Nare partij waar je helaas toch aan vast zit. Hebben een monopolie positie op GS1 codes die door verschillende platformen vereist zijn. GS1 heeft voor 2023 hun prijzen verdubbeld of zelfs verdriedubbe... Toon meer

Verdubbeling van tarieven 2022> 2023. Zomaar, uit 't niets worden de tarieven verdubbeld. Men heeft schijnbaar een mail in November eruitgegooid(welke juridische waarde heeft dat?) waarop men moest... Toon meer

1,6

Zeer slecht

Mijn ervaring met GS1 roept serieuze vragen op

Mijn ervaring met GS1 roept serieuze vragen op over proportionaliteit en redelijkheid van hun dienstverlening.

Na afname van codes blijken klanten geconfronteerd te worden met doorlopende kostenstructuren, zonder duidelijke flexibiliteit of passende alternatieven. Gezien de dominante marktpositie van GS1, verwacht je juist een hoge mate van transparantie, redelijkheid en klantgerichtheid.

Daarnaast heb ik de klantenservice als onvoldoende oplossingsgericht ervaren. Er lijkt weinig ruimte voor maatwerk of het daadwerkelijk oplossen van klantproblemen, wat niet in lijn is met wat je mag verwachten van een organisatie met deze positie.

Ik raad aan om vooraf zeer kritisch naar de voorwaarden te kijken en goed te beoordelen of deze aansluiten bij de eigen behoeften en verwachtingen.

31 maart 2026

Opzegprocedure zit vol met verborgen issues

We hadden 4 codepakketten bij GS1 van elk 1000 codes. Toen al deze codes begin 2025 gebruikt waren was het advies van GS1 om een nieuw pakket aan te schaffen van 10.000 codes en de oude pakketten op te zeggen. Zou wel een verhuizing van producten naar nieuwe codes betekenen, maar dan konden we er even mee vooruit en zou het goedkoper zijn.
Nou, zo gezegd zo gedaan. Nieuw pakket aangeschaft.
Toen de oude pakketten geprobeerd op te zeggen.

Eerste melding: Je kunt geen contracten opzeggen, zo lang er nog openstaande facturen zijn.

Ik had dus eigenlijk eerst die pakketten moeten opzeggen en daarna pas het nieuwe pakket moeten aanschaffen. Maar goed, klein probleem... even wachten tot de factuur van het nieuwe pakket betaald is.
Een dag of wat later was die betaling verwerkt. Ik het opzeg proces helemaal doorlopen van A-Z en uiteindelijk op de knop opzeggen gedrukt.
Daarna met het nieuwe contract aan de slag gegaan.

Eind 2025 kregen we een mail met de aankondiging dat begin januari de nieuwe factuur voor een of meerdere van onze contracten zou binnenkomen en dat we, als we wilden opzeggen dit voor 1 januari moesten doen.
Wij denken dat dit de aankondiging voor het nieuwe pakket was.

Wat schetst mijn verbazing... in januari ineens weer een factuur voor die 4 oude pakketten.

Ik bellen: "Ja, die zijn niet opgezegd, dus je moet betalen."
Ik zeg: "Ja, die zijn wel opgezegd. Heb zelf het hele opzegmenu doorlopen."

Maar wat ik ook zei, geen sjoege.

Dus ik meteen weer in mijn account, direct die contracten opzeggen.... oh, verdorie... nu heb ik weer een openstaande factuur, dus kan ik niets opzeggen.

Dus, dan maar betalen.
Een dag of twee later weer ingelogd en ja, ik kon weer contracten opzeggen. Meteen het hele proces weer doorlopen en extra goed opgelet. Alles kon netjes worden ingevuld, met reden van opzegging erbij en zo. Uiteindelijk kon er op de knop "opzeggen" worden gedrukt....
Het scherm ververste zich. Maar ik kreeg geen bevestiging in beeld, geen emailbevestiging van opzegging, geen foutmelding... niets. Achteraf gerealiseerd dat dit precies was wat er eerder in 2025 ook gebeurde, toen ik wilde opzeggen.

Dus ik weer bellen... "Het lijkt niet te lukken"
Customer Service aan de telefoon instructies geven, ik die allemaal opgevolgd (en tegelijk ook een video opname gemaakt van het hele proces), maar ook die zei uiteindelijk: "nou, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Kunt u het filmpje insturen, dan gaan we ernaar kijken."

