Merqplaza

Oplichters

Oplichters. Wesco bested en betaald, maar nooit ontvangen. Vervolgens geen enkele service om dit problem op te lossen.

1 oktober 2017

Beste lezers,
Het bericht van Mr Cees is zeer belastend en volledig onwaar. Wij kennen helemaal geen Cees, en wij hebben ook geen Wesco artikel aan deze persoon verkocht. U kunt dit al in het bericht van de schrijver zelf lezen, er staan namelijk helemaal geen details is, geen artikel model, geen besteldatum, geen betaalgegevens, geen volledige naam of adresgegevens. De betiteling OPLICHTERS past waarschijnlijk daarom beter bij de schrijver, Mr Cees zelf.
merqplaza zal altijd leveren hetgeen besteld en betaald is of -als niet leverbaar- het reeds betaalde bedrag terugstorten.
Met dank en vriendelijke groet, merqplaza, de Directie.

OPLICHTERS

Verkeerd product ontvangen zonder doosje en boekjes. Wordt vervolgens als kleuter uitgemaakt door de eigenaar omdat ik erover klaag. VERMIJD DEZE WINKEL.

17 november 2016

Antwoord van Merqplaza

De koper geeft hier een verkeerd beeld. Hij heeft zelf gevraagd de verpakking achterwege te laten zodat hij geen pakketkosten hoefde te betalen maar het artikel in een brievenbus box verstuurd kon worden. Dit was zijn eigen keuze. Dit hebben wij gedaan. De koper heeft het artikel in goede staat ontvangen, en begint nu tevens over de kleur te twijfelen. De andere kleur is niet op voorraad en kunnen wij niet tegen het actietarief gaan leveren. Hij heeft van te voren de kleur niet eenduidig doorgegeven.

Wesco kickmaster

Wesco prullenbak gekocht bij merqplaza voor een goede prijs. Levering duurde langer dan op de site stond. Uiteindelijk erg blij met de prullenbak; goed verpakt en mooie prullenbak.

16 januari 2016

Nooit kopen bij Merqplaza!

Prullenbak gekocht en betaald via website Merqplaza. Zou binnen 3 dagen verstuurd worden. Op dag 4 kreeg ik mail of ik een andere kleur prullenbak wilde hebben omdat deze op voorraad was. Raar! Op website en bestelbevestiging stond immers dat de door mij gekochte en betaalde prullenbak op voorraad was. Ik wilde geen andere kleur en op mijn vraag hoe lang de levertijd dan zou zijn kreeg ik als reactie dat de door mij bestelde en betaalde prullenbak niet meer voor deze prijs geleverd kon worden. Of ik even €30,- extra wilde overmaken. Bestelling direct geannuleerd. Pas na bijna een maand geld retour gekregen. Werd niet meer gereageerd op emails en telefonisch was Merqplaza niet bereikbaar. Mijn advies: nooit kopen bij Merqplaza!

27 juli 2015

Antwoord van Merqplaza

De lage tarieven gelden voor een afvalemmer model van vóór 2014, dwz zonder SOFTCLOSE, een verbetering die pas in 2015 is gekomen. Indien de voorraad van het vorige model is opgeraakt is het vanzelfsprekend dat een nieuwe 2015 uitvoering niet voor dezelfde prijs geleverd kan worden. Deze laatste versie is gewoon duurder bij inkoop, dan merqplaza hierop verlies gaan maken. Verder heeft de klant het aankoopbedrag volledig terugontvangen, geen reden om één ster te gaan plaatsen.

slechte service!, slechte retourpolicy

Terugzenden moest op eigen kosten, en toen moest ik nog bewijzen dat het pakket aangekomen was bij de winkel. Daarna duurde het alsnog meer dan 2 eken voor ik mijn geld terug kreeg

1 juli 2015

Antwoord van Merqplaza

Helemaal juist ! Alleen de twee sterren beoordeling behoort niet bij dit geval.

