig, keurig de centjes retour gekregen. Goede instructies qua verzorging en medicatie. Ben je ergens niet zeker van dan is er altijd de Nederlandse begeleidster die je te woord staat. Echt een aanrader en het resultaat is nu al mega, zo enorm blij !

10 maart 2026

Beste Karin,

neusoperatie

ik heb een neusoperatie ondergaan bij Clinic Esterwold en ben super tevreden. Alles was tot in de kleinste details goed geregeld. Wat ik bijzonder waardeerde, is dat niet alleen ik maar ook mijn vrouw warm werd ontvangen, waardoor mijn operatie in alle rust kon plaatsvinden.

Een speciale dank aan dr. Cengiz Ertekin, mijn begeleidster Leyla en de lieve verpleegters op afdeling 3. Alles werd duidelijk uitgelegd, iedereen was zorgzaam en enorm betrokken. Ik voelde me echt gehoord en in goede handen.

Een absolute aanrader!

Beste John,

Super

Super, allemaal hele lieve mensen.

23 februari 2026

Beste Anastasia,

Esteworld Ziekenhuisgroep

Twijfel jij nog over Esteworld, ik neem jou twijfel weg!

De beste keuze die ik heb kunnen maken, ik ben super goed geïnformeerd voor de operatie. Dat maakte dat het zonder al te veel zenuwen kon aangaan. Het personeel in Turkije is ook geweldig en dat er steeds een tolk bij was al de dokter kwam voelde top. Bij mij moesten beslissingen genomen worden waar we geen rekening mee gehouden hadden maar ook dat was zo opgelost. Kortom, ik zal Esteworld zeker aanbevelen! En ik kom zeker terug in september ❤️

20 februari 2026

Beste Sjanine,

Esteworld Ziekenhuisgroep

Juist terug van esteworld in Instanbul…

Juist terug van esteworld in Instanbul voor de tweede keer om mijn defenitieve tanden te laten plaatsen .
In September 2025 geweest voor de eerste keer om mijn bovenste tanden te laten trekken en 6 implantaten te plaatsen en een tijdelijke brug .
Nu de origionele brug geplaatst boven en onderaan 12 kronen laten plaatsen.
Alles perfect geregeld vanaf aankomst luchthaven staat de chauffeur al te wachten om u naar uw hotel te voeren .
Dezelfde avond krijg ik al een berichtje met het uur dat ze mij komen ophalen de dag erna voor mijn behandeling.
Bij Aankomst in het ziekenhuis komt uw Nederlandstalige gids Cagdas u in de wachtzaal ophalen en uw behandeling uit leggen wat ze juist gaan doen die dag. Heel vriendelijke artsen die u zekers gerust stellen. En vragen ook als je opmerkingen hebt of vragen hebt . Alles is top geregeld en ben heel blij met het eindresultaat. Zekers een aanrader als er iemand moest twijfelen om de stap te zetten . Ik kan esteworld iedereen aanraden . Zowel de mensen van Esteworld in Nederland voor alle info en prijzen . En esteworld in Instanbul voor de behandeling en de perfecte uitvoering.

Beste Op de Beeck,

Neuscorrectie esteworld

Ik heb een neuscorrectie gehad bij dr Bukem Cuce en ben zeer tevreden. Alle service van transfers, hotel, tolk, kliniek, nazorg en hulp achteraf voor extra vragen is top geregeld.

Beste Peters,

Uitstekende tandartskliniek

Mijn bezoek aan de tandarts kliniek heeft al mijn verwachtingen overtroffen.
De werkwijze van de kliniek is zeer professioneel, deskundig en vriendelijk.
Kliniek zelf is mooi ingericht en heel schoon.
Hotel, verzorging en schoonmaak ook uitmuntend.
Al het personeel van tandarts tot taxichauffeur en in het hotel zeer vriendelijk.
Kortom als iemand mij zou vragen of ik Esteworld zou aanbevelen dan is mijn antwoord volmondig
⭐⭐⭐⭐⭐

26 augustus 2025

Beste Raymond,

Esteworld Ziekenhuisgroep

Deep plane nek en facelift.

