1. Notaris Openbaar
  2. Juridische dienstverlening

Bij Notariële Diensten willen we het recht voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk maken. Via verschillende domeinnamen bieden we eenvoudige oplossingen voor complexe juridische vraagstukken door innovatie en klantgerichtheid te combineren. Ontdek ons ruime aanbod om aan diverse juridische en notariële behoeften te voldoen. Van ondersteuning en het direct regelen van zaken na een overlijden tot het doorhalen van een afgeloste hypotheek. Samen met onze klanten en partners zetten we stappen naar een innovatieve en toegankelijke toekomst voor de juridische dienstverlening.

3,5

Gemiddeld

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Reageert doorgaans pas na meer dan 1 maand

perfecte afhandeling van mijn…

perfecte afhandeling van mijn verklaring van erfrecht en de aangifte erfbelasting.
alles wordt je uit handen genomen, alleen de informatie doorgeven en je krijgt mails betreffende de voortgang en afhandeling van de belasting.
prijs is oke,service is uitstekend

27 februari 2026

Antwoord van Notarielediensten

Hartelijk dank voor uw mooie review en uitleg van uw persoonlijke ervaring!
Fijn dat we u zorg uit handen hebben kunnen nemen, en dat u onze service als uitstekend waardeert.

Snel en gemakkelijk geregeld

Verklaring van erfrecht snel en heel gemakkelijk geregeld. Ideaal dat je je via iDIN kan identificeren (zeker omdat 1 erfgenaam in het buitenland verblijft). Vervolgstappen worden goed uitgelegd en je wordt goed op de hoogte gehouden van het hele proces. Top!

19 februari 2026

Antwoord van Notarielediensten

Hartelijk dank voor uw geweldige beoordeling met 5-sterren!
Fijn om te lezen dat u een goede ervaring aan onze dienstverlening heeft overgehouden. En dat u op een snelle en makkelijke manier een verklaring van erfrecht heeft mogen ontvangen. iDIN is een ideaal hulpmiddel om vanuit huis te kunnen identificeren.

Slechte dienstverlening

De opdracht geven tot het opstellen van verklaring van erfrecht is volledig geautomatiseerd en verloopt soepel, maar de interne dienstverlening is daarentegen niet op orde.

Beloftes om terug te bellen worden niet nagekomen, op 1 medewerker na, en op schriftelijke verzoeken om info over de voortgang is nog nooit gereageerd.

Ondanks mijn opmerking dat na 2,5 maand de tijd nu echt begint te dringen, alleen opmerking dat er wordt gewacht op de gemeente. Alle begrip voor, maar kan er geen extra actie worden ondernomen, want het duurt en het duurt en in de opdrachtbevestiging stond toch 'Wij beschikken over de juiste ingangen om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen'?

Blijkbaar geen extra actie mogelijk, want er gaat weer tijd voorbij. Dus maar weer gebeld en tref nu iemand die wel bereid is tot extra actie (het kan dus blijkbaar wel) en de belofte dat het document echt diezelfde dag of anders de volgende dag wordt gestuurd.

Helaas niets gehad en na belletje laat een verbaasde medewerker weten dat dit ook helemaal niet kan. Pas na betaling factuur, gaat notaris aan de slag en dan kan het nog wel 4 dagen duren voordat document klaar is. Hoe kan dit? Maakt niemand aantekeningen in mijn dossier over wat er is afgesproken en wie waakt er over gemaakte afspraken?

Aangegeven dat ik helemaal nog geen factuur heb gehad. Die wordt dan wel snel gestuurd (!) en onmiddellijk door mij betaald. Maar zonder resultaat; dus vandaag, zoals toch echt beloofd, geen document meer.

Ik geef het op en moet de makelaar het trieste bericht brengen dat de deadline om een verklaring te overleggen om het huis kunnen verkopen, niet is gehaald.

Update : Na nogmaals bellen de volgende ochtend de verklaring uiteindelijk alsnog ontvangen.

17 februari 2026

Antwoord van Notarielediensten

Bedankt voor uw uitgebreide review!
Van negatieve reviews proberen we wat te leren, zodat we onze dienstverlening daarop aan kunnen passen en verbeteren. De aanvraag voor een verklaring van erfrecht verloopt grotendeels geautomatiseerd om zodoende de kosten laag te houden, en de snelheid hoog. Dat laatste is in uw geval helaas niet gelukt. Gemiddeld is de doorlooptijd 3 weken. Het record staat op 3 dagen. Sowieso heeft de aanvrager deels de snelheid in eigen hand door snel te reageren op vereiste reacties. In uw geval was er gemeentelijk onderzoek nodig. Nadeel daarvan is dat de doorlooptijd omhoog gaat, en dat we van de snelheid van derden afhankelijk zijn. Op dat gedeelte hebben we helaas geen invloed, anders dan herhaalde verzoeken doen, om de benodigde info te verstrekken. We snappen ook de prioriteit die het voor u had om de verklaring van erfrecht snel te ontvangen. Houd er rekening mee dat u bij de traditionele notaris al twee maanden voor een eerste afspraak moet wachten, en die zal ook afhankelijk zijn van de snelheid van een gemeente. Wij hebben uw aanvraag na het ontvangen van de gemeentelijke stukken met voorrang behandeld. En de notaris laten passeren. Jammer dat u geen goed gevoel aan onze dienstverlening heeft overgehouden, ondanks het feit dat u ervan uit mag gaan dat iedereen hier zijn uiterste best doet om de klanten zo goed en zo snel mogelijk te helpen. We hopen dan ook dat u uw 1-ster review zou willen heroverwegen.

