BLIJF VER WEG VAN Karssemeijer Expertise
Als je overweegt om in zee te gaan met Karssemeijer Expertise, doe het niet. Serieus, doe het niet!
Onze ervaring is dat deze partij totaal niet handelt in het belang van de klant, maar vooral bezig lijkt met eigen belangen, snelheid en gemak. Wat begon als vertrouwen in een contra-expert na een verwoestende brand, eindigde in frustratie, wantrouwen en een financieel drama.
Vanaf het begin voelde het al niet zuiver. Sloopwerkzaamheden werd doorgeschoven naar z'n zoon — iets wat op z’n minst de schijn van belangenverstrengeling oproept. Vervolgens merkten we dat zodra wij niet meegingen in “de gewenste richting - mijn zoon kent ook nog wel een aannemer” , de inzet en betrokkenheid vrijwel verdween. Wat overbleef waren doorgestuurde mails van de verzekeringsagent met "FYI", minimale inspanning dus en lange afwezigheid zonder door vele vakanties zonder fatsoenlijke vervanging. Karssemeijer expertise is een "one man show" onderneming.
Toen het er écht op aankwam — een enorm verschil van circa €60.000 tussen taxatie en werkelijke kosten — kregen we nul steun. Geen strijd voor onze belangen, geen inhoudelijke discussie, geen rugdekking. Integendeel: er werd zonder moeite meegegaan in standpunten die voor ons desastreus uitpakten.
Het dieptepunt? Handelingen die grote gevolgen voor ons hebben, zijn uitgevoerd zonder onze instemming of zelfs maar medeweten. Daardoor zitten wij nu klem en dreigen wij fors financieel nadeel te lijden.
Alsof dat nog niet genoeg is, werd er de indruk gewekt dat er aansluiting was bij NIVRE — iets wat bij controle helemaal niet bleek te kloppen. Dat zegt wat ons betreft alles over hoe er met transparantie en vertrouwen wordt omgegaan.
Wij hebben uiteindelijk de samenwerking beëindigd, maar de schade is al aangericht. Inmiddels zien wij ons genoodzaakt om verdere stappen te ondernemen om de kosten op hen te kunnen verhalen.
Nogmaals: denk héél goed na voordat je met deze partij in zee gaat. Onze ervaring is dat je er uiteindelijk alleen voor komt te staan — met alle gevolgen van dien.