Een dag later bericht: "Er waren 2 problemen:
Het eerste was, dat aan 1 van de 4 contracten nog een ander contract gekoppeld was, van een GLN-nummer. Dit contract zorgde ervoor dat dat code contract niet opgezegd kon worden, en omdat ik alle 4 contracten tegelijk opzegde, werd er niets opgezegd.
Het tweede probleem was dat uit niets blijkt binnen hun opzegprocedure, dat het eerste probleem de oorzaak was van geen succes en dat het proces in zo'n geval ook in het geheel geen foutmeldingen geeft.
Ze hadden mij intussen wel een nieuw apart GLN-nummer gegeven, dus nu kon ik de 4 contracten wel opzeggen.

Dat dus ook maar direct gedaan.

Daarna gevraagd om, gezien het feit dat hun proces technisch niet vlekkeloos verloopt, een credit van dat deel van de laatste factuur betreffende de 4 code contracten.

Maar ik kreeg als reactie dat het allemaal onze fout was en dat er geen credit zou komen.

Behalve dat ze hun zaakjes technisch niet op orde hebben, is er van coulance richting hun klanten absoluut geen sprake. We zijn een groeiend bedrijf en zullen in de toekomst zeker meer barcodes nodig hebben. Waarom dan zo moeilijk doen???

Boze klanten en slechte reviews hier bij trustpilot tot gevolg.

2 februari 2026

Gaan elk jaar flink omhoog

Gaan elk jaar flink omhoog. Terwijl je bij andere partijen eenmalige kosten betaald voor de EAN Codes. GS1 krijg je elk jaar een factuur gepresenteerd die elk jaar 20% hoger lijkt te zijn. Niet in zee gaan met ze

6 januari 2026

Overnameproces liep mis en leidde tot onbedoeld tweede pakket

Ik heb een bestaand codepakket laten overzetten naar een nieuw account. Dat had een eenvoudige administratieve handeling moeten zijn, maar door tegenstrijdige informatie, systeemfouten en afwijkende procedures is er onbedoeld een tweede pakket aangemaakt. Dat pakket hebben wij nooit aangevraagd, nooit nodig gehad en nooit gebruikt. Toch wordt er verwacht dat wij de helft van de kosten alsnog betalen, terwijl duidelijk is dat dit probleem is ontstaan door het proces aan hun kant.

We zijn inmiddels meer dan vijftien jaar klant en gebruiken nog geen tweehonderd codes. Het is dus eenvoudig te zien dat wij geen enkel voordeel hebben bij een tweede pakket en dat dit nooit een bewuste keuze is geweest. De vijftig procent credit die uiteindelijk is aangeboden waardeer ik, maar het voelt niet redelijk dat het resterende bedrag toch bij ons wordt gelegd zonder erkenning van de oorzaak.

Daarom plaats ik deze review, zodat anderen die een overname willen regelen extra alert zijn en elke stap strikt controleren. Ik geef drie sterren omdat we in eerdere jaren altijd goed en vriendelijk zijn geholpen met andere vragen.

3 december 2025

Walgelijk bedrijf

Walgelijk bedrijf. Niet aan beginnen. Als je eenmaal codes hebt bij dit bedrijf kan je gaan betalen. Monopolie positie. Ongelooflijke onvriendelijke mensen bij de klantenservice die niks voor elkaar kunnen krijgen en niks betekenen voor de klant. Jammer dat de klant tegenwoordig niet meer koning is, zoals ze vroeger zeiden. Nog minder dan 1 ster waard voor deze afpersers

9 oktober 2025

Misleidende abonnement kosten

Pakket van 100 ean codes besteld van 100 stuks per jaar van 90 euro. (bij aanvang bedrijf)

Nu ik te kort kom pakket gekocht van 1000 van 185 euro.

Wat blijkt die 100 kun je niet aftrekken van deze 1000 stuk. Waardoor ik nu vast zit aan 2 abonnementen van totaal 275 per jaar i.p.v. 185 euro voor 1000 waar ik meer dan voldoende aan heb.

Contact hier over gehad maar GS1 geeft aan dat deze 100 niet van deze 1000 afgehaald zullen worden.

Puur verdien model, noem het oplichting! Ik ga dit sowieso juridisch navragen of dit soort praktijken toegestaan zijn.

27 oktober 2025

★☆☆☆☆ Slechte ervaring met facturatie…

★☆☆☆☆ Slechte ervaring met facturatie en klantenservice

Ik wil ondernemers waarschuwen voor mijn ervaring. Na een eenmalige registratie en duidelijk per e-mail te hebben aangegeven géén gebruik te maken van het EAN-nummer, blijft dit bedrijf jaarlijks facturen sturen alsof er een lopende dienst is.

Mijn verzoek tot beëindiging werd genegeerd, er volgde geen bevestiging van opzegging, en nu wordt er zelfs een incassobureau ingeschakeld. Pure misleiding als je bedenkt dat het EAN-nummer nooit is gebruikt. Klantenservice verschuilt zich achter “algemene voorwaarden” zonder enige redelijkheid of coulance.

Let goed op: dit soort praktijken zijn voor mij grensoverschrijdend en onprofessioneel. Transparantie, klantgerichtheid en duidelijke communicatie zijn ver te zoeken.

Advies aan andere ondernemers: laat je goed informeren vóór je in zee gaat, want dit voelt meer als een abonnement waar je moeilijk vanaf komt dan een eerlijke dienstverlening.
🇬🇧 English (for international warning or Google.com)
★☆☆☆☆ Unacceptable billing and customer service

I want to warn fellow entrepreneurs about this experience. After a one-time registration and clearly stating via email that I never used the EAN number and did not wish to continue, this company kept sending yearly invoices as if a service was still active.

Despite my cancellation, no confirmation was received, and now they’ve escalated to a collection agency. This feels like a trap: the EAN number was never used, yet they charge as if it was.

Customer service hides behind “general terms and conditions,” showing no empathy, flexibility, or professionalism.

⚠️ My advice: be extremely cautious before working with this company. This feels more like a subscription scam than a trustworthy service.
🇫🇷 Français (pour avis Google .fr ou communication officielle)
★☆☆☆☆ Facturation abusive et service client inexistant

Je souhaite alerter les autres entrepreneurs. Après une inscription unique et après avoir clairement indiqué par e-mail que je n’ai jamais utilisé le numéro EAN et que je ne souhaitais pas continuer, cette société continue d’envoyer des factures annuelles comme si un service était toujours actif.

Aucune confirmation de résiliation, et maintenant ils passent à une agence de recouvrement. C’est tout simplement inadmissible, d’autant plus que le numéro EAN n’a jamais été utilisé.

Le service client se retranche derrière des “conditions générales” sans montrer la moindre écoute ou flexibilité.

⚠️ Mon conseil : soyez très prudent avant de travailler avec cette société. Cela ressemble davantage à un abonnement déguisé qu’à un service fiable.

5 juni 2025

Onvriendelijk personeel

Onvriendelijk personeel. Toen ik mijn codes afnam die ik maar tijdelijk nodig had heb ik aan degene waarmee ik contact had bij GS1 gevraagd wat ik moest doen als ik ze daarna niet meer nodig had. De factuur van het volgende jaar niet betalen dan vervallen je codes automatisch. Nou het enige wat je krijgt als je niet betaald is een incassobureau achter je aan. Vieze streken on er zo nog maar een verplicht jaarabonnement achter aan te drukken. Onvriendelijk personeel wilt ook niet meedenken dat ik hen alleen het oude bedrag zonder incassokosten betaal.

3 juni 2025

GS1 wat een in en in slechte partij.

Vorig jaar een aanmaning gehad over een account waar geen toegang meer tot is/was. Na meervoudig contact met GS1 en Ultimoo , nieuwe accounts aangevraagd, beheerders aangemaakt, gegevens bijgewerkt etc. om de boel op te zeggen. Na een aantal weken en betalen, witte rook! De opzeg bevestiging binnen en alles oké. Krijg ik dit jaar vrolijk weer alleen de aanmaning via het Incassobureau.
Onbegrijpelijk als je zoveel contact heb gehad, nieuwe gebruikers & gegevens aan hebt gemaakt. Dat ze doodleuk alles naar de oude gegevens blijven sturen. Maar de aanmaning komt wel meteen via de nieuwe gegevens. Het is hoog tijd dat Radar o.i.d. achter deze partij aan gaat.

22 mei 2025

Zeer slechte ervaring!

Zeer slechte ervaring!! Alle communicatie wordt vanuit een NOREPLY mailadres verstuurd, alles moet je zelf regelen. Ze zijn gewoon onbereikbaar. Absolute NO GO!

