Lees wat reviewers zeggen

2 sterren
1 ster

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Lånade ut 20000

Lånade ut 20000, 6 år senare har jag fortfarande inte kunnat plocka ut allt. Pengarna skulle vara låsta ca 3-4 år men fastnar av nån anledning. Om jag skulle få ut sista 500 kr så hamnar avkastningen på 300 kr för denna tid. I annat fall hamnar den på -200 kr. Rekommenderas ej.

12 april 2026

Hej Staffan,

Tack för din feedback. Vi har kikat på ditt konto, men får inte riktigt det du beskriver att stämma överens med vad vi kan se från vår sida.

Vi har även försökt komma i kontakt med dig utan att lyckas. Du är varmt välkommen att höra av dig till oss på info@savelend.se så går vi gärna igenom ditt konto tillsammans och reder ut eventuella frågetecken.

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Känns tryggt att spara pengar här

Känns tryggt att spara pengar här. Låste ett år o fick bra ränta

7 april 2026

Hej Christina,

Stort tack för din fina feedback! Vad roligt att höra att du känner dig trygg och är nöjd med räntan.

Trevlig helg!

Värdelös investering.

Värdelös investering.

Med en balanserad risknivå förlorar du dina pengar.

Kapitalförstöring för småsparare

21 maart 2026

Hej Fred,

Tack för din feedback. Utifrån din kommentar är det dock svårt för oss att förstå exakt vad som avses och du får gärna kontakta oss via info@savelend.se så att vi kan få en bättre bild och bemöta dina synpunkter på ett så tydligt sätt som möjligt.

Sedan lanseringen i juni 2023 har våra sparstrategier levererat i linje med angiven målavkastning, utifrån den risknivå som kommuniceras till investerare. Samtidigt vill vi understryka att alla investeringar innebär risk och att värdet kan både öka och minska över tid.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

För tredje gången i rad har jag ett…

För tredje gången i rad har jag ett fasträntekonto som löper ut med högre ränta än någon motsvarande produkt och nu får jag dessutom möjlighet att spara med ännu högre ränta. Visst kan man få kreditförluster men räntan är ju EFTER kreditförluster så det spelar mindre roll för mig som räknar på sista raden och där blir det mer än att låta dem stå på nått annat räntekonto. Stabilt komplement till börsen som bidrar med sova-gott-på-natten.

5 februari 2026

Hej Christoffer,

Tack så jättemycket för ditt omdöme och jättekul att du är nöjd med vår tjänst!

Precis så, med SaveLend Fast binder du ditt kapital i minst 12 månader och får just nu en fast avkastning på 5,5 % efter löptiden. Pengarna placeras i lån till företag och privatpersoner och genererar avkastning i form av ränta. Om avkastningen skulle bli lägre än den garanterade räntan skjuter SaveLend till mellanskillnaden – och om den blir högre behåller SaveLend överskottet.

Trevlig helg!

Önskar

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Fick 5,5% ränta för att låsa pengarna 1…

Fick 5,5% ränta för att låsa pengarna 1 år. Svårt att hitta den räntan hos en bank.

2 februari 2026

Hej Johan,

Stort tack för ditt omdöme! Kul att höra att du är nöjd med räntan på SaveLend Fast.

Du är varmt välkommen att även utforska våra andra produkter – du kan läsa mer om dem på vår hemsida www.savelend.se.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Schysst och relativt stabil avkastning

Schysst och relativt stabil avkastning. Finns ett bra utbud för olika typer av investerare (gällande bindningstid och risk). Den största (och viktigaste) förbättringspunkten är relaterat till nästan obefintlig informationsdelning gällande ”icke-konsument krediter” vid betalningssvårigheter/förseningar. Här finns det klar förbättringspotential

4 februari 2026

Hej Johannes,

Tack så mycket för ditt omdöme och din feedback! Kul att du uppskattar avkastningen och utbudet.

Vi tar med oss dina synpunkter kring informationsdelning.

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på info@savelend.se

Ha en fin dag!

Mycket nöjd.

Har haft min placering på fastränte konto under ett år och tycker att det fungerar utmärkt. Blev erbjuden att fortsätta med placeringen med en ännu bättre ränta så jag har verkligen inget att klaga på.

3 februari 2026

Hej Björn,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Kul att höra att placeringen fungerat utmärkt under året och tack för att du väljer att fortsätta spara hos oss!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Väldigt bra som diversifierande…

Väldigt bra som diversifierande placering till börsen. Räntan på Savelend Fast är mycket bra i kombination med dom garantier dom finns i produkten.

2 februari 2026

Antwoord van SaveLend

Stort tack för ditt fina omdöme! Vad roligt att du uppskattar SaveLend Fast som ett stabilt komplement till börsen.

Ha en fortsatt bra dag!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Läser alla negativa kommentarer och…

Läser alla negativa kommentarer och måste agera motvikt. Funkar strålande bara man läser på om premisserna för uttag etc först. Har genomsnittlig avkastning över 10% på fastighetsprojekt

19 januari 2026

Hej Carl,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Kul att höra att du är nöjd med tjänsten och avkastningen. Extra tack för att du lyfter vikten av att sätta sig in i hur det fungerar och läsa på om villkoren. Det uppskattar vi verkligen.

Ha en fin vecka!

SaveLend är oseriös företag

SaveLend är inte seriöst. Min nu döda man finansierade ett bostadsprojekt med 150000 kr år 2022. Dösbo efter honom väntar fortfarande pengarna. Varje gång som krediten löper ut förlänger SaveLand den med olika ursäkter. Ingen ränta för pengarna. Mitt enda möjlighet är att sätta kronofogden på dem. Företag som SaveLend skall inte få exiztera. Vad gör finansinspektionen.

12 januari 2026

Hej Annikki,

Tack för att du hör av dig och ger oss möjlighet att bemöta ditt omdöme.

Vi beklagar den situation du har hamnat i och förstår att den kan upplevas som besvärlig. Vi kan dock försäkra dig om att SaveLend är ett seriöst bolag. Verksamheten står under Finansinspektionens tillsyn och är dessutom noterad på Nasdaq First North, vilket ställer höga krav på transparens och tydlighet.

Samtidigt vill vi vara tydliga med att investeringar i fastighetskrediter alltid innebär risk, precis som vid alla typer av investeringar. Det händer att låntagare får betalningsproblem och att återbetalning då tar längre tid än den ursprungliga löptiden för ett projekt. Förlängningar sker inte godtyckligt, utan är en del av processen för att hantera projektet och maximera återbetalning till investerare. Under pågående hantering kan ränteutbetalningar tillfälligt pausas beroende på projektets status. I vissa fall går låntagare i konkurs, och vid en konkurs kan realisering av säkerheter och återvinning av kapital ta tid. Vi arbetar löpande med uppföljning och hantering för att maximera återbetalningen till investerarna, men tidslinjen påverkas ofta av juridiska processer och externa parter.

Information om status i projekten skickas ut löpande till den mejladress som kontot är registrerat på. Vi rekommenderar att dödsboet kontaktar vