1. Camperverhuurbedrijf

WOHNMOBILE | • Mieten • Kaufen • Werkstatt 📍 12 Standorte deutschlandweit

1,9

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Kijk uit met Roadfans

Kijk uit met Roadfans, bedrijf is failliet gegaan en 10 tallen mensen zwaar gedupeerd om de Kaution niet terug te betalen. En dan weer vrolijk weer verder gaan.
Oplichting, jarenlang zaken mee gedaan en dan nu duizenden euro’s kwijt, advocaten halen niks uit.

13 januari 2026

Faillissement

Beste allemaal,

Even ter info. Roadfans heeft faillissement aangevraagd. Waarschijnlijk heeft het terugvorderen van borg of overige kosten weinig zin, maar ik zou actie ondernemen.

Wij hebben nog steeds geen borg retour ontvangen en verder is de communicatie ronduit slecht.

24 oktober 2024

Hallo roadfans

Hallo roadfans
Buiten het feit dat we tevreden waren met de camper moet ik helaas een paar zaken bevestigen die ik van anderen gelezen heb. Bij ophalen melden jullie 3 afwijkingen en het waren er duidelijk veel meer. Helaas is door mij de schade in de vliegenhor bij ophalen niet vastgelegd. Jullie houden hier 90 euro naar mijn mening onterecht voor in. Helaas heb ik dit buiten alle andere meldingen niet gemeld. Dus pech. Maar dat ik nu al 4 wk moet wachten op mijn borg gaat me te ver. Ik ben jullie aan het bellen en aan het mail maar krijg helaas niemand aan de lijn. Ik verwacht op korte termijn een reactie anders moet ik jullie helaas een bezoekje komen brengen. Laat het a.u.b. niet zo ver komen. Is voor niemand goed.

23 oktober 2024

Borg wordt niet terug betaald

Wij hebben voor de huur van een camper (1 t/m 10 juli) gekozen voor "Rundum Sorglos-Paket inkl. SB300"
Een eigen risico van € 300 is hier van toepassing.
Wij hebben schade aan de camper gekregen maar de resterende € 1200,- borg had al ruim 2 maanden terug betaald moeten worden.

10 juli 2024

Hallo Loes,

bedankt voor je feedback en je ervaring met onze campers. Onze oprechte excuses voor de vertraging bij het terugbetalen van uw aanbetaling. We begrijpen dat dit frustrerend is en niet in lijn met uw verwachtingen van ons.

We werken aan het verbeteren van onze interne processen om ervoor te zorgen dat de aanbetaling binnen de afgesproken termijn wordt terugbetaald.

Nogmaals bedankt voor uw opmerkingen die ons zullen helpen om onze service te verbeteren.

Vriendelijke groeten
Uw ROADfans Team

Verbetering nodig bij het terugbetalen van de borg

Het boeken van de camper via de website verliep zonder problemen. Het ophalen en terugbrengen van de camper is prima verlopen mede dankzij de vriendelijke hulp van een van de Roadfans medewerkers en ondanks het feit dat dit via een app moest gebeuren. We kregen een heel mooie camper mee (1 jaar oud / 30.000 km). De staat van de camper was prima, geen op- of aanmerkingen. Alles was top in orde (compleet, schoon en in goede staat) en we hebben een prachtige reis gehad. Tijdens de reis hebben we twee problemen ervaren maar deze werden keurig opgelost door het team van Roadfans. Wat we misten was een 24h service of hulplijn in het geval van problemen met de camper. Met 1400 campers op de weg is dit een absolute must. We waren nu aangewezen op de openingsuren van het verhuurbedrijf.
Een serieus mispunt van Roadfans is het terugbetalen van de borg. Dit was veel te laat (na 19 dagen) en gebeurde pas na 2 (boze) e-mails van onze kant. Het argument dat het druk is en dat er medewerkers ziek zijn snijdt totaal geen hout daar alle andere handelingen automatisch verlopen, waarom de terugbetaling van de borg niet? Ook een terugkoppeling dat de camper in goede staat is teruggebracht is een duidelijk gebrek. Dit is een punt dat zeker verbeterd moet worden wil ik Roadfans aanbevelen bij vrienden.

