Teleurstellende ervaring bij Grand Hotel Alkmaar
We hadden een “Deluxe kamer” geboekt maar niet gekregen. Deze kamer zou voorzien zijn (volgens de website) van alle faciliteiten die u mag verwachten van een viersterren hotel, maar een airco hoort daar dus niet bij. De kamer die wij kregen (van 19 op 20 juni 2025) was erg warm en klam. Dus de ramen open en de ventilator aangezet die dan weer wel op de kamer aanwezig was, schijnbaar als vervanger van de airco. Raar toch? Op de foto’s die op de website staan zie je bij een "Deluxe room" wel een airco geplaats. Misleiding? Ze weten drommels goed dat deze kamer geen airco heeft dus dan maar een zielige ventilator geplaatst. We hadden maanden geleden deze boeking gedaan dus van een late boeking was geen sprake. Destijds kamers genoeg.
En zo dus de klamme nacht in met veel lawaai van de nabij gelegen horeca, verkeer door de straat en het voortdurende luiden van de kerkklokken in de buurt. Dus erg slecht geslapen.
Als je dit dan verteld bij het receptie wordt je verteld dat dit erg jammer is. Ook een manier om met klachten om te gaan. Als er al een moment was om te reageren op onze klacht was het wel dit moment, maar er werd dus duidelijk niet geluisterd door de receptioniste. Erg jammer. Dien je een klacht in en wordt er niet naar geluisterd terwijl ze in hun eigen mail als respons op mijn mail expliciet aangeven te willen overleggen om samen met de receptie naar een oplossing te zoeken, mooi niet dus.
Overigens voor de mensen die minder goed ter been zijn, even een waarschuwing, de lift gaat niet hoger dan de tweede verdieping. Als je kamer zich op de derde verdieping bevind moet je zelf je koffers naar de kamer brengen. Verder beschikt het hotel niet over eigen parkeerplekken, je moet zelf een parkeerplek zoeken in de buurt van het hotel.
Al met al een teleurstellende ervaring van dit Grand hotel. Faciliteiten en klantervaring zijn niet van het vier sterren niveau, dat is de prijs overigens wel.
Het management hebben wij van te voren een mail gestuurd om onze bevindingen kenbaar te maken. De teleurstellende reactie van het management is voor ons de reden om deze review te schrijven. Vooral dat ze niet aangeven dat niet alle kamers voorzien zijn van een airco vind ik best vervelend. Ze hebben aangegeven dit te verbeteren, alsof ze dit niet wisten. Misschien dat toekomstige hotelbezoekers voordeel hebben bij deze evaluatie.