Nederlandse begeleiding, vriendelijk, professioneel en er wordt geluisterd en ze zijn eerlijk! Dr. Mert Canli is eerlijk en verteld duidelijk wat je kan verwachten. Mijn deep plane nek en facelift viel mij 100% mee, oncomfortabel en lastig maar weinig pijn. En na drie weken alweer toonbaar en aan het werk!

26 februari 2025

Beste klant

Bedankt dat u voor onze kliniek heeft gekozen en de tijd heeft genomen om uw positieve ervaring met ons te delen! We zijn zo blij om te horen dat u een geweldige tijd heeft gehad en dat onze service aan uw verwachtingen voldeed. Uw vriendelijke woorden betekenen veel voor ons en we kijken ernaar uit om u in de toekomst weer te zien.

Top kliniek!

Mijn ervaring bij Esteworld was fantastisch! Vanaf het begin voelde ik me welkom dankzij het supervriendelijke, behulpzame en zorgzame team dat echt alles doet om je op je gemak te stellen. De kliniek is schoon, goed georganiseerd en straalt professionaliteit uit. De arts luisterde aandachtig naar mijn wensen en deed er alles aan om het beste resultaat te bereiken. Het is ook erg fijn dat je medicatie mee krijgt en steeds gerust wordt gesteld. Mijn translator Leyla was geweldig – ontzettend lief, beleefd, vrolijk, respectvol en altijd bereikbaar om te helpen, wat mij enorm veel rust gaf. Ook de transfermedewerkers waren vriendelijk en professioneel, alles verliep soepel en ontspannen. Esteworld is echt een aanrader als je op zoek bent naar een kliniek waar je met zorg en aandacht wordt behandeld!

26 mei 2025

Beste klant

Bedankt dat u voor onze kliniek heeft gekozen en de tijd heeft genomen om uw positieve ervaring met ons te delen! We zijn erg blij om te horen dat je een geweldige tijd hebt gehad en dat onze service aan je verwachtingen voldeed. Uw vriendelijke woorden betekenen veel voor ons en we kijken ernaar uit om u in de toekomst weer te zien.

Esteworld Ziekenhuisgroep

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)

Hier kunnen een hoop bedrijven in algemeen wat van leren, een dikke 10 van een tevreden klant.

Ik schrijf deze review omdat ik zelf ook erg zoekende was naar een goede partij voor mijn haartransplantatie en daarom neem ik de tijd in deze review om mijn verhaal te delen. Er is mega veel aanbod en daarmee ook lastig zoeken wat nou goed is en wat niet. Zijn de reviews nou echt of niet, dat soort vragen.
Ik ben zelf na lang onderzoeken bij 3 bedrijven geweest waarvan dit bedrijf bij het consult echt heel veel vertrouwen gaf, ik ben bij Joren geweest in Ijsselstein (Nederlands kantoor van Esteworld Turkije) en daar kreeg ik echt een hele fijne uitleg van a tot z wat ik elders nog niet ervaren had, er werden mij dingen uitgelegd waarvan ik nog niet eerder had gehoord. Dit gaf mij een dusdanig goed gevoel (samen met alle andere reviews, video's, etc etc) dat ik direct dacht hier wil ik het laten doen.
Dan moet het uiteindelijk nog wel rijmen met hoe je hier te woord gestaan bent met uiteindelijk de uitvoering in Turkije natuurlijk. Maar ik zou het echt iedereen aanraden want het was precies zoals het gevoel wat ik kreeg bij de intake in Nederland. Alles is echt tot in de puntjes verzorgd met aandacht en professionaliteit.
Je krijgt vooraf duidelijke uitleg, mails, appjes, je hebt heel de dag een Nederlandse hostess bij je die alles vertaald of alles kan vragen wat je wil of nodig hebt. Ik werd direct (vooraf de behandeling) benaderd door de nazorg specialist die per whatsapp bereikbaar is voor vragen of voor nood na de behandeling. Ik kreeg vooraf een appje van de chauffeur die op Istanbul op mij te wachten stond. Tijdens de behandel dag werd alles van a tot z verzorgd, de mensen zijn super aardig, harde werkers, super geduldig en super professioneel. Ik voelde aan alles dat dit een super professioneel bedrijf is ondanks de omvang van dit bedrijf en dat is heel knap als bedrijf anzich al. Dat is ook echt de reden dat ik hier mijn review zo uitgebreid deel, ik ben pas recent behandeld dus hoe het uiteindelijk wordt weet ik nog niet maar ik heb er alle vertrouwen in dat hier het maximale voor mij gedaan is, het ziet er al goed uit ik heb geen pijn gehad, geen dikke zwelling wat ik overal zie, jeuk viel zelfs ook mee door de spray, je krijgt vanalles mee zodat de nazorg ook goed is. Dus echt een aanrader en jullie verdienen van mij een dikke 10. Ga zo door. Groetjes een hele blije klant!

