U bent gewaarschuwd, auto gekocht die totall loss was
U bent gewaarschuwd!
Mijn vriend heeft hier een MB S-klasse van 2018 gekocht. Drie dagen na de koop zijn we erachter gekomen dat de auto totall loss is geweest en zeer zware schades heeft gehad. Naast diverse kleine schades eenmaal een beuker van € 70.000,- en eentje van € 20.000,-. Verkoper had de schades niet meegedeeld, waardoor de koop ontbonden kan worden op dwaling cq non conformiteit.
De verkoper kwam met ai briefjes om niet mee te werken aan de ontbinding van de koop, ondanks dat dit onderbouwd was met jurisprudentie. Hierop heeft mijn vriend een advocaat ingeschakeld, waarbij de verkoper in eertste aanleg ook nog reageerde met ai briefjes. Verkoper wenste een onafhankelijk onderzoek naar de auto.
Hiermee zijn wij akkoord gegaan en hebben een aantal vraagstellingen voorgelegd voor een nader te bepalen Mercedes dealer, met de vraag of verkoper zelf nog aanvullende vragen had.
Vervolgens wilde verkoper toch maar geen onderzoek, hetgeen voor ons goed te begrijpen was gezien de zware schades, het matige herstel met imitatie onderdelen.
Uiteindelijk heeft verkoper na ca 2 maanden gedoe de auto terug genomen. Helaas zitten wij wel nog met de advocaatkosten.
Nooit iets kopen bij deze partij!