1. Vereniging of organisatie

Als neutrale non-profitorganisatie brengt GS1 Belgium & Luxemburg organisaties zoals supermarkten, online winkels, doe-het-zelf- en tuinspeciaalzaken, ziekenhuizen, apotheken en hun leveranciers en logistieke dienstverleners samen. Haar doel? Een efficiëntere toeleveringsketen creëren door bedrijven internationale diensten aan te bieden voor het identificeren, definiëren en delen van gegevens. Meer dan 9000 bedrijven zijn lid van GS1 Belgilux en ze wordt beheerd door de industrie. En tant qu’organisation neutre à but non lucratif, GS1 Belgium & Luxembourg réunit des acteurs tels que les supermarchés, les boutiques en ligne, les magasins de bricolage et de jardinage, les hôpitaux, les pharmacies ainsi que leurs fournisseurs et prestataires logistiques. Son objectif ? Créer une chaîne d’approvisionnement plus efficace en offrant aux entreprises des services internationaux pour identifier, définir et partager des données. Plus de 9 000 entreprises sont membres de GS1 Belgilux, qui est gérée par l’industrie elle-même.

2,3

Slecht

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Dienstverlening lijkt ondergeschikt aan winstbejag

Ten dienste van de industrie, maar voornamelijk zo gemakkelijk mogelijk geld binnenhalen. Betaling van factuur gemist in huidige overgang naar verplichte elektronische facturatie in België. Factuur komt binnen via Peppol netwerk, en gaat onopgemerkt. Dat is onze fout. De herinnering voor de factuur komt dan binnen via mail, zonder bijlage, met een link en vraag om de factuur te gaan zoeken in de klantenportaal. In dezelfde periode kwamen er 12 (!) andere emails van GS1 binnen over bvb. een een forum, een terugblik op vorig jaar of masterclass. De belangrijker mails worden dus gewoon genegeerd in de stroom marketing. En dan komt er een brief, van de deurwaarder, want die doet natuurlijk wel moeite. Bedrag natuurlijk meer dan verdubbeld. Met een automatisch mailing systeem van facturen, herinneringen en deurwaardersbrieven kan klaarblijkelijk nog wat verdiend worden. Graag raad ik GS1 aan om hun herinneringen bij niet-betaling wat serieuzer te nemen, een laatste herinnering per post of een kort telefoontje had hier wonderen gedaan, maar dan hadden ze natuurlijk €200 schadevergoeding en invordering gemist.

19 maart 2026

Is een onbetrouwbare club geworden

Toen ik een contract aanging met GS1 werd mij gezegd dat ik slechts in pakketten van 1000 EANs kon aanschaffen. Ik kon niet de EANS die ik niet meer gebruikte inwisselen voor nieuwe EANS. Maar, werd mij gezegd, je betaalt slechts een fractie voor je tweede set. Je betaalt een eenmalig bedrag van €40 en dan jaarlijks €40 per extra 1000 EANS. Zo ging dat van 2015 tot en met 2022. Opeens is er in jan 2023 een kostenverhoging doorgevoert waardoor ik nu voor 3000 eans 3x de volle mep moet betalen. Hierover is slechts 1 mailtje gestuurd dat ik niet opgemerkt heb. Klachten hierover worden slechts na 10x resend en telefoneren beantwoord. Graag hoor ik wie er nog meer slechte ervaringen met GS1 hebben.

11 maart 2023
Logo GS1 Belgium & Luxembourg

Antwoord van GS1 Belgium & Luxembourg

Beste, bedankt voor de feedback die u geeft. Zou het echter kunnen dat deze niet van toepassing is op GS1 Belgium & Luxembourg maar op een andere GS1 organisatie? Ik herken de tarieven niet die u vermeldt en navraag bij het support team leert dat dit verhaal bij niemand een belletje doet rinkelen. Er bestaan wereldwijd verschillende lokale GS1 organisaties, met een eigen zelfstandige werking, tarieven en dergelijke, afgestemd op het land waar ze actief zijn. Wij horen het graag!

Veel te duur slechte communicatie

20 november 2023
Logo GS1 Belgium & Luxembourg

Antwoord van GS1 Belgium & Luxembourg

Beste,
Het is jammer om te lezen dat u een slechte ervaring heeft gehad met ons. Wij vinden goede communicatie belangrijk en staan steeds open voor feedback. U had recent contact met ons betreft een onbetaalde factuur. Uitzonderlijk werd ingegaan op een tegemoetkoming, net omdat onze klanten op de eerste plaats komen.
Daarnaast geven we ook graag mee dat we een VZW zijn; onze tarieven worden goedgekeurd door onze Raad van Bestuur die is samengesteld uit vertegenwoordigers van onze leden.
We nemen met plezier contact met u op indien u meer toelichting wenst.
Vriendelijke groeten,
GS1 Belgilux

SCAM - Oplichters!

SCAM! Mensen pas alsjeblieft op voor het bedrijf GS1. Ga niet met ze in zee!.... Er zit onverantwoordelijk personeel achter de klantenservice die je belachelijk maken als je belt over een incasso waar je niets vanaf wist. Je gaat zonder weten een abonnement aan. Ze vragen al je gegevens bij het aanmaken van de bestelling maar gebruiken vervolgens alleen het mailadres en sturen het bijna direct door naar een incasso die waarschijnlijk na gemaakte afspraken ook alleen per mail correspondeert... Stuur iemand een brief sukkels, dan weten de mensen dat er iets openstaat.

Ze geven aan geen winstgevende organisatie te zijn en werken vanuit de overheid. Alleen willen maar al te graag een incassobedrijf op je af sturen terwijl je niet eens af weet van een abonnement vorm.

Alsjeblieft, stop met mensen oplichten en begin een nette manier van ondernemen.

In de bijlage de mail vanuit de Incasso. Direct in de eerste mail voegen ze € 20,- bij het bedrag. In de tweede mail was dit al € 40,-. Mijn tip, betaal niet maar blijf met ze mailen. Als je niets van je laat horen heb je een probleem, maar blijf mailen met vragen. Dit moeten ze beantwoorden. Na een paar weken bel je de incasso op en geef je aan, luister het heeft al lang genoeg geduurd, stuur mij een betaalverzoek van het bedrag dat er bij Gs1 overstond, dan betaal ik die direct. Die sukkels trappen erin, ze werken niet voor niets daar...

Groetjes!

11 juni 2021

Wegblijven oplichters

Wegblijven! Lijkt een profesioneel bedrijf maar zijn er om hun eigen zakken te vullen. Verkopen barcodes voor een jaar maar zeggen er niet bij dat je een abonnement neemt. Codes zijn in oktober 2020 aangekocht en in januari 2021 de volgende factuur.. telefonisch niet bereikbaar, op mail word niet geantwoord.. direct deurwaarder en kosten maal 5. Klacht ingediend bij politie en testaankoop voor deze praktijken!

28 april 2021
Reviews in alle talen tonen. (6 reviews)