MPB Reviews 56.291

4,7

Met betrekking tot mijn inruil, een redelijk bod gekregen. Vervolgens bleek dat dit bod nog hoger uitviel na beoordeling van Mijn ingeleverde camera. In veel gevallen worden dan nog negatieve punten... Toon meer

Heel prettig proces van aankoop, begeleiding en aftersales. Alles klopt. Prijs, geleverde producten, kwaliteit, omschrijving.. ALLES. Bij alle volgende aankopen zal ik eerst kijken of MPB op voorr... Toon meer

Gevonden op Facebook. Had geen idee dat ze bestonden. Na wat zoekwerk besloten met hen in zee te gaan voor de ongebruikte video recorder die alweer 2 jaar op zolder stond. Label voor verzenden netjes... Toon meer

Uitgebreid aanbod van alles wat met fotografie te maken heeft. Dit alles aan competitieve prijzen. De top service is er altijd bij en dit voor alle mogelijke toestanden. In het kort een aan te bevele... Toon meer

1. Fotowinkel

Over MPB

We transform the way that people buy, sell and trade used photo and video kit.

MPB is the world’s largest online platform for used photography and videography equipment. MPB is a destination for everyone, whether you’ve just discovered your passion for visual storytelling or you’re already a pro.

We have always been committed to making kit more accessible and affordable, and helping to visualise a more sustainable future.

We recirculate more than 350,000 items of used kit every year, extending the life and creative potential of photo and video kit for visual storytellers around the world.

Headquartered in the creative communities of Brighton, Brooklyn and Berlin, the MPB team includes trained camera experts and seasoned photographers and videographers who bring their passion to work every day to deliver outstanding service.

Every piece of kit is inspected carefully by our product specialists and comes with a warranty to give our customers peace of mind that buying used doesn’t mean sacrificing on quality or reliability.

mpb.com

Warranty included
All used gear is covered by MPB's free warranty.
Free Collection
We offer free collection and delivery on part exchanges, and free pick up on your equipment if you wish to do a straight sale.

• 64 Ship Street, BN1 1AE, Brighton, Verenigd Koninkrijk

• www.mpb.com

4,7

Uitstekend

56K reviews

Heeft 92% van zijn negatieve reviews beantwoord

Waarschuwing

Voor de verkoop aangeboden een SIGMA objectief 18-300mm. Alleen bericht gekregen dat het pakket was aangekomen en daarna bleef het stil. Geen reacties. Zoomlens kwijt en geld kwijt. WEES GEWAARSCHUWD!

1 maart 2026
Logo MPB

Antwoord van MPB

Hallo,

Het spijt ons om uw bericht te lezen en we begrijpen uw bezorgdheid over uw apparatuur.

Om uw dossier grondig te kunnen bekijken en u van de juiste informatie te voorzien, vragen wij u vriendelijk contact op te nemen met onze klantenservice via contact@mpb.com, met vermelding van alle relevante gegevens zoals uw referentienummer.

Ons team helpt u graag verder en zal uw situatie zorgvuldig onderzoeken.

Het MPB Team

Makkelijk lenzen nieuw leven geven

Oude camera was kapot, maar de bijhorende lenzen waren nog helemaal in orde. Process is duidelijk, gratis opsturen van materiaal. Als alles in orde is, krijg je de geschatte waarde zoals afgesproken. Geen gedoe met anderen mensen.

2 maart 2026

Gemakkelijk, betrouwbaar en snel

Ik heb twee lenzen ingeruild en bij de laatste duurde het precies een week voordat alles afgerond was (bij de eerste een paar dagen langer). Erg snel als je bedenkt dat MPB EU in Berlijn gevestigd is terwijl ikzelf in Nederland woon. Het aanbod is enorm en de indicatie van de visuele conditie van de aangeboden apparatuur is accuraat. De inruilwaarde van mijn eigen lenzen was lager dan ik had verwacht. Maar daar staat gratis verzending (heen en terug) tegenover. Daarnaast heb je niet het gedoe dat je met particuliere verkoop/aankoop hebt. Geweldige service kortom. Ik denk niet dat ik nog ooit een lens of camera nieuw koop.

27 maart 2026

Heel tevreden

Fijne website om makkelijk keuzes te kunnen maken en te vergelijken. Reële prijzen, goede uitleg, snelle levering.

14 maart 2026

Perfecte plek voor tweedehands gear

Perfecte plek voor tweedehands gear. Voor het eerst een lens gekocht maar ik wou niet meteen de hoofdprijs betalen. Bij de producten staat duidelijk de conditie van het product en elke foto is ook écht van het product wat je overweegt aan te schaffen, weinig plek voor misleiding dus.

17 maart 2026

0 Transparantie (+ oplichters)

Bestelde een gebruikte DJI RS4 Combo (uitstekende staat!) via MPB, inclusief spoedverzending van €20 extra omdat ik het product snel nodig had.

Na ontvangst bleek er een standaard onderdeel te ontbreken. Een onderdeel dat zelfs bij de niet-combo versie standaard meegeleverd wordt.

Na contact met de klantenservice werd dit afgedaan met: "Het stond niet in de lijst van meegeleverde accessoires , dat was ook terug te zien in de prijs." De productpagina was op dat moment al offline, waardoor ik dit niet meer kon verifiëren.

Uitgaande van een ''UITSTEKENDE STAAT'' mag je er toch vanuit gaan dat het product volledig is? Volgens de klantenservice zeg ik dan iets heel geks + moet ik van te voren onderzoek doen naar ieder los onderdeel en zelf gaan checken of het er wel bij zit?

Omdat ik alles heb uitgepakt kan ik het nu ook niet meer retourneren.

Zou MPB absoluut niet aanraden voor aankopen, want daarna valt niks meer te controleren of op te lossen!

UPDATE: Een moment later heb ik contact opgenomen om de productbeschrijving door te sturen. Er staan hier onderdelen niet aangevinkt die er wel weer bij zitten. Of ze hebben geen idee wat ze doen of ze geven gewoon valse informatie. Het onderdeel wat ontbreekt is vanzelfsprekend ook ''zogenaamd'' niet aangevinkt.

26 maart 2026
Logo MPB

Antwoord van MPB

Beste Dario,

Bedankt voor je feedback. Het spijt ons dat je ervaring niet aan je verwachtingen heeft voldaan.

Als tweedehands retailer is elk item dat wij verkopen uniek en gebaseerd op wat wij van de vorige eigenaar ontvangen. Dit betekent dat kits en bundels kunnen afwijken van standaard retailversies. Om klanten in staat te stellen een weloverwogen aankoop te doen, bevat elke productpagina gedetailleerde informatie over welke accessoires zijn inbegrepen, evenals opmerkingen over de cosmetische en functionele staat van het item. Alleen de vermelde accessoires maken deel uit van de verkoop.

Onze conditiebeoordeling heeft uitsluitend betrekking op de cosmetische staat van het item en niet op de volledigheid ten opzichte van een nieuw product.

We willen je er ook op wijzen dat wij een RMA-retourtermijn van 14 dagen na levering hanteren, mocht een item niet aan de verwachtingen voldoen. Als je wilt dat we je situatie verder bekijken, neem dan gerust opnieuw contact op met onze klantenservice.

Het MPB Team

MPB, goed adres voor tweedehands en inruil

MPB heeft een goede, duidelijke website en is een betrouwbaar adres voor aan- en verkoop van tweedehandsartikelen. De geleverde producten zijn zoals op hun foto's weergegeven en worden snel geleverd. Bij inruil van eigen artikelen, duurt het uiteraard wat langer, Misschien krijg je niet de scherpste prijzen, maar wel gemoedsrust en geen gedoe met kopers aan huis/ zelf naar particulieren moeten reizen.

13 maart 2026

Biedt een eerlijke prijs voor…

Biedt een eerlijke prijs voor apparatuur. Er zijn wel wat verbeterpunten, waardoor ik maar 4 sterren geef i.p.v. 5.
Ik denk zelf dat als dit aangepast wordt, MPB (nog) meer omzet zal halen:
1) de foto's zijn niet heel duidelijk. Ik zou bij de lenzen graag een foto van de voorkant en achterkant willen zien en er de foto's zijn nu alleen vanaf een schuine hoek gemaakt, waardoor je niet goed de binnenkant van de lenzen kan zien. Bij een online aankoop van toch wel flinke bedragen, wil ik wel graag duidelijk zien wat ik koop. Ook al wordt er aangegeven dat het retourbeleid goed is, het scheelt toch weer een hoop gedoe.
2) bij de camerabody's zou ik graag willen weten wat de shuttercount is. Als je dit vraagt dan wordt er aangegeven dat het niet relevant is (voor systeemcamera's), maar het is toch nog steeds iets wat veel mensen willen weten. Plus bij de meeste camera's is dit eenvoudig te achterhalen.

Ik zou zeggen doe er mee wat je wil, maar dit zijn net die twijfelpuntjes waardoor iemand misschien toch eerder een camera van Marktplaats koopt.

24 maart 2026

Snel en eerlijk

Snelle levering van het toestel met alle toebehoren. Het apparaat werkt naar behoren en ik ben er erg blij mee.

21 maart 2026

Apparatuur werd keurig conform…

Apparatuur werd keurig conform afgesproken tijdstip opgehaald en al snel werd bevestigd dat deze in goede orde ontvangen was. Tot mijn verrassing is de waarde van mijn camera ook nog iets hoger ingeschat.

20 maart 2026

Super tevreden!

Super tevreden met het proces van verkopen van mijn camera en lenzen. Van begin tot einde duidelijk communicatie en goed bod voor mijn spullen. Offertes werden bij nader inzien zelfs verhoogd. Verzenden via verzekerde post had vertrouwen en geld werd snel overgemaakt

19 maart 2026