stuur zeker nooit iets terug - koop ineens nieuw en best niet van de seb group
update
vandaag 18/02 krijg ik nog eens dit antwoord
BELANGRIJK: Indien U wenst te antwoorden, gelieve deze email te gebruiken, zonder het onderwerp aan te passen
Geachte De heer Raymaekers,
Op dit moment hebben we te maken met een ongewoon hoge werkdruk. Wij verontschuldigen ons voor de vertraging in de verwerking van onze antwoorden en danken u voor uw begrip.
Bedankt voor uw bericht. Ik begrijp dat deze situatie bijzonder frustrerend voor u is en dat u een snellere oplossing had verwacht. Onze oprechte excuses dat het zolang heeft geduurd en dat u meerdere keren contact moest opnemen om een antwoord te krijgen.
Helaas hebben wij te maken met een andere voorraad dan retailers, waardoor wij niet altijd direct een vervangend apparaat kunnen leveren. Ik snap dat dit voor u geen bevredigend antwoord is, en dat u liever direct geholpen was.
Nogmaals mijn excuses voor het ongemak.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Heeft u nog vragen? Bel dan met onze Consumentenservice op telefoonnummer 085 0520541. Mijn collega’s en ik zijn bereikbaar op werkdagen van 9.00–18.00 uur.
Ik wens u een fijne dag!
Dayana
Tefal Consumentenservice
Beste,
Betreft: Referentie dossier: 06561072
Op 12/01 laat ons stoomstrijkijzer de aardlekschakelaar springen. Het toestel is 5 jaar op dat ogenblik, functioneert ons inziens perfect, mijn echtgenote is er zeer tevreden van.
Op de originele doos, nog in mijn bezit, staat op dat het 10 jaar lang kan hersteld worden. Omdat ik denk dat het geen groot probleem is, stuur ik het toestel op naar uw diensten. Ik betaal daarvoor het vervoer: 23.90 euro.
Op 15/01 krijg ik een bericht dat het toestel werd ontvangen.
Op 21/01 krijg ik dan het verdict: blijkbaar is plots alles kapot : Boiler, Stoomklip, Zool, Stoomsnoer, Knop en Pump dienen vervangen te worden.
Ik krijg volgend voorstel:
In overleg met de importeur kunnen wij u het voorstel doen om het apparaat om te ruilen voor een nieuw apparaat. Het type apparaat dat wij u kunnen aanbieden is:
Merk: Calor
Type: GV9221C0/23
Op verzoek van de importeur sturen wij u een omruilvoorstel voor een: GV9221C0
Omdat ik deze referentie “GV921C0” niet terugvind op het net, en er toch een kost van 220 euro mee gemoeid is, vraag ik om de specificaties van het toestel te kennen. Het is om dat moment nog solden en er zijn koopje te doen op het net. Tot drie maal toe stuur ik een mail met de vraag om meer informatie. Uiteindelijk krijg ik als antwoord op 29/01 = “Beste, Bij deze wil ik u infomeren dat wij u de Calor GC9221C0 voorstellen. Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mvg, Laura”. Eigenlijk geen antwoord dus.
Omdat de solden voorbij zijn en omdat ik anders de kosten van de vaststelling van reparatie moet betalen ga ik toch maar akkoord om het toestel GV9221C0 te aanvaarden en betaal de 220.34 euro voor het nieuwe toestel, waar ik niet van weet wat ik ga krijgen.
Vanaf dat moment hoor ik niks meer van uw diensten. Ik heb dagelijks mails gestuurd om te vragen wanneer het nieuwe toestel eindelijk wordt geleverd, maar ik krijg zelfs geen antwoord. Ik krijg wel een enquête om te vragen hoe het contact was en uiteindelijk op 5 februari deze mail:
Referentie dossier: 06561072
Geachte De heer Raymaekers,
Wij danken u voor de interesse die u heeft getoond in ons merk.
Bedankt voor uw bericht en uw geduld.
De levering naar de reparatiedienst kan tot twee weken duren. Op dit moment hebben we helaas nog geen specifiek overzicht van de status. Zodra het apparaat bij de reparatiedienst is aangekomen, wordt het zo snel mogelijk naar u verzonden.
Ik begrijp dat u graag duidelijkheid wilt en ik houd de status voor u in de gaten. Zodra er meer informatie beschikbaar is, laat ik het u direct weten.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Dayana
Tefal Consumentenservice
Deze mail antwoordt op geen enkele manier op mijn vraag wanneer het nieuwe toestel gaat geleverd worden.
Liefst zou ik willen dat u meteen het toestel levert. Maar als dat niet kan zou ik graag een terugstorting van mijn betaalde gelden, zodat ik zelf een nieuw strijkijzer kan kopen.
Ik vind het beschamend hoe u met uw klanten omgaat.
Mag ik u vriendelijk vragen om eindelijk fatsoenlijk te antwoorden.
Norman Raymaekers
30 januari 2025