10 mei 2025

Beste Dion,

Door slechte communicatie €500 verspild

Ik had van tevoren netjes aangegeven dat ik een bepaalde enzymdeficiëntie had. Eenmaal aangekomen in de kliniek toen de ingreep gepland stond wist niemand er wat van af en kon de ingreep niet doorgaan. Esteworld wil geld van het vliegticket niet compenseren.

24 juli 2024

Beste Mustafa,

We betreuren uw review. Zeker omdat we naar onze mening toen der tijd een mooie oplossing hebben geboden.

Bij een nieuwe aanvraag vragen wij altijd naar medicatie en een medisch verleden. Hier heeft u initieel de aandoening niet opgegeven die uiteindelijk (omwille van uw eigen veiligheid) heeft gezorgd voor het annuleren van de behandeling. Dit kunnen wij inzien in onze backoffice. Indien u dit zou hebben opgegeven hadden wij direct al kunnen melden dat u niet in aanmerking komt voor de behandeling.

Pas op het allerlaatste moment heeft u hier melding van gedaan. Deze melding was vrijdag einde middag vlak voor uw vertrek. Uw tickets had u toen ook al geboekt.

Daarnaast maakte u deze melding ook pas nadat u in de aandachtspunten had gelezen dat het moedwillig verzwijgen/niet melden van medicatie kan lijden tot het annuleren van de behandeling. Hierin staat ook dat Esteworld de kosten van verblijf en aanbetaling in zo’n situatie zal doorbelasten aan de klant.

Uit coulance voor de vervelende situatie hebben wij toch besloten de aanbetaling terug te betalen en ook de kosten van het verblijf voor rekening te nemen. Ondanks dat u hier eigenlijk geen recht op zou hebben.

Uiteindelijk heeft u zelf uw aandoening niet gemeld op voorhand waar wij op meerdere momenten hier nadrukkelijk om hebben gevraagd. Omdat wij niet uit zijn gegaan van een moedwillige daad hebben we alsnog meer dan de helft van de kosten vergoed.

Absolute aanrader

Bij dit bedrijf wordt je behandeld als mens en niet als nummer. Er wordt goed geluisterd naar je wensen en hangt een ontspannen gemoedelijke sfeer. Ook de mensen in de kliniek zijn zorgzaam, niks is teveel. Goede communicatie, gewoon in het Nederlands. Vanaf het eerste consult in IJsselstein tot aan de laatste nazorg erg tevreden! Nog steeds iedere dag blij met het resultaat.

7 maart 2025

Beste Yolanda,

Zorgen om kronen

Mijn man en ik hebben kronen genomen op al onze tanden. Het team van Esteworld tandartsen stond voor ons klaar en heeft alles gedaan om een prachtig resultaat te zorgen. Super aardige mensen, en goede service.

MAAR toen ik bij mijn tandarts in NL vroeg om ter controle foto's te maken, bleek er tussen de kronen ruimte te zitten omdat de kronen soms schuin staan. Daartussen raakte het tandvlees ontstoken. Omdat de kronen per 2 of 4 aan elkaar vast zitten, kan je niet overal met een raggertje bij. Mijn tandarts denkt dat ik over zo'n 2 jaar wel eens echte problemen kan krijgen.

Dus ondanks het prachtige resultaat ,ben ik erg bezorgd voor de toekomst.

Dus NIET je kronen aan elkaar vast nemen, maar per stuk, zodat je je gebit beter schoon kunt houden. En 1 tintje lichter nemen omdat het nog bijkleurt zou ik NIET doen. Ik vind mijn tanden iets te wit.

Een jaar later zijn er al twee stukjes van de kroon afgebroken. En heb ik nog steeds ontstoken tandvlees.
Ik zou echt afraden om met Esteworld in zee te gaan.

14 augustus 2024

Beter kan het niet worden!!!

Na een eerdere positieve ervaring bij mijn vrouw voor een neuscorrectie besloten de stap te zetten naar deze geweldige kliniek met stuk voor stuk specialisten en betrokken medewerkers. Van de balie tot de artsen en chirurgen zijn van een ongekend niveau en zeer betrokken en super lief! Het is misschien gek, maar na toch wat negatieve adviezen en ervaringen in Nederland nu zelf gezien dat ze hier ook vooroplopen in de techniek die ze daar gebruiken. Samen met deze gedreven medewerkers en artsen die er echt zijn om je te helpen, maakt het dat Esteworld voor mij een 10+ krijgt. Tot in de puntjes is alles geregeld. Van het ophalen van het vliegveld en het ophalen bij je hotel voor elke behandeling tot het weer terug brengen naar je hotel en het vliegveld. Ook de chauffeurs zijn stuk voor stuk vriendelijk en zeer behulpzaam. Deze ervaring heeft mijn leven veranderd na 30 jaar. Dank je wel team Esteworld

28 november 2024

Beste Jeroen,

Bedankt voor het kiezen van onze kliniek en voor het delen van uw positieve ervaring met ons. We zijn verheugd te horen dat u een geweldige tijd heeft gehad en dat onze service uw verwachtingen heeft overtroffen. Uw vriendelijke woorden motiveren ons om door te gaan met het leveren van uitzonderlijke service aan al onze klanten. We kijken ernaar uit u in de toekomst weer te verwelkomen voor nog een uitstekende ervaring.

Fan-tas-tisch!

Mijn ervaring met Esteworld: Een kliniek die verwachtingen overtreft

Het is lastig te omschrijven hoe ontzettend tevreden ik ben over Esteworld, maar ik ga het proberen. Vanaf het moment dat ik aankwam, voelde ik me in de beste handen. Ik bezocht Esteworld voor een neuscorrectie en kan alleen maar zeggen dat het resultaat mijn verwachtingen volledig heeft overtroffen. Dr. Bükem en haar team hebben fantastisch werk geleverd. Haar precisie, vakmanschap en oog voor detail zijn echt uitzonderlijk.

Uitstekende zorg en betrokkenheid:
Wat Esteworld écht uniek maakt, is de zorg en betrokkenheid van het hele team. De zusters waren niet alleen professioneel, maar ook ongelooflijk vriendelijk en zorgzaam. Na mijn operatie voelde ik me omringd door mensen die er alles aan deden om mijn herstel zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Vlak voordat ik naar huis zou vertrekken, kreeg ik helaas te maken met een zeldzame complicatie. Wat me hierbij opviel, was hoe snel en adequaat Dr. Bükem en haar team handelden. Ze liet alles vallen om ervoor te zorgen dat ik direct de juiste hulp kreeg. Ze ging zelfs persoonlijk met me mee naar de spoedeisende hulp om me bij te staan. Zo’n mate van betrokkenheid is zeldzaam en laat zien hoezeer ze om haar patiënten geeft.

Boven verwachting in alles:
Na de complicatie bleef ik nog een paar dagen extra in de kliniek ter observatie. Ik kan eerlijk zeggen dat de zorg die ik in die dagen kreeg, beter was dan ik ooit had durven dromen. Dr. Bükem weigerde me naar huis te laten gaan totdat ze 100% zeker was dat ik veilig kon reizen. Ze gaf zelfs aan dat ze het liefst zelf met me mee zou vliegen, zodat ze er zeker van was dat alles goed zou gaan.

Perfecte organisatie en nazorg:
Niet alleen in de kliniek, maar ook in alles eromheen was Esteworld perfect georganiseerd. De transfers waren soepel geregeld, het hotel was luxe en van alle gemakken voorzien, en ook de communicatie met Esteworld Benelux en de nazorgspecialisten verliep vlekkeloos. Zelfs de onverwachte extra kosten door de complicatie werden volledig door Esteworld vergoed, inclusief 50% van de extra hotelkosten. Het laat zien hoe ver Esteworld gaat om hun patiënten te ondersteunen, zelfs in onverwachte situaties.

