Skandal i oszustwo
Zdecydowanie odradzam pobyt w apartamencie zarządzanym przez Rent Planet przy ul. Prostej 69/C w Warszawie. Moje doświadczenie z tym miejscem było skandaliczne, a postawa administracji po zgłoszeniu problemów jest nieakceptowalna.
Główne zarzuty:
Zagrożenie zdrowia: W apartamencie zastałem uszkodzoną deskę sedesową (ostre krawędzie), co stwarzało bezpośrednie ryzyko skaleczenia i infekcji. Administracja, mimo przyznania się do usterki, nie naprawiła jej przez cały pobyt.
Skandaliczna obsługa: Po zgłoszeniu awarii zmarnowałem 2 godziny swojego wyjazdu, czekając na samą informację od biura, kiedy (i czy w ogóle) pojawi się technik. Technik ostatecznie nigdy się nie zjawił, a ja zostałem pozostawiony z niebezpiecznym wyposażeniem.
Brak higieny: W szafie zastałem brudną, używaną pościel. Mimo moich uwag, obiekt idzie w zaparte, twierdząc, że ich "dokumentacja" wykazuje czystość – co jest jawnym kpiną z klienta, który widzi brud na własne oczy.
Czystość szyb: Okna były tak brudne, że trudno mówić o jakimkolwiek komforcie czy widoku, za który przecież się płaci w tej lokalizacji.
Reakcja obiektu:
Zamiast adekwatnej rekompensaty za narażenie zdrowia i zmarnowany czas, zaproponowano mi jedynie zwrot kosztów sprzątania. To bezczelna próba uciszenia klienta najniższym kosztem w obliczu rażącego nienależytego wykonania umowy.
Podsumowanie:
Firma Rent Planet nie dba o bezpieczeństwo ani o czas swoich gości. Jeśli nie chcesz pełnić roli "dozorcy" i walczyć o podstawowe standardy higieny podczas swojego urlopu – wybierz inne miejsce. Sprawę kieruję na drogę prawną (ECC oraz Chargeback).