Reinhof Kitchen Reviews

1. Kookwinkel

Reinhof Kitchen staat voor premium, PFAS-vrij koken. Onze pannen hebben een duurzaam bakoppervlak van puur titanium, zonder traditionele antiaanbakcoating, en zijn ontwikkeld voor dagelijks gebruik met focus op kwaliteit, veiligheid en een lange levensduur.

Gemiddeld

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

12 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Wij controleren reviews

GROVE MISLEIDING

Absurd dat mijn eerdere kritische ervaring is verwijderd zonder tegenspraak !
Alleen omdat Reinhof ongefundeerd bezwaar maakt, wat is dan het nut van van dit medium ?
De ontvangen pan is 100% Chinees, ik heb de sticker met Chinese karakters bewaard en heeft ook geen spoortje titanium, ik heb dat laten onderzoeken. Een eenvoudige magneettest bewijst het al, titanium is namelijk niet magnetisch en deze pan wel. Je moet nota bene zelf deksel en handvat monteren. Dit soort pannen kost op Chinese sites ongeveer € 30,—

22 september 2026

Leuke Pan maar veel kan beter.

In september 2026 bestelden wij een 28 cm Titanium koekenpan. De levertijd bleek 9–11 werkdagen te zijn, dat was bij de bestelling absoluut niet duidelijk voor ons. We kregen vlak na de bestelling een e-mail dat de pan nog 1–2 dagen werd gecontroleerd op deukjes en krassen. Raar dachten we “een eindcontrole had toch allang gedaan moeten zijn”.

Wat ons vooral tegenvalt is de service: een lange levertijd en de boodschap dat als je na 11 dagen niets hoort je zelf maar contact moet opnemen en er dan een passende oplossing komt, is niet erg klantvriendelijk.

Reinhofkitchen beweert via e-mail dat de pannen uit Japan komen maar echte handgemaakte titanium pannen uit Tsubame-Sanjo zijn extreem kostbaar. Een prijs van rond de €100-€120 voor een handgemaakte 5-laagse titanium pan uit Japan is economisch gezien vrijwel onmogelijk. Dus dit verkoopverhaal geloof ik van geen kanten.

Deze zogenaamde Reinhof pan is exact dezelfde die we eerder via Bol.com via een externe partner bestelden. Alleen dat was een 26cm versie die uit China bleek te komen, er zat een Chinese sticker op de doos en nergens is het merk Reinhof te vinden ook niet op deze pan. Dit soort pannen wordt geleverd met het handvat los, dat moet je er zelf opzetten net als de handgrip van het deksel. Niet erg Japans lijkt me.

TRACK & TRACE
Na meerdere dagen kregen we een e-mail dat de pan onderweg was maar nergens werd vermeld of dat door PostNL of DHL was. Het bleek een eigen gemaakte nep track & Trace pagina te zijn, als zoethoudertje voor de lange levertijd. Toen ik er naar informeerde bij Reinhofkitchen liet men weten dat de pan via PostNL zou komen en kreeg ik een tracking code maar deze was helemaal niet bekend bij PostNL. Uiteindelijk klopte dit dus ook niet en kwam de pan via DHL naar ons toe.

EERSTE BESTELLING
Ze geven 10% welkomstkorting voor je eerste bestelling maar dit werd pas zichtbaar nadat we onze eerste bestelling geplaatst hadden zichtbaar. Reinhof wilde deze niet alsnog verrekenen, maar verwees naar een kortingscode te gebruiken bij de volgende bestelling. Daar hebben we niets aan dat is de klant bijna dwingen om weer een bestelling te moeten plaatsen.

Het retourbeleid is volgens AI dat je een pan absoluut niet mag gebruiken en dat deze binnen 30 dagen teruggestuurd moet worden. De kosten zijn dan 100% voor de consument. Voor een normale Nederlandse webshop is dit een heel vreemd en ongunstig retourbeleid, maar voor een dropship- of DTC-merk dat nagenoeg rechtstreeks vanuit China levert, is dit helaas de standaard tactiek.

Een transparante webshop vermeldt zijn retouradres gewoon openlijk op de website. Reinhof Kitchen houdt dit geheim totdat je hen e-mailt. Dit doen ze bewust: als consumenten vooraf zien dat ze een zwaar pakket naar Azië moeten sturen (wat al snel €20 tot €30 kost), haken ze af en bestellen ze niks.

Kortom: de pannen zijn okay maar ook deze kunnen ook aanbakken, ze hebben een speciale kooktechniek nodig om
dat aanbakken te vermijden. De hoge prijs, trage levertijd, nep informatie over track & trace en de klantenservice kunnen wat ons betreft een stuk eerlijker en beter.

Een eventuele volgende bestelling gaat via okuracookware

21 september 2026

EEN FANTASTISCHE PAN EN EEN GOEDE SUPPORT

Ik had mijn bedenkingen, maar toch een pan besteld. De pan arriveerde binnen de beloofde termijn.....en de pan is FANTASTISCH.
De lange termijn zal nog moeten blijken, maar het gevoel is goed.
Speciale complimenten voor de supportafdeling, voor hun uitgebreide uitleg en hulp.

21 september 2026

Teleurstellend voor een pan van ruim…

Teleurstellend voor een pan van ruim €120. De afwerking en losse onderdelen voelen eenvoudig aan en bij het eerste gebruik bleven twee eieren volledig aan de pan vastplakken. Voor mij komt de kwaliteit niet overeen met de prijs en de verwachtingen die worden gewekt. Daarom retour gestuurd.

16 september 2026

Super fijne anti aanbakwerking

Het anti aanbak patroon werkt echt super fijn en ik kan weer veilig koken zonder pfas voor mijn gezin. De service was ook fijn, kortom super blij mee dus.

7 augustus 2026

Enorm fijne koekenpannen!

Gebruik de koekenpannen nu al ongeveer 4 maanden en ze zijn blijven super mooi en bakken geweldig dankzij het gehamerde patroon, echt een aanrader dus!

12 mei 2026

In eerste instantie dacht ik oeps een…

In eerste instantie dacht ik oeps een kat in de zak gekocht voor meer dan 100,-
Hij bakte aan 🤨 en kreeg hem niet mooi schoon. Na foto’s te hebben gestuurd binnen een uur reactie te heet en te veel vet, en als advies om eerst t ebook te lezen…. Dan wordt een hoop duidelijk
Net even anders de braadpan gebruiken dan ik gewend was ,
Bedankt voor de tips en het nogmaals sturen van t ebook.
Super rustig koken zonder pfas 🫶👍👏

15 september 2026

Trustpilot beoordeelt deze review in overeenstemming met ons rapportageproces.