Ikke kundeorienteret håndværker
Jeg kontaktede Claus i oktober, mhp. udskiftning af tagpap inden vinterens nedbør, da jeg havde hul i tagpappet og havde vandindtrængen i stuen to steder. Måtte rykke ham to gange, for til sidst at få udbedringen gennemført i december. Hernæst tydeliggør han ganske vist at dele af mit underlag er af ældre dato, men forklarer ikke yderligere. Vi aftaler indledningvis en fast pris, hvorefter der udbedres. 2. Januar har jeg decideret vandindtrængen i meget større skala end hidtil oplevet, sågar med vand ud af stikkontakten. Mit tag er altså mindre tæt efter udskiftningen af tagpap end det var før. Det løser håndværkeren efter 3-4 dage, hvorefter jeg efterfaktureres 6 uger for de forøgede omkostninger. Kommunikationen i hele processen har været meget dårlig og uigennemskuelig. Jeg forventer naturligvis at betale det aftalte med mindre andet tydeliggøres, men jeg synes det er urimeligt at jeg efterfaktureres for et forhold som kun er blevet værre EFTER jeg får udbedret mit tag, og som jeg ikke kan overskue konsekvenserne af. Det er dårlig rådgivning. Kvaliteten af min løsning er nu fin, men jeg får ikke den fornødne rådgivning om forholdet i et sprog jeg forstår. Da jeg gør indsigelse mod det ekstra beløb som udgør ca. 15% merpris, så får jeg et telefonopkald hvor Claus forsøger at forklare mig vanskelighederne ved at overskue problemets omfang. Men det kan jeg ikke bruge til noget, det kunne de jo have forklaret indledningsvist så jeg havde et grundlag at beslutte noget på. Hvis man har tandpine har man brug for at få fjernet smerten, ikke for at få hevet en tand ud. Skal man så faktureres for en tandoperation hvis smerten ikke er væk? Nej, vel.
Den praktiske udførsel virker meget solid, men jeg synes at hele processen har været uigennemskuelig. Jeg har betalt for efterfaktureringen, selvom jeg tilbød at slå halv skade og kun betale for de ekstra materialer. Det afviste Claus.
Jeg får mine bygningsarbejder klaret et andet sted fremover.