Klusbedrijf de Kroon, spant inderdaad de kroon.
Klusbedrijf de Kroon, spant inderdaad de kroon.
Alleen is dit beslist niet op een positieve manier. Hoewel er vele goede reviews te vinden zijn en Hicham zijn praatjes paraat heeft, trap er niet in!
Als waarschuwing onderstaand een samenvatting van onze ervaringen.
Hicham van Klusbedrijf de Kroon zou bij ons de oude badkamer verwijderen en een nieuwe installeren. De badkamer werd ook vergroot door een draagmuur te verwijderen. Daarnaast een wc betegelen en een wasmachine aansluiting verplaatsen. Hicham zegt op het juiste moment de juiste dingen. Zo vertelde hij dat bij het verwijderen van de draagmuur deze eerst ondersteund zou worden met stempels om er daarna een stalen balk in te plaatsen. De stempels stonden ook keurig op de offerte: huur stempels €550 (later blijkt dat de huurprijs €10 per week is).
In de praktijk is de muur met grof geweld weg geslagen, alleen van ondersteuning met stempels is geen sprake, er worden een paar latjes als ondersteuning geplaatst. Als we telefonisch contact opnemen met Hicham hierover wil hij geen stempels gebruiken “wat is het probleem van de latjes” zegt hij en pas na veel moeite kunnen we hem hiervan overtuigen. Alleen dan is de schade al geleden, het dak is verzakt met als bijkomend gevolg dat de deurkozijnen scheef zijn, deuren niet meer sluiten en er overal scheuren in de muren zijn ontstaan.
Er moesten 4 nieuwe aansluitingen gemaakt worden in de badkamer die dus alle 4 niet op de aangegeven plek zaten. Dit had als gevolg dat er wederom met veel geweld stukken muur werden weggehakt (frezen kennen ze niet).
De stukadoor weet niet wat een waterpas is maar hij was in goed gezelschap van de tegelzetter die dat ook niet wist.
Deze tegelzetter hebben we na 1 week ploeteren op een wc van 3m2 uit zijn lijden moeten verlossen. Hij heeft geen idee wat hij aan het doen is, kan geen tegel recht plakken, weet niet wat een tegelsnijder is en kalkt werkelijk overal met zijn watervaste stift op. Dat lag aan het “ingewikkelde patroon en de tegels” volgens Hicham…
Dit zijn slechts een paar voorbeelden, als je huis je lief is laat deze mensen dan niet binnen.
Naast de genoemde verzakking van het dak hebben Hicham en zijn mannen voor duizenden euro’s aan overige schades veroorzaakt. Zo is er ook 2x een waterleiding geraakt waarbij het water 2 verdiepingen lager uit de lampen kwam, zijn ze door een plafond gezakt, is een vloer beschadigd en is de kunststof voordeur onherstelbaar beschadigd. Totale kostenpost aan schades: ruim €10.000!
Verder komt Hicham afspraken nooit na en als je hem belt om te vragen wanneer hij komt zodat je 1 en ander kan bespreken wordt hij boos, hij is nl zijn vrijheid gewend zegt hij dan. Probeer je dan het personeel aan te spreken (wat lastig is want niemand spreekt Nederlands of Engels) dan wordt Hicham boos omdat hij niet wil dat je zijn mensen aanspreekt.
Bij de start van het project gaf Hicham aan dat het 2 a 3 weken zou duren, na 3 weken werden het er 4, na 4 weken werden het er 5, etc…
Na 5 weken en 10.000 euro aan schades zijn we gestopt met Hicham, achteraf natuurlijk veel te laat.
Vandaar deze review als waarschuwing, ga nooit in zee met Klusbedrijf de Kroon, trap er niet in!
15 april 2025