3 september 2024

Hallo Roger,

vielen Dank für Ihr ausführliches Feedback und die Schilderung Ihrer Erfahrungen. Es freut uns sehr, dass Sie eine wunderbare Reise mit einem unserer Wohnmobile hatten und auch der Buchungsprozess sowie die Übergabe reibungslos verlaufen sind.

Für die Verzögerung bei der Rückerstattung der Kaution möchten wir uns in aller Form entschuldigen. Wir verstehen, dass dies zu Unannehmlichkeiten geführt hat, und bedauern dies sehr. Die Kaution ist mittlerweile ausgezahlt, und wir werden in Zukunft alles daran setzen, diesen Prozess zu beschleunigen.

Viele Grüße
Ihr ROADfans Team

Criminele organisatie!

Jammer dat je geen 0 sterren kunt geven. Doe geen zaken met deze organisatie. De website ziet er netjes uit en ze hebben nette campers maar het is echt de goedkoopste troep die er in camperland bestaat . Op dit moment zijn ze al ruim 2 weken te laat met het terugbetalen van de borg. Iets wat bijna iedereen meemaakt. Op e-mails wordt niet gereageerd. Als je ze belt krijg je een wazig verhaal dat het aan de boekhouder ligt. Als je dan zegt verbind me maar door met de boekhouder dan hebben ze daar geen telefoonnummer van. Als je de reviews van andere ook leest kun je niet anders dan concluderen dat dit gewoon hun werkwijze is. Ook bij het ophalen krijg je geen enkele uitleg. Alles gaat digitaal. Voor iemand die nooit met een camper weggeweest is, is dit zeker af te raden. De gebruiksaanwijzing is zeer beknopt en niet genoeg voor beginners.

Als je dan na het lezen van alle reviews toch zo stom bent om bij deze club te gaan huren, is het zaak dat je de camper zeer goed controleert. Je wordt door een app geleid maar deze geeft niet alles aan wat je moet controleren. Maak foto’s van de kleinste krasjes, controleer de dakrand, de onderkant van de auto rondom. Controleer of alle ramen goed open en dicht kunnen. Maak overal melding van want bij terugkomst is het een schade die jij hebt gemaakt.

Mijn advies, kijk maar voor een ander verhuur bedrijf waar je misschien wel wat meer betaald maar achteraf toch goedkoper uit bent. Het was mijn eerste keer bij roadfans en meteen de laatste keer. Zij zullen nooit meer de kans krijgen om mij te bedonderen deze criminelen.

29 augustus 2024

Hallo Laurens,

vielen Dank für Ihr Feedback. Wir bedauern, dass Ihre Erfahrung mit uns nicht Ihren Erwartungen entsprochen hat.

Gerne möchten wir auf einige Ihrer Punkte eingehen und Missverständnisse klarstellen:

• Antwort auf E-Mails: Ihre Aussage, dass auf E-Mails nicht geantwortet wird, entspricht nicht der Wahrheit. Wir haben Ihre E-Mails erhalten und darauf geantwortet. Falls es dennoch Unklarheiten gibt, stehen wir Ihnen weiterhin gerne zur Verfügung.

• Telefonischer Kundenservice: Unser Kundenservice hat Ihnen korrekt mitgeteilt, dass Ihr Anliegen an die Buchhaltung weitergeleitet wird. Ein direkter telefonischer Kontakt zur Buchhaltung ist nicht möglich, da diese Abteilung nicht für telefonische Anfragen zur Verfügung steht.

