4,3

Uitstekend

6 weken geleden halve knieprothese…

6 weken geleden halve knieprothese mogen ontvangen en ervaren dat vanaf eerste bezoek aan het OC, tijdens opname en de nazorg alles perfect verlopen is. Zeer te spreken over Dr. Witteveen en al het verplegend personeel. Kortom topzorg

5 maart 2026

Knieoperatie

Was afgelopen week voor opname in zoetermeer, lag kkaar voor operatie toen bleek in het net van de prothese een gaatje te zitten waardoor ze bang waren voor infectie. Gelijk iov met mevr witteveen dat dr ridder mij 2 dagen later alnog opereerde.
Kreeg een mooie beterschapkaart en bosje bloemen ter compensatie.
Nogmaals bedankt dr ridder en mevr witteveen was TOP geregeld.

25 maart 2026

Warm bad…

Had wat problemen aan knie waar prothese zit,ook geplaatst in RHOC
Via huisarts kon ik al supersnel terecht voor onderzoek.
Het is nooit fijn als je naar een ziekenhuis of kliniek moet,maar voor de rest is alles perfect geregeld ,en ze hebben ook nog heerlijke koffie

16 januari 2026

Onprofessionele communicatie en gebrek aan empathie bij zorgafspraak

Vandaag telefonisch contact opgenomen met het RHOC (locatie Haga) om de afspraak, die zonder overleg met ons was ingepland om de uitslag van het radiologisch onderzoek met de orthopedisch specialist te bespreken, te verzetten. De oorspronkelijke afspraak was voor ons niet haalbaar, omdat we op dat tijdstip geen vervoer hadden om erheen te komen.

De assistente behandelde ons op een onprofessionele manier, toonde totaal geen empathie of begrip, en ging meteen in discussie. Hoewel ik probeerde hun situatie ook te begrijpen, bleef ze onprofessioneel en ging door met het voeren van een discussie.

Ik werk zelf ook in de zorg, dus ik begrijp heel goed dat er sprake is van drukte en lange wachtlijsten. Echter, dat is geen reden om patiënten op een onvriendelijke manier te behandelen. De assistente gaf aan dat mijn moeder alleen op de geplande afspraak kon komen, anders zou ze op de wachtlijst worden gezet en pas in januari weer aan de beurt zijn. Toen ik vroeg of er andere mogelijkheden waren, zoals het omzetten van de afspraak naar een telefonisch consult, zodat we niet zo lang hoefden te wachten, werd dit resoluut geweigerd. De manier waarop dit werd gecommuniceerd voelde meer als een conflict dan als een poging om ons te helpen.

2 oktober 2024

Alleen maar positieve ervaringen

Vanaf moment van eerste binnenkomst had ik het gevoel te worden ‘gezien’ en begrepen door iedereen! Ook voor, tijdens en na de knie operatie alleen maar positieve ervaringen gehad. En het allerfijnste was dat ik vanaf dag 1 na de operatie totaal geen pijn heb gehad. CHAPEAU voor het hele team!

28 maart 2024

Verpleegzorg erg achteruit gegaan

Als je één dag opgenomen word en de andere dag naar huis gaat lijkt alles zo perfect.

Dit is mijn tweede verblijf in RHOC. De 1e keer (April 2022), bleef ik rond 9 dagen en ontving geweldige zorg van alle teams (zie mijn andere recencie).

Deze 2e verblijf was voor 7 dagen.

Operatie team, verkoeverkamer team, service assistentie team, polikliniek team zijn allemaal geweldig. Eerste klas verzorging.

Echter, is de verpleegzorg echt achteruit gegaan. Er wordt heel weinig naar de patient geluisterd en merendeels begrijpen niets van pijn.

Ik werd op genomen voor een totaal heup prothese. Het blijkt dat de merendeels van deze operaties via de voorste benadering gedaan worden. Echter, is er iig één arts die nog steeds de achterste benadering doet en dit is twee keer bij mij gedaan. Met de achterste benadering of je nou zit of lig is er constant druk op de wond.

