dwaling, misleiding, alleen kijken, absoluut niets kopen
Let op, deze webwinkel opereerd onder meerdere namen op het internet, vaak de merknaam .nl. Het is allemaal deze onderneming modelbouwshop Twente te Delden.
De mijn ervaring gaat over nine eaglesshop.nl.
Ik kon in eerste instantie niets negatiefs vinden over deze shop, tot dat ik zusterondernemingen ging googelen en toen was ik gewaarschuwd....helaas telaat.
Op 3 mei 2014, een quadcopter besteld.
Uit de altijd actuele voorraad indicatie van hun site, was deze op voorraad en direct leverbaar. Helaas bleek dat nu helemaal niet waar te zijn. Na een week voor het eerst gemaild over mijn bestelling en de levering. Geen reactie dus. Vervolgens een mail gestuurd waarin ik geinteresseerd was om spare-parts en zo'n quadcopter te willen kopen. En na een dag kreeg ik een reactie, spare-parts verkochten ze niet en de quadcopter was vanwege de grote vraag niet leverbaar. Volgende week woensdag kwam de bestelling bij hun binnen en zouden er 5 overblijven voor verkoop. Netjes tot woensdag gewacht... en jawel geen bericht. Officieel was nu de eerste levering termijn van 7 werkdagen overschreden, dus moet ik als consument het bedrijf kenbaar maken dat ze ingebrekke zijn (zie algemene voorwaarden) En wederom geen reactie van de shop. In de voorwaarden wordt dan gesproken over een tweede levertermijn die de consument moet accepteren, namelijk die van 10 werkdagen. Ondertussen meerdere malen gebeld en in eens...... contact. Mijn bestelling stond in hun systeem en ik betaald, maar geen quadcopter. De leverancier deed moeilijk en volgende week donderdag kwam het binnen. Enne... de op hun site vertoonde voorraad indicatie was eigenlijk die van de leverancier. Dus de fout lag bij Robbe. Ik heb voorlopig geen andere keus en wacht weer af. Behalve dat ik eerst even op de site van Robbe.de ga kijken en daar staat hij, zoals verwacht op voorraad und absofort lieferbarr. De vrijdag een week later, niets in de mail, niets bij post.nl. mail gestuurd en geen reactie. Een kopie van mijn mail naar het keurmerk Qshops gestuurd en gelijk een reactie, van Qshops wel te verstaan.
Klacht is aangenomen en de shop is verzocht contact met mij op te nemen. Dat was nog voor hemelvaart en ik heb nog niets vernomen. Elke werkdag heb ik ze een mail gestuurd, maar men reageerde er niet op. Maandag is het termijn van 30 dagen voorbij en mag wettelijk een consument zonder enige opgave van reden de koop ontbinden, het leukste is dat het nog wettelijk maximum 30 dagen kan duren dat ik mijn geld terugkrijg.
PS. Nog iets leuks, een mail van Robbe-Service.de, de quadcopter was al vanaf de tweede week van mei tot op heden leverbaar.