• Digitale Übernahme: Im Rahmen unseres digitalen Übernahmeprozesses ist eine persönliche Einweisung nicht vorgesehen. Die Übergabe erfolgt vollständig digital, was für die meisten Kunden einen flexiblen und bequemen Ablauf ermöglicht. Uns ist bewusst, dass dies für Kunden, die zum ersten Mal ein Wohnmobil mieten, eine Umstellung sein kann, daher stellen wir Ihnen eine detaillierte Gebrauchsanweisung und Unterstützung über unsere App zur Verfügung.

• Unangebrachte Bezeichnungen: Wir möchten klarstellen, dass wir uns als seriöses Unternehmen nicht als "kriminelle Organisation" bezeichnen lassen müssen. Solche Vorwürfe weisen wir entschieden zurück.

Wir verstehen Ihren Unmut und möchten Ihnen versichern, dass wir immer bemüht sind, unseren Service zu verbessern und unseren Kunden ein positives Erlebnis zu bieten.

Sollten Sie weitere Fragen oder Anliegen haben, stehen wir Ihnen gerne zur Verfügung.

Viele Grüße
Ihr ROADfans Team

Huur hier NIET

Ik kan iedereen adviseren om alles zeer en zeer goed te controleren op het moment dat je je camper gaat ophalen. Er werden 3 schades gemeld , maar tijdens controle nog minstens 10 extra schades moeten melden. Na inlevering heeft roadfans 2 schades geregistreerd waarvan 1 schade tijdens het ophalen van de camper door mij zowel schriftelijk als met foto gemeld is. Voor eventuele schades heb ik bij roadfans een extra verzekering afgesloten waardoor ik een maximaal eigen risico van € 300 heb. Heb inmiddels meerdere mails gestuurd betreffende de schade die ze onterecht hebben geregistreerd, maar helaas nog steeds geen reactie. Al meerdere malen gebeld en telkens krijg je te horen dat ze het druk hebben , maar we zijn nu 3 weken verder en ik zit nog steeds op mijn € 1500 te wachten die ik als borg betaald heb ( in de overeenkomst staat dat deze binnen 7 dagen terugbetaald wordt ). Ik kan iedereen aanraden om hier GEEN camper te huren , want je wordt ronduit schandalig behandeld en schades is een extra business model voor hun. Huur hier aub geen camper want ik ben echt niet de enige met deze klacht

2 juli 2024

Hallo familie Rutten,
Bedankt voor uw beoordeling en feedback, dit is voor ons erg belangrijk, zodat we ons voortdurend kunnen verbeteren.
De borg wordt doorgaans binnen 7 werkdagen uitbetaald. Helaas hebben we tijdens het hoogseizoen vanwege het grote aantal boekingen een lichte vertraging bij het vaststellen van de schade. Er wordt hard gewerkt aan de terugbetalingen en uw borgsom minus de schade maken we direct over. De exacte documentatie van de schade vindt u in uw klantaccount.
Onze excuses voor de slechte bereikbaarheid, onze klantensservice afdeling is 7 dagen per week bereikbaar, ook hier kan het zijn dat we door een hoger volume iets langere antwoordtijden hebben.
Hartelijke groeten,
Uw ROADfans-team

0 sterren bestaat helaas niet.november…

Inmiddels 6 mei, Roadfans had info opgevraagd bij Trustpilot, ondanks deze actie en inmiddels drie mails verder geen enkele reactie van Roadfans.
Ik heb hier inmiddels geen woorden meer voor als je al vanaf begin januari 2024 bezig ben om een klacht onder de aandacht te brengen, er wordt gewoon niet gereageerd.

0 sterren bestaat helaas niet.
In november een gebruikte camper gekocht, alles betaald, vlak voor aflevering wordt de camper 4500 euro in prijs verlaagd. Inmiddels 9 x een mail gestuurd en een aangetekend schrijven, geen enkele respons.Inmiddels vier maanden bezig om dit aan te kaarten, je wordt gewoon compleet genegeerd.

15 april 2024

Teleurstellende ervaring met Roadfans!

Ik heb in september een camper gehuurd bij Roadfans. Het is helaas een slechte ervaring geworden…😩
Bij de inspectie op de camperlocatie werkte de app niet goed. Een medewerker ter plekke was behulpzaam, maar door alle gedoe heb ik enkele kleine beschadigingen ín de camper over het hoofd gezien.
Na vertrek ontdekten we bij aankomst op de eerste campingplek dat het schoon én vuilwater ergens onder de auto weg liep. Van alles geprobeerd, maar zonder resultaat.
De volgende ochtend gelijk een mail gestuurd, maar geen reactie. Meerdere keren gebeld, wachten, wachten, maar geen contact. Nog maar een mail gestuurd, helaas…😤
Kortom, we hebben ons de hele reis moeten behelpen zonder water in de camper, niet fijn, vooral wanneer je níet op een camping staat.
Bij terugkomst de camper keurig achtergelaten en de medewerker op de hoogte gesteld van het waterprobleem. Hij herkende de oorzaak direct.
Had makkelijk onderweg verholpen kunnen worden…
Na 8 werkdagen nog geen borg terug ontvangen, wel een mail met uitgebreide excuses voor het gedoe met het water. Helaas te laat dus…
Na telefonisch contact (een klein wonder) bleken er beschadigingen in het interieur geconstateerd te zijn.
Kleine beschadigingen die wij absoluut niet veroorzaakt hebben, maar die ik bij vertrek gewoon niet gezien heb. En blijkbaar de Roadfans-medewerkers zelf ook niet. Ook daarover gemaild, maar zonder reactie.
Toch zoiets als een tweede verdienmodel???
De kosten voor het herstellen van die beschadigingen werden in mindering gebracht op de borgsom. Je voelt je overgeleverd en machteloos 😓
Op het restant van de borg heb ik ook nog dagen moeten wachten.
Wat een teleurstelling achteraf!
Roadfans zal vooral hard moeten werken aan betere klantgerichtheid en communicatie!
Wij huren voorlopig geen camper meer bij Roadfans.

25 september 2023

ZEER SLECHTE AFHANDELING......

ZEER SLECHTE AFHANDELING......

1) Kaution werd pas na 11 (!) dagen terug betaald, terwijl 7 dagen standaard is. En 1500 is voor mij geen kattenpis!
2) Kosten Wlan werden niet terug vergoed, functioneerde niet. Heb dit onderweg nog gemeld maar niemand reageerde hierop.
3) bij keuken pakket ontbraken 2 keuken handdoeken, gelukkig had ik zelf bij
4) Spullen die Huub en ik vergeten waren in de Camper zijn niet aangetroffen - camper is NIET aan de binnenkant gecontroleerd, zo mogen wij constateren.
5) toen wij thuiskwamen en constateerden zijn wij 's maandags naar Mönchengladbach gereden om de persoonlijke spullen (waaronder waardevolle spullen) op te halen. Toen bleek echter dat de camper in Zuid-Frankrijk zou zijn (vraag me af hoe ze dit weten....)
6) Meermaals telefonisch contact met hoofdkantoor, 1e gesprek met Nadine was prettig. 2e gesprek vroeg ik of zij mij mss kon terugbellen....halve dag thuis wachten, niemand belde terug. Laatste gesprek eindigde met de haak er op gooien, ofschoon ik heel netjes bleef ( ik weet goed met Duitsers om te gaan, woon er al 17jr en heb ook Duitsers in werkveld hotelerie meegemaakt)
7) Heb email gestuurd waarin ik mijn ongenoegen heb geuit: blijft onbeantwoord
8) vraag om manager, die is er niet of althans er wordt geweigerd hieraan mee te werken (hoezo juiste klachten afhandeling??)
9) oh ja en 1x op en neer gereden naar Mönchengladbach (45min enkele weg....) voor Jan met de korte achternaam!!

10) HUREN BIJ ROADFANS: das Erste und auch das Letzte Mal!!!
Bedenk voor je er aan begint. De eerdere recensies zijn ook niet je dat te noemen

1 september 2023
Toon reviews in alle talen. (380 reviews)