Hardnekkig waterafvoer probleem in de keuken
Op dinsdag 20/5/25 kwam Houben reiniging bij ons langs om een probleem met onze keukenwaterafvoer op te lossen. Zij waren een paar maanden eerder ook al langsgekomen maar blijkbaar was het probleem hardnekkig en nog niet 100% opgelost.
Hun vakman was heel deskundig, ervaren en vriendelijk. Op mijn verzoek werd ook met een speciale camera de afvoerleiding tot 8.5m ver geïnspecteerd. Conclusie: 1) Relatief veel vuil afzetting aan de binnenwanden van de afvoerleiding 2) Rond het 8m punt bleek de afvoerleiding iets doorgezakt omdat er een knik in de leiding zat hoogstwaarschijnlijk door onvoldoende stevige grondondersteuning van de leiding.
Punt 1: Kon relatief makkelijk opgelost worden door het professioneel advies van de vakman om elke 2 a 3 maanden de vaatwasser op 60 of 70 graden te laten werken om alle leidingtroep makkelijker en eenvoudiger te verwijderen.
Punt 2: Met hun speciale en snel draaiende ontstoppingsveer kon de specialist gedurende 45' de binnenkant van de afvoerleiding over de 8,5m lengte zoveel mogelijk vuiligheid van de wanden losmaken waardoor de afvoeropening al aanzienlijk groter werd. Het wegspoelen van de losgemaakte vuiligheid leek eerst een probleem maar toen opende de creatieve vakman onze tuinkraan met spoelbak waardoor alles lekker snel wegspoelde.
Nu zijn we heel erg blij en tevreden met alle verleende deskundige service. Wij verwachten nu geen verstoppingsproblemen meer als wij ons strikt aan de vakman adviezen houden en natuurlijk ook nooit troep (Vb. etensresten, vet, kaarsvet,...enz) wegspoelen via het spoelbakputje van de afvoerleiding.
Als u een afvoerprobleem heeft raad ik u zeker aan hun te bellen. Mvg, Robert De Bruyn