Mah Card maakte de reis door Iran zeer…
Mah Card maakte de reis door Iran zeer aangenaam. Je kunt met de kaart overal betalen. Behalve in taxi's; maar ook kun je met de kaart elke dag 2mln uit de atm halen, zodat je direct ook altijd over contant geld beschikt.
Het betalingsverkeer in Iran is een beetje anders. (Bijvoorbeeld je pincode mondeling geven om te betalen is daar heel gewoon.) In het begin was ik daarom erg op m'n hoede. Je kunt de kaart ophalen of laten brengen bij je hotel. Je kunt gelijk oversteken, je geeft euro's/dollars en krijgt de kaart waar het geld in een paar minuten wordt opgeladen. Dit voelt even raar, maar bij een bank of pinapparaat kun je altijd je saldo opvragen en zien dat het in orde is. Dat gaf al iets meer vertrouwen. Ze geven je een koers die prima is, vergelijkbaar met de koers op de vrije markt. Lees je hier even over in van te voren!
Heb je aan het einde van de reis geld over, dan kun je dit op dezelfde manier weer terugwisselen. Zelf heb ik gekozen het kleine bedrag dat ik over had via paypal te laten storten, dit hebben ze netjes gedaan. Al met al erg tevreden en een aanrader.