Waarom Esteworld?
Ik kan oprecht zeggen dat ik geen enkel verbeterpunt kan bedenken. De kwaliteit van de zorg, het resultaat van de operatie, en de betrokkenheid van iedereen – van Dr. Bükem tot de zusters en nazorgspecialisten – hebben mijn verwachtingen ver overtroffen. Als je overweegt om een ingreep te laten uitvoeren, raad ik Esteworld van harte aan. Je wordt behandeld als een VIP, maar met de warmte en zorg van familie.

Ik kom hier zeker terug!

14 november 2024

Beste DV,

Esteworld Ziekenhuisgroep

Geweldige ervaring met de kliniek, maar communicatie vanuit Nederland kan beter

Mijn ervaring neuscorrectie:
In het begin had ik contact met Justin en werd mijn vaste contactpersoon Justin. Ons eerste telefoongesprek verliep erg fijn; Justin legde alles duidelijk uit en gaf mij vertrouwen. Ik had mijn operatie ruim van tevoren gepland. Echter, de communicatie met Justin verliep soms moeizaam. Ik moest vaak lang wachten op een reactie, en dat gaf mij als jonge vrouw in mijn twenties af en toe onzekerheid, zeker omdat het om een belangrijke operatie ging. Soms moest ik meerdere keren appen of bellen voordat ik antwoord kreeg. Dit is een punt van verbetering dat ik wil meegeven.

Desondanks besloot ik naar Turkije te gaan en daar voelde alles meteen weer vertrouwd. Vanaf het moment dat ik aankwam, werd ik goed begeleid. Meerdere contactpersonen stuurden mij duidelijke berichten en waren 24/7 bereikbaar via WhatsApp. Op de dag van de operatie werden mijn tante en ik opgehaald en hartelijk ontvangen in de kliniek.

Een Belgische dame begeleidde ons gedurende de hele dag. Zij was ontzettend professioneel, stelde mij gerust, legde alles helder uit en zorgde ervoor dat ik me begrepen voelde. Haar begeleiding was echt top! De dokter, Dr. Kivanc Emre, verdient ook een groot compliment. Hij was zeer duidelijk en heeft uitstekend werk geleverd.

Mijn tante en ik sliepen in een privé kamer, waar we ontbijt, lunch en avondeten kregen. De verzorgsters waren ongelooflijk lief en professioneel. Om het uur werd ik gekoeld, en als ik vragen had, kon ik hen altijd bellen. Vooral Emine wil ik in het zonnetje zetten voor haar geweldige zorg.

De ervaring in de kliniek was perfect. Alles werd duidelijk uitgelegd, de pijnbestrijding was goed geregeld, en de verzorging was echt fantastisch. Ook het hotel waar we verbleven was geweldig, met vriendelijk personeel en goede service. Daarnaast kreeg ik verschillende contactnummers voor de nazorg, wat erg geruststellend is.

Ondanks de mindere communicatie vooraf in Nederland, raad ik deze kliniek absoluut aan. De ervaring in Turkije zelf, van de begeleiding tot de zorg, was uitzonderlijk goed. Nogmaals mijn dank aan Emine, Dr. Kivanc Emre en de Belgische dame voor hun fantastische werk!

21 oktober 2024

Beste Marith,

Esteworld Ziekenhuisgroep

Dr.Mert is een top specialist

Dr.Mert is een zeer gepassioneerde man. Iedereen reuze aardig en hard werkend. Na de behandeling twee intense dagen, waar ik goed verzorgd werd. Liefdevol personeel.

25 september 2024

Esteworld levert meer dan is afgesproken.

Van het eerste consult tot de transfer naar het vliegveld naar huis was alles goed geregeld en begeleid. De operatie was lang maar dat kwam ook omdat er meer grafts geplaatst zijn dan vooraf berekend, zonder bijkomende kosten. Zeer zorgvuldige medische begeleiding, er wordt geen onnodig risico genomen. Kortom Esteworld jullie hebben meer waargemaakt dan vooraf afgesproken, bedankt hiervoor.

19 september 2024