3,6

Gemiddeld

Aanrader!

Wij hebben via Peter van Hollandstadt een vakantie bungalow gekocht. De communicatie via mail van tevoren hebben wij als zeer prettig ervaren. We kregen snel een reactie en konden op korte termijn de bezichtiging afspreken. Tijdens de bezichtiging was Peter transparant en duidelijk over bepaalde zaken. Daarna goed en snel contact via de mail over de aankoop van de bungalow gehad en konden we een paar weken later al tekenen bij de notaris. Daarna heeft hij ons nog heel erg uit de brand geholpen omdat we autopech hadden. Hij had ons ook kunnen laten staan... Super!!

22 december 2025

Dit ruikt naar...

Ik heb via Facebook gevraagd waar de kosten koper uit opgebouwd zijn en ben zonder antwoord op m'n vraag geblokkeerd...

Dit zegt denk ik al genoeg, maar ik wil er graag nog wat aan toevoegen:

Voor een huisje van nog geen 10.000 euro zijn de extra kosten 14.000 euro. Hiervan zijn 4.833,95 makelaarskosten (sowieso al heel erg veel). Verder betaal je natuurlijk de notaris, overdrachtsbelasting en nebenkosten. Ik weet uit ervaring dat de notaris tussen de 280 en 500 euro kost, overdrachtsbelasting is in zowel Thüringen als Sachsen-Anhalt 5% en overige kosten voor grundbuch/belastingen/inschrijvingen komen hooguit op 250 euro.

Als ik ruim reken, kom ik op nog geen 6.100 euro. Waar die andere 7.900 voor is, weigert men uit te leggen.

Omdat ik dit vreemd vond, heb ik nog wat research gedaan en een rechtszaak gevonden uit 2023 waarin de rechter bepaald heeft dat er onterecht kosten gerekend werden. Je kunt dit gemakkelijk vinden door te googelen op Mulkerhof BV (het bedrijf achter Hollandstadt).

Mijn advies: denk héél goed na voordat je met dit bedrijf in zee gaat.

27 augustus 2025

Niet betrouwbaar en asociaal

Peter vraagt onbeschoft hoge bedragen voor zijn 'service' en communiceert slecht. Als je iets negatiefs zegt over zijn manier van zakendoen word je geblokkeerd. Lijkt me geen professionele manier om met klachten om te gaan. Ik zou dit bedrijf dan ook aan iedereen willen afraden die droomt van een vakantiewoning in Duitsland. Ik heb inmiddels meerdere vakantiewoningen in de regio en heb héél veel geld bespaard door geen gebruik te maken van Peters diensten. Je kunt hier vaak genoeg van een particulier kopen of via een Duitse makelaar die een normale courtage vraagt zonder vage extra kosten (duizenden euro's (!)).

11 december 2024

Ik kan Hollandstadt aanraden

Ik kan Hollandstadt aanraden! Zelf hou ik van duidelijkheid, transparante communicatie. En vooral geen onzinnige verkooppraatjes. Doormiddel van de foto's zie je al waar je aan toe bent. Je kan dan ook geen mega hoge verwachtingen hebben voor de vraagprijzen, je kan er zelf wel iets heel moois van maken!

5 november 2024

Hollandstadt een prima adres

Hollandstadt een prima adres om vastgoed te kopen in prachtig natuurgebied in Duitsland. Peter, eigenaar van Hollandstadt, neemt alle moeite om perfecte voorlichting te geven en begeleidt de verkoop van begin tot eind. Woningen zijn voor wel heel weinig euro’s te koop. Dan moet er uiteraard nog wel het één een ander aan gedaan worden, maar ook daar adviseert Peter in. Paar kennissen van mij hebben nu een fraai opgeknapte woning in het oosten van Duitsland en zijn meer dan tevreden.

5 oktober 2024

Perfecte Makelaar

Hollandstadt verzorgt onze aan en verkopen van ontroerend goed in Duitsland. Altijd met een positieve inslag en kennis van de markt. Een aanrader. Groeten Alex

18 oktober 2024

De recht door zee makelaar !

Peter heeft ons in januari 2024 geholpen bij de aankoop van een huis in Thüringen. Peter is recht door zee, geen onzin verhalen. En was altijd bereid onze vragen te beantwoorden.Hele aankoop traject is vlekkeloos verlopen. Aanrader deze makelaar

14 januari 2024

Zeer tevreden over Hollandstadt

Zeer tevreden over Hollandstadt, na uitgebreid contact zijn wij afgereden naar Duitsland en hebben wij een woning en een vakantie bungalow gekocht via Peter. Dit is allemaal correct verlopen en de prijs/kwaliteit van de huizen waren goed. Wij zijn ontzettend blij met onze aankopen en raden hollandstadt ten zeerste aan.

1 september 2021

Onbetrouwbaar en onprofessioneel

Onbetrouwbaar en bijzonder onprofessioneel. Wij waren geïnteresseerd in een stuk grond met bungalow. Peter adviseerde mij tijdens een telefoongesprek (op 25 maart) - waarin ik aangaf dat we op afstand wilden komen - om ondanks de coronamaatregelen wel te gaan bezichtigen. Dit kon voor half april als we doordeweeks tijd hadden.

Ik heb meteen alle formulieren ingevuld en kreeg pas na 10 dagen (en meerdere pogingen om te bellen) een reactie. We konden 21 april komen bezichtigen. Omdat we vanaf die week een coronasneltest moesten doen, hebben we daar ook een afspraak voor gemaakt.

De vrijdag voor de bezichtiging kreeg ik een mailtje van Peter: hij had het druk met crisismanagement (door de verhalen die je hier ook in de recensies leest) en kon zijn tijd daar eigenlijk goed voor gebruiken. Ook had er iemand anders een bod op het kavel uitgebracht, deze persoon wilde het ongezien kopen (wat wij dus ook wilden, maar wat Peter ons afraadde). Peter wilde ons niet voor niets laten komen en de afspraak verplaatsen. Hierop heb ik telefonisch contact verzocht. Uit dit gesprek bleek dat Peter de factuur al aan het maken was voor de bieder. Er was dus niet alleen een bod, er was ook al akkoord. Ons heeft hij de mond niet gegund. Hij zei er nog bij dat hij niet onbetrouwbaar over wilde komen. Dan moet je zoiets niet doen.

Omdat we al betaald hadden voor coronatests zou hij in het weekend een aantal alternatieven mailen om 21 april te bezichtigen. Hij noemde al even een prachtig stukje grond van mensen die het maar niet verkocht kregen. Maandag had ik nog steeds niet sgehoord en heb ik zelf weer gemaild. Er kwam (eind van de dag) geen verontschuldiging maar een excuus dat hij afhankelijk was van anderen, omdat hij niet overal de sleutel van had.

In de mail stonden wel 3 suggesties, waarvan 1 zo'n 20.000 euro boven ons budget. Voor een van de andere moest ik zelf contact opnemen met zijn collega, Hans Jonker. Dit heb ik gedaan. Deze man was vriendelijk, maar vertelde ons dat dit stuk grond niet interessant was voor ons. Uiteindelijk besloten we dan toch de eerste optie uit de mail te gaan bezichtigen. Het prachtige stukje grond dat maar niet verkocht werd? Deze boomgaard had een vraagprijs van 15.000 euro plus makelaarskosten.

De bezichtiging werd gedaan door Hans Jonker. Deze vertelde dat Peter flink in de problemen zat doordat een huisbaas (Ketelaar?) zijn werk niet goed deed. Er was schimmel in het huis en daardoor betaalden de huurders niet en hadden ze een muur weggebroken?

Volgens Hans was de boomgaard van Peter zelf en had hij het geld hard nodig. Hij wilde dan ook graag meer dan de helft onder tafel hebben. Ook vertelde Hans trots hoe hij zelf miljoenen schuld had in Nederland en lekker in Duitsland van uitkeringen had geprofiteerd.

Al bij al werd onze argwaan steeds groter. Eigenlijk wilde Hans dat we ter plaatse papieren zouden ondertekenen voor de koop. Wij hebben meteen gezegd dat we eerst wilden overleggen en nadenken. Daarbij vonden wij het niet redelijk om makelaarskosten te rekenen, terwijl je je eigen grond verkoopt. Dan handel je toch niet in het belang van een koper? Hoe ga je prijsonderhandelingen doen voor ons?

Hans gaf aan dat we er best even over na mochten denken, maar niet langer dan 2 weken. Dit vonden we prima. Toen werd hij gebeld door Peter. Ik kon vrij goed verstaan wat er gezegd werd en Peter klonk allesbehalve vriendelijk. Maximaal een week nadenken.

We vonden het stuk grond wel heel erg mooi, ondanks de vele vraagtekens. Zo vond ik het stuk grond op Ebay, daar had het dit jaar opgestaan voor 8.000 euro. Ook was het landbouwgrond en moest je over de grond van een boer om er te komen. Volgens Hans werd er in Duitsland niet moeilijk gedaan en konden we er gewoon een tiny house op wielen neerzetten.

Omdat wij dit toch een risico vonden en ook onze hele ervaring hebben meegenomen in onze afweging, hebben we een bod gedaan van 12.000. Hierbij hebben we aangegeven dat we makelaarskosten daarbovenop niet redelijk vonden. We kregen een hele botte mail terug waarin stond dat ze het niet meer aan ons wilden verkopen. Zonder verdere uitleg. Nadat ik toelichting vroeg, gaf Hans aan dat het bod te laag was en dat ze het niet serieus namen.

Op hun website zag ik dat het stuk grond uit de verkoop is gehaald nadat ze de prijs naar 18.000 verhoogd hebben. Prima, voor ons was het hoofdstuk afgesloten.

Tot mijn grote verbazing kreeg ik kort geleden opnieuw een mail van Peter waarin hij aangeeft dat het stuk grond waarin we eerst geïnteresseerd waren weer te koop was. De bieder had zich teruggetrokken. Ook dit stuk grond is ineens 3.000 euro duurder geworden. Vervolgens werd ik 5 keer binnen 40min gebeld door Hans. We hebben bedankt voor het aanbod en voelen geen enkele behoefte om nog zaken te doen met deze mensen.

28 mei 2021
Reviews in alle talen tonen. (13 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken