navteq is de slechste navigatie van allemaal
in mijn renault trafic uit 2015 zit helaas een navteq navigatie, toen ik hem nieuw kocht werd ik met kaarten uit 2011 de weg op gestuurd . Ik had dat niet gelijk door maar met splinternieuwe Renault op stap bleken er hele bruggen , rijkswegen en nieuwbouw wijken niet op te staan ! Updaten is een DRAMA , eerst moet je met een USB stick de versie Updaten, daarna kan je vervolgens kaartUpdate's doen via een programma wat je op je PC moet installeren. Echt vreselijke software waar hele volkstammen nooit mee uit de voeten zouden kunnen. Als je dan je nieuwe software erop hebt staan is het nog 2 jaar oud ! Ronduit waardeloos is de flitspaal waarschuwing, al 750 meter voor de flitspaal gaat het belletje keihard lopen herrie maken tot AAN de flitspaal, ook al rij je NIET te hard. Helemaal erg is dat de naviigatiesoftware je altijd dwars door de stad stuurt , dus altijd de KORTSTE weg, terwijl er een rijksweg langs loopt waar je 20 minuten rijden mee had kunnen besparen.+ de extra brandstof, Het maakt helemaal niet uit of je nu kortste , snelste of meest eco route instelt, hij stuurt je ALTIJD dwars door de stad !! Voorbeeld : je bent bij de IKEA Barendrecht en moet naar Den Haag, snelste route ! Hij stuurt je dwars door de stad , maastunnel ed op vrijdagmiddag, 2 uur over gedaan ! Naderhand voerde ik dezelfde route in op MAPS , die was stuk slimmer en stuurt me via van Brienenoord brug !! Duurde het maar 40 min !! Mijn Renault bevalt eigenlijk best prima , maar de navigatie is een vette EEN, en helaas niet vervangbaar door een betere want de inbouwmaat is afwijkend.
15 juni 2016