Terugzenden op eigen kosten : Ja klopt, dat is bij vele online winkels zo. Het tarief aan de vervoerder dient immers betaald te worden, en waarom dient de winkelier deze kosten over te nemen als de koper beslist om iets terug te sturen ?

Terugboeking binnen 2 weken : Ook helemaal juist. Sneller dan bijv bij bestellingen die bij grote bedrijven gedaan worden.

TOP!!

De towerkick van wesco besteld op zondag, op dinsdag in huis!
Goede prijs, snelle levering!

16 december 2014

Uiteindelijk erg tevreden met de gang van zaken in mijn geval

De termijn dat zou worden geleverd 'binnen tien werkdagen' is ruim overschreden zonder enig bericht. Contact gezocht met klantenservice MerqpLaza, waar mij vriendelijk (maar in enigszins gebrekkig Nederlands) werd gemeld dat men op dat moment niet bij de gegevens kon, deze dienden op een andere locatie te worden geraadpleegd. De verzendstatus zou men mij later die avond via email meedelen. Dit geschiedde inderdaad: een eenregelig bericht dat de zending 'naar mij onderweg was'. Ik heb toen om track & trace -gegevens gevraagd, waarop ik een DHL-pakketnummer kreeg. Op de DHL-site echter kreeg ik met dit nummer een foutmelding! Ik werd ONGERUST, mede door enkele ongunstige reviews.
Verrassing: daags na deze mailwisseling is de bestelling bezorgd: correcte bezorging, zorgvuldig verpakt, origineel en onbeschadigd artikel!! Parallel hieraan twee mails, één met een transactienota plus één met een toelichting op de verzendwijze / het pakketnummer (DHL-pdf). Mijn uiteindelijke conclusie: Goed
- het artikel is conform bestelling
- de communicatie had eerder, vollediger gekund, maar
- dit is later geheel goed gemaakt!

4 september 2014

Onbetrouwbaar en niet klantvriendelijk

Product te laat geleverd voor de verjaardag van mijn vrouw, daarna te laat voor kerst. Pas wanneer je zelf gaat bellen, krijg je bericht van Merqplaza over overschrijding van de levertijden.
Ten slotte wordt gesteld dat ik, ondanks de levertijden en waardeloze communicatie, blij moet zijn dat ik bij Merqplaza zo'n mooi product heb mogen bestellen.
Dat kan wel zo zijn, maar dat gaat in de toekomst dus nooit meer gebeuren.

Reactie van Merqplaza via mail:

"We begrijpen niet waarom u een review heeft geplaatst. Volgens GLS heeft u op 28-dec 2012 voor ontvangst getekend.
Op uw review is inmiddels gereageerd. Verder is Trustpilot een uitstekend kanaal voor het spuien van kritiek maar de lezers weten inmiddels dat deze site alleen de onvrede en niet te tevreden klanten laat zien. Vandaar hebben wij geen probleem met dit soort reviews.

U dient voor uzelf in de toekomst dieper na te denken over hoe de commerciele wereld in elkaar zit -zeker als het gaat over merkprodukten- want volgens onze inschattingen hebt u daar nog weinig kaas van gegeten. Wij danken u verder dat u aangeeft ons in de toekomst niet meer met nieuwe aankopen lastig te vallen. Wij leveren liever aan klanten die waarde van een uniek produkt juist weten te waarderen."

31 december 2012

Antwoord van Merqplaza

Dhr Lindeloof haalt een paar zaken uit het verband. Ten eerste het niet op tijd doorgeven van een levertijd. Dit doet merqplaza uiteraard wel maar als de klant door ongeduld nog sneller gaat bellen dan dat ons systeem de berichten uitstuurt, is dit natuurlijk geen tekortkoming van onze kant. Tenslotte het blij mogen zijn met het produkt, is niet vanwege merqplaza maar in het algemeen voor dit merk. We hebben het hier niet over artikelen die in open dozen bij bijv de Blokker, Kruidvat of andere ketens liggen. Het zijn unieke exemplaren van zeer exclusieve merken, die men bij merqplaza tegen lage prijzen kan aankopen. Deze merkproducenten gaan echt geen spoed zetten voor een enkele klantenlevering. Het bezoeken van een andere winkel voor dit merk zal dhr Lindeloof waarschijnlijk meteen uit de droom helpen over de gehanteerde prijzen en levertijden. Iedereen die dit merkprodukt bij merqplaza heeft aangekocht is inderdaad blij met de prijs en gaat niet zitten zeuren over een paar dagen langere levertijd.

Oplichters

Bij Merqplaza een wesco vuilbak gekocht binnen het jaar al kapot, op de site schermen ze met 5 jaar garantie maar voor service binnen de garantie geven ze in de praktijk niet thuis. Ik heb met wesco zelf contact opgenomen, die verwezen naar de website waar Merqplaza genoemd wordt het gaat op namaak artikelen. Mijn advies is koop hier niets

20 oktober 2012

Antwoord van Merqplaza

Wij staan altijd open voor garantieafwikkelingen en doen dit al 6 jaar zonder problemen. Alle WESCO producten zijn 100% authentiek. Indien mevrouw ons het bericht laat zien dat er iets niet in orde zou zijn, nemen we dit in deze Trustpilot correspondentie op, zodat iedereen kan zien dat merqplaza niets te verbergen heeft. Op dit moment kunnen we ons niet verdedigen omdat we geen details hebben. Dank u.

niet te bereiken

Zeer klantonvriendelijk. Als je vrijblijvend informeert naar het ophalen van een bepaald artikel, krijg je subiet een antwoordmail dat je het BESTELD hebt en kunt ophalen op die en die dag tussen 17.00 en 18.00 u. Ten 1e heb ik nog niets besteld. Ten tweede zijn wij op dat tijdstip altijd aan het werk, postsorteren. Als je tel. wilt overleggen over een andere tijd, krijg je alleen de voicemail. En dat op 2 verschillende nummers. Beroerde klantenservice.

2 januari 2012

Antwoord van Merqplaza

Deze klant had niet begrapen bij afhalen niet vooruit te behoeven betalen. Hij wilde een produkt afhalen, wij hebben hem een voorstel gestuurd. Hij ziet dit nu als verplichting. Dit is niet zo, indien wij een afhaalvoorstel sturen, is dit geen verplichting om te kopen. Er is ook nog niet betaald, dus geen risiko vor de klant. Reactie is overdreven vinden wij. Met vriendelijke groet, merqplaza bedrijfsleiding

Retourkosten voor eigen rekening

Ik wilde een artikel terugsturen omdat de verpakking zeer beschadigd was (scheuren). Aangezien het een cadeautje was en ik later ook het bubbeltjes plastic in de doos er oud vond uitzien, wilde ik het artikel niet meer hebben. Mijn veronderstelling dat er een ringetje ontbrak, bleek onjuist maar ik kon dit zo echt niet cadeau geven. Ik heb overigens direct de chauffeur teruggeroepen om e.e.a. te melden, maar die wilde het niet mee terugnemen. Ik moest maar contact opnemen. Enfin, ik kreeg een mail van Merqplaza met de mededeling dat zij altijd volgens de regels handelen en ik had me niet aan die regels gehouden, hoewel zij eerder mailden dat men de verpakking op gebreken moest controleren omdat zij de koeriersdienst extra betalen etc.etc. Later was het ineens geen reden om een pakketje vanwege beschadigde verpakking te retourneren. Ik heb 1x € 7 en 1x € 6,75 = € 13,75 verzendkosten betaald voor een artikel van € 24,95 Dat is eens maar nooit meer. Regels of niet het is erg dom om dit zo te regelen, ik ben geen klant meer van deze firma.

30 november 2011

Antwoord van Merqplaza

Ja klopt, maar dit is normaal, ook bij andere winkeliers. De internetwinkelier kan niet altijd alle kosten overnemen wanneer hij geen schuld heeft.