25 februari 2025

wat ging er niet mis- stilzwijgend…

wat ging er niet mis- stilzwijgend verlengen en een premium pakket van €25,00 wat gewoon oplichting en onzin is- terwijl je een pakket al had opgezegd toch doorberekenen- ean-nummers die niet werkte- ik heb een pakket van 10.000 en nog een pakket van 1000 en het werkt niet en terwijl ik mn grote pakket gewoon betaald had hebben ze het pakket gewoon gedeactiveerd en kon ik niets meer- daarna hebben ze maanden later toch maar weer geactiveerd aangezien ik gewoon voor mijn 10.000 ean-numers pakket betaald had- ik heb mijn advocaat erop gezet en die neemt alles over- ze zijn ook nog onprofessioneel arrogant aan de telefoon- na bijna een jaar bezig te zijn geweest om alles netjes op te lossen krijg ik alsnog een Ultimoo Incasso terwijl we eerder een korting kregen van 25% om tegemoet te komen wat niet in verhouding is met de geleden schade wat niet meer terug te draaien is. Nog een mail gestuurd naar Gs1 en in de cc ook naar Incasso en naar mn advocaat en ze hebben tot op de dag van vandaag niet geantwoord. Ik kan nog wel even doorgaan met de gegevens die je had aangepast niet doorvoeren- teleurstellend en vermoeiend.

21 oktober 2024

Stilzwijgend verlengen met een jaar en…

Stilzwijgend verlengen met een jaar en vervolgens betaalherinneringen sturen die in de spambox komen. Vervolgens zeggen ze dat ik twee maanden geleden had kunnen opzeggen en nu niet meer. Wil ik opzeggen dan dien ik eerst het volledige jaarbedrag over te maken (niet per maand opzegbaar dus). Echter vertrouw ik dit ook voor geen meter afgaande op alle slechte recensies van andere mensen. De bevestigingsmail en factuur even teruggekeken net en er staat niks in met betrekking tot informatie over verlengen of opzeggen. Volgens de consumentenbond is de werkwijze van GS1 niet toegestaan. Een abonnement dient per maand opzegbaar te zijn na het verstrijken van een jaar. Vervelend om nu met de stress te zitten van een eventueel incassobureau als ik sommige andere recensies mag geloven. Ik weiger om deze partij illegaal geld af te troggelen van hardwerkende ondernemers.

8 oktober 2024

Oplichting?!?!

Ik heb in april alles al willen stopzetten maar toen kreeg een automatische mail dat ik moest inloggen in mijn gs1 (waar ik geen inlog meer van heb en ook niet kan vinden) en anders maar moest bellen, toen kreeg ik naar meermaals bellen en lang in de wacht hangen niemand aan de lijn... Nu ben ik WEER aan het bellen en neemt wederom niemand op (14 minuten in de wacht en counting). Kortom: ze maken het niet mogelijk om op te zeggen!!!!

1 april 2024

GS1 Nederland is een organisatie die ik…

GS1 Nederland is een organisatie die ik absoluut niet kan aanbevelen. Hun werkwijze met betrekking tot stilzwijgende verlengingen van abonnementen is bijzonder klantonvriendelijk. Er wordt geen duidelijke communicatie gegeven over de verlengingen en wanneer je eenmaal wilt opzeggen, blijkt dit een haast onmogelijke taak te zijn.

De klantenservice is niet behulpzaam en houdt zich strikt vast aan hun beleid zonder enige vorm van begrip of flexibiliteit. Het lijkt alsof ze bewust de communicatie bemoeilijken om ervoor te zorgen dat klanten vast blijven zitten aan ongewenste contracten.

Daarnaast blijkt uit vele negatieve recensies dat mijn ervaring niet op zichzelf staat. Velen klagen over dezelfde problemen: slechte communicatie, stilzwijgende verlengingen en een onvriendelijke benadering door de klantenservice. Dit bedrijf lijkt het belang van hun klanten niet serieus te nemen.

Samengevat, als je op zoek bent naar een betrouwbare en klantvriendelijke partner, dan is GS1 Nederland niet de juiste keuze. Hun gebrek aan transparantie en klantgerichtheid maakt het zeer onaangenaam om met hen samen te werken.

20 juni 2024

Opzegging onmogelijk, duurt al 2 kaar !

Wij proberen al twee jaar lang het contract op te zeggen. Elke keer weer een factuur voor onze neus en hebben ze weer een ander excuus. Wij hebben een jaar van te voren opgezegd, een jaar betaald voor niks want we gebruiken hun diensten niet meer, en toevallig hebben ze de opzegging niet binnen gekregen.
Nu met het incasso bureau bezig, zij ontvangen nu elke mail en bewijs van de communicatie/ opzegging ect.
Ook reageert Gs1 bizar slecht op de mails, alleen wanneer er betaald moet worden. Heel vervelend, spijt dat we ooit met dit bedrijf hebben gewerkt.

29 mei 2024

Is dit jouw bedrijf?