Na de tweede dag ging ik ‘s nachts naar de wc. Onderweg terug vroeg ik of ik pijnstiller mocht hebben. De reactie was als volgt: ‘Heeft u pijn?!?! Nou u slikt al twee dagen pijnstillers. Ik zal even kijken of u nog iets mag’. Ze kwam terug met een pijnstiller en toen zei ik ‘de hele bilspier is doorgesneden, ik lig of zit er constant op dus verbaast het me waarom jullie er zo van opkijken dat ik nog steeds pijn heb. Wat zijn verwachtingen dan - dat het na 2 dagen allemaal al genezen is’? ‘Oh’ zei ze, ‘ik dacht dat u de voorste benadering heeft gehad’. Toen vroeg ik of het niet in mijn dossier stond waarop de volgende gezegd werd ‘ja, maar dat lezen we niet altijd’. Rond 06:00 ‘s ochtends benaderde dezelfde verpleegkundige (vpk) mij en zei het volgende: ‘mw ik heb het nu in uw dossier gezet zodat mensen het kunnen zien’. Heel fijn maar in de nacht zei je al dat de dossier niet altijd gelezen werd.

De volgende vertelde ik een andere vpk van dit gesprek waarop zij zei ‘ja maar de meesten zijn de voorste benadering. Ik zei dat het belangrijk dat ze weten wie welke ingreep heeft gehad en vond het ook vreemd dat ze niet wisten dat er nog een arts was dat het op de ouderwetse manier nog deed.

Het gevoel dat ze je pijn begrepen was er na één dag echt niet meer aanwezig. De patiënt kreeg eerder het gevoel dat ze geen pijn mochten hebben. Op een gegeven moment durfde je niet meer om pijnstillers te vragen.

Ik wil ook wel heel eerlijk toegeven dat er een paar geweldige, zorgzame verpleegsters er tussen die echt het gevoel gaf dat je begrijpen en hun best voor je doen om je zoveel mogelijk pijn-vrij te helpen.

Dan heb je ook nog de transfer verpleegkundige. Erg onpersoonlijk, kil en vreselijk onaardig.

Tot nu heb ik deze orthopedisch centrum (OC) heel hoog aangeraden en zou dat graag willen doen. Echter wil ik de OC nog hoog aanraden maar ik moet zeggen dat de verpleegkundigen team een dikke onvoldoende krijgen.

Wat ben ik blij dat buiten nog een controle afspraak om hoef ik hier nooit meer te worden opgenomen.

10 januari 2023

Wat een geweldige kliniek

Wat een geweldige kliniek. Ik heb 05-10-2022 een nieuwe heup gehad. Dr Langeveld heeft mij geopereerd. Top. Ook de nazorg is heel goed.
Ik was bloednerveus, maar ze helpen je daar heel goed doorheen. Als ik nog een keer een orthopedisch onderzoek of operatie moet doen, dan is het wel in deze kliniek.

5 oktober 2022

Dit orthopedisch centrum verdient het om nr. 1 in Nederland te worden

Na een verblijf van 5 dagen in het RHOC voor het plaatsen van een halve knie, wil ik toch mijn ervaring met het RHOC graag met u delen.
Dit orthopedisch centrum verdient een dikke 10. Van het binnenkomen tot het weggaan.
Bovenal de specialisten, welke zij in huis hebben, verdienen een pluim. Ik wil ook zeker het verzorgende team niet vergeten. Wat een teamspirit! Je voelt je niks teveel en het voelt als een 5 sterrenhotel.
Misschien een verbeterpunt: geen bungelend naamkaartje, maar geborduurd op de kleding. Het is toch fijn om iemand persoonlijk te kunnen aanspreken, maar dan moet de naam wel zichtbaar zijn.

Misschien binnenkort een heup operatie. Ik zal er niet over twijfelen om weer bij Dr. A.R.J. Langeveld onder behandeling te gaan.
Hoewel er volgens mij allemaal topspecialisten werken.

Het RHOC verdient m.i. Een dikke 10!

21 augustus 2022

1e Klas zorg

Top orthopedisch centrum.

Dr Paul Langendijk is een geweldige chirurg. Hij luistert en nam tijd om mijn vragen te beantwoorden. De opname team, voorbereidings team, de zaal artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, receptioniste en service assistenten zijn allemaal aardengelen. Hun focus is volledig op de patiënten.

Ik heb 1e klas voor & nazorg ontvangen bij RHOC. Duidelijk aan ALLE personeel dat ze met heel veel plezier daar werken. Ieder van ze neemt tijd voor de patiënt. Ik kan niet hoog genoeg over deze lieve teams praten. Opnames zijn nooit wat bovenaan je wens lijst staat maar IEDEREEN heeft mijn opname ervaring heel prettig gemaakt. Ik kreeg zelfs een ‘beterschap’ kaart, persoonlijk getekend door de voorbereiding team & de operatie team.

Ik wil ieder van jullie, een voor een, van heel hartelijk danken voor jullie heel zorgzame zorg - jullie zijn allemaal aardengelen.

Het eten & de accommodatie lijken meer op een 5* hotel dan een ‘ziekenhuis’.

2 mei 2022