Flere kritikkverdige forhold i år ved Evidia Lillestrøm
Har alvorlig osteoporose og oppsøkte første gang lokal legevakt i beg. av des i fjor med invalidiserende ryggsmerter. Men selv om legen i henv. skrev mistanke om nytt kompresjonsbrudd (hadde flere fra før), fikk jeg ikke røntgentime hos Evidia Lillestrøm før en mnd senere.. Smertene var uholdbare og jeg primært liggende og hjelpetrengende gjennom hele des, før ytterligere forverring/ ny skade dager før røntgentimen. Likevel klarte ikke radiologen (og/ eller bildekvaliteten) å avdekke at jeg da hadde TO ferske brudd i ulike brystryggvirvler, som jeg selv visste og skulle få påvist senere. Skrev at alle bruddene trolig var gamle.
Og radiografen var så ufin at jeg brast i gråt etterpå. Jeg kom på krykker med store smerter og prøvde å fortelle kort om overbevisningen om enda et brudd siden henvisningen, for å forsikre meg om at bildene ble tatt av hele det usikre området. Han avbrøt raskt og avfeide meg irritert og nedverdigende med «Jeg sa jo at…» . Fikk følelsen av at snakk var brysomt og tok tid..
Og hadde det ikke vært for at jeg stolte mer på symptomene og erfaringene mine enn på rapporten, og derfor så meg nødt til å betale nesten 6000,- for MR privat etter det (samme sted), så hadde jeg i dag 3 mnd senere ennå ikke fått påvist noen av de ferske bruddene mine.. For den opprinnelige offentlige timen jeg fikk til MR var 10 april, altså i dag.. For ordens skyld må jeg da legge til at MR-radiografen var hyggelig og radiologens MR-rapport var utfyllende og ga klarhet i mye, også utover gamle og nye brudd. Men pga alvor og kompleksitet i funn og behov for lengre undersøkelse, måtte jeg da også betale 2000,- mer enn fra-prisen oppgitt på nettet..
Nå er det igjen sterk mistanke om enda et ryggbrudd pga samme symptomer og historikk. Fastlegen skrev i henv til CT hastegrad/prioritet innen en uke. Men da jeg ringte Evidia for å etterlyse time, fikk jeg vite at jeg ikke kom til å få time før en gang i mai. Det endte med at jeg igjen så meg nødt til å betale privat og ta det på Frogner.. Får håpe jeg får erfare like menneskelig og profesjonell kompetanse og grundighet der som da jeg tok MR privat, og ikke som da jeg tok røntgen offentlig ved Lillestrøm! Og får jeg det, håper jeg at ikke det kun er FORDI jeg har betalt dyrt for det…
Skjønner at en del av kritikken bør adresseres høyere opp i systemet, men det ser også ut til å være lokale og menneskelige aspekter her. Håper derfor anmeldelsen kan føre til økt bevissthet og forbedring!