Niet de kater, maar onze pinpas
Met onze zieke kater naar de Mobiele Dierenkliniek het Gooi gegaan. Is hier om de hoek dus praktisch, zo dachten we. We waren koud binnen of wij kregen het advies om maar een röntgenfoto te laten maken en ook maar direct bloedonderzoek te laten doen. Dat zou zo'n 200 euro kosten. "Dan leggen wij hem hier ook even op een warm matrasje met een infuus want hij heeft te weinig vocht binnen." Dat is al een hoop geld, binnen 10 minuten nadat je binnen bent komen lopen. Maar goed, "dat moet dan maar" zeiden we. Kater bleef even daar.
Noch uit de foto, noch uit het bloedonderzoek bleek dat er iets loos zou zijn met onze kater, zo vertelde de dierenarts telefonisch over de uitslag. "Maar wij raden wel aan om nog even een echo te maken." Die suggestie sloeg ik af. "Ik kom hem wel even halen." Direct daarop stelde de dierenarts voor om dan korting te geven op de echo. Op dat moment realiseerde ik me dat het helemaal niet om onze kater ging maar om de pinpas.
Ik ben zojuist even gaan betalen en wat schetst mijn verbazing? Of ik maar even 370 (!) euro wilde afrekenen. "Wij sturen de factuur wel naar uw e-mailadres." Ik heb nog aangegeven dat zo'n hoog bedrag niet was afgesproken. "Dit kost de behandeling" was de tegenwerping en ik kreeg het pinapparaat onder m'n neus geschoven.
Wij zijn toch nog maar even naar onze dierenarts in Laren gegaan. Die stelde dat als een röntgenfoto niets uitwijst, een echo niet zo heel zinvol is. Hij heeft onze kater een injectie gegeven om 'm wat op krachten te laten komen. Dat werkte. Hij is alweer bijna de oude. Maar bij "Mobiele Pinkliniek het Gooi" zien ze ons of ons huisdier echt niet meer terug.