Met vriendelijke groet, Team Notariële Diensten

Hypotheek laten doorhalen: dat is prima gegaan.

Ik heb door deze firma een hypotheek laten doorhalen bij het kadaster. Procedure verloopt geheel digitaal (mail). Je krijgt geen mens te zien en hoeft nergens heen. Ik ben een digibeet en ingewikkelde procedures zijn niet aan mij besteed, maar dit was goed te doen. Je geeft de opdracht, je geeft vervolgens nog even door bij wie je een hypotheek had en wat daar het nummer van was. Dan moet je jezelf identificeren; dat kon ik doen met behulp van mijn bankrekening (niet moeilijk, je krijgt van de notaris een link waarmee je kunt inloggen) en daarna hoef je niets meer te doen en krijg je bericht als eea geregeld is. De procedure duurde in mijn geval ruim 3 weken. Je kunt daarna zelf bij het Kadaster controleren of eea is gelukt (ik ben wantrouwend van aard na een oplichting), heb ik gedaan, dat kost je nog eens 3,70 E, en alles bleek in orde. Ik denk dat je het alleen via de consumentenbond nog iets goedkoper kunt regelen, maar daar moet je dan lid van zijn. Een aanrader. Voor het bedrijf: zet uw kvk nummer op uw website. Dat wekt vertrouwen.

26 januari 2026

Antwoord van Notarielediensten

Hartelijk dank voor uw hele mooie review en uitgebreide uitleg van uw persoonlijke ervaring!
En bedankt voor de tip!

Zeer tevreden! 5 sterren *****

Notarielediensten.nl heb ik ingeschakeld voor het doorhalen van mijn hypotheek, en ik ben zeer tevreden over de geleverde diensten. Ik werd gedurende het gehele traject stap voor stap geïnformeerd over de voortgang, en wanneer ik een vraag had, kon ik deze per e‑mail stellen en kreeg ik keurig een reactie.

Veel mensen lijken zich niet te realiseren welke zorgvuldigheid en werkzaamheden komen kijken bij het opstellen en afhandelen van notariële stukken. Toch proberen zij soms complexe juridische handelingen voor een bodemprijs te laten uitvoeren en raken vervolgens verontwaardigd en worden zelfs grof wanneer dat niet mogelijk blijkt. Treurig. Ik kan iedereen deze notaris aanraden!

29 december 2025

Antwoord van Notarielediensten

Hartelijk dank voor uw positieve recensie!
Goed om te lezen dat u zeer tevreden bent over de geleverde diensten. U heeft gelijk! Het opstellen en afhandelen van notariële stukken vergt inderdaad veel expertise en aandacht. Niet iedereen realiseert zich dat.

Zeer tevreden!

Prima geholpen! Aardig personeel, en snelle reactie bij vragen.

18 december 2025

Antwoord van Notarielediensten

We zijn blij dat onze dienstverlening zo gewaardeerd wordt, dank daarvoor!

Met vriendelijke groet, Team Notariële Diensten

Adverteert met het online doorhalen van…

Adverteert met het online doorhalen van een hypotheek zodat dit bij verkoop van het huis niet meer hoeft.

Controleert vervolgens niet alle stukken, waardoor de hypotheek bij de verkoop alsnog doorgehaald moet worden door een andere notaris.

Dienst is dus voor niets geweest, terwijl er wel kosten in rekening gebracht worden.

Reactie op hieronder:

Uw oplossing/advies was om contact op te nemen met de notaris die dit 40(!) jaar geleden heeft ingeschreven. Dat is natuurlijk helemaal geen oplossing, want dat notariskantoor bestaat al tientallen jaren niet meer.

De notaris die de overdracht deed van het huis kon het wél netjes oplossen. Uw doorhaling was dus helemaal voor niets en we hebben 2x kosten moeten maken. U maakt zich er heel makkelijk vanaf.

1 oktober 2025

Geachte heer,
Wij hebben hierover uitgebreid met u gemaild. Wij betreuren het dat bij de levering van uw woning destijds door de notaris een fout is gemaakt. Deze fout kan ons echter niet worden aangerekend, omdat wij bij die levering niet betrokken zijn geweest. Wij hebben de hypotheek doorgehaald waarvoor u ons specifiek opdracht heeft gegeven.
Het is vervelend dat de kosten voor het doorhalen van de andere inschrijving bij u in rekening zijn gebracht, maar het was de verantwoordelijkheid van de notaris om dit correct af te handelen. Wij hebben u daarom geadviseerd om contact op te nemen met de notaris om deze kosten terug te vorderen. Dat dit voor u geen gewenste oplossing is en u ons daarom met een 1 beoordeelt, vinden wij jammer.

Een zeer slecht bereikbare (online)…

Een zeer slecht bereikbare (online) notariskantoor. Zij zijn erg stug. Denken niet mee vanuit de klant. Blijven om stukken vragen terwijl ze allang deze informatie hebben. Beste mensen, Laat je niet verleiden door hún zogenaamde lage prijzen. Er komen steeds meer kosten bij en uiteindelijk heb je toch een andere notariskantoor nodig om te juiste aktes te krijgen. Dus wil je een goede betrouwbare en ruimdenkende notaris, kijk dan vooral verder!

14 juli 2025

Antwoord van Notarielediensten

Bedankt dat u de moeite heeft genomen om een review te schrijven. Jammer dat het heeft geleid tot een negatieve review. Enige nuance is wel op zijn plaats. Aangezien wij een online dienstverlener zijn is het noodzakelijk om de (juiste) stukken in bezit te krijgen. Anders dan bij een notariskantoor waar erfgenamen in persoon langs dienen te komen. Wij hebben helaas niet de juiste stukken van u mogen ontvangen. Zodoende was het niet mogelijk om een verklaring van erfrecht te kunnen leveren. Wij herkennen ons dan ook niet in de situatie zoals u hem schetst.

Met vriendelijke groet, Team Notariële Diensten

Weinig empathie voor nabestaanden. Dienst is gericht op winstmaximalisatie en niet op service naar de klant

Deze online notaris dienst is niet gericht op service naar de klant maar op snel geld verdienen en winstmaximalisatie. Ik kreeg letterlijk te horen bij het telefonisch contact met het secretariaat dat ze mij niet te woord wilden staan omdat ik niet de contactpersoon was en ze geen onnodige tijd wilden besteden aan mij als nabestaande en executeur. Schandalig. Dit getuigt van weinig empathie. Ook zijn ze traag en verlopen de processen niet zoals het hoort. Zo zijn er annuleringskosten in rekening gebracht zonder dat wij daarvoor een opdracht hebben gegeven. Heel jammer deze tijdrovende en teleurstellende ervaring met de notariële diensten. Ik wens het team toe dat ze zich gaan bekwamen in waardecreatie voor de klant al dan niet met een communicatie cursus.

24 april 2025

Antwoord van Notarielediensten

Jammer om deze 1-ster review te moeten ontvangen. Aangezien u de review anoniem plaatst, is het lastig om inhoudelijk op de review in te gaan. Blijkbaar is er ergens in het proces iets niet goed gegaan, waardoor de aanvraag is gestopt en we annuleringskosten hebben moeten berekenen. Uiteraard zijn we een commerciële instelling en moeten we winst maken, maar niet ten koste van de service. We herkennen ons dan ook niet in de mening dat we niet servicegericht zouden zijn.

Met vriendelijke groet, Team Notariële Diensten

Echt wat een oplichters zijn dit

Echt wat een oplichters zijn dit! Nergens staat vermeld dat je emailadressen moet aanleveren van alle erfgenamen. Als je dat niet kan zeggen zij dat zij de aanvraag niet kunnen behandelen. Vervolgens is de aanvraag meteen een dossier geworden dus of ik even €50 annuleringskosten wil betalen.
Trap er niet in! Dit zijn echt malafide praktijken

10 april 2025

Antwoord van Notarielediensten

Oprecht jammer vinden wij het dat uw ervaring met ons heeft moeten leiden tot een 1-ster review. Enige nuance is op zijn plek. Na het verstrekken van de opdracht, heeft u niet alle benodigde gegevens aangeleverd. Dit heeft ertoe geleid dat we niet verder konden. Echter waren er op dat moment al wel werkzaamheden voor u verricht. In de algemene voorwaarden wordt uitvoerig vermeld hoe er om wordt gegaan bij een annulering van de opdracht. Annuleringskosten betalen is nooit leuk. Om ons vervolgens weg te zetten als oplichters is niet netjes.

Met vriendelijke groet, Team Notariële Diensten

Regionale notarissen bleken duur en…

Regionale notarissen bleken duur en traag in het leveren van een verklaring van erfrecht. Via notarielediensten.nl verliep het proces echter vlot, tegen een scherpe prijs.

20 januari 2025

Antwoord van Notarielediensten

Bedankt voor het delen van uw ervaring met onze dienstverlening! Wij streven er ook naar om de processen vlot te laten verlopen. En dat alles tegen een scherpe prijs. Fijn om te vernemen dat u dat ook als zodanig heeft ervaren.

Met vriendelijke groet, Team Notariële Diensten

snel en goedkope notarisidienst…

Ik had een eenvoudige verklaring van erfrecht nodig en bij een 'fysieke' notaris is dat flink aan de prijs. Deze online dienst was snel, goedkoop en degelijk. Ook fijn dat het identificeren online kon via je bank-app. Ik zou dit misschien niet voor complexe situaties gebruiken maar in ons geval was het ideaal.

1 juni 2024

Antwoord van Notarielediensten

Hartelijk bedankt voor deze mooie review! Fijn om te horen dat de dienstverlening als snel, goedkoop en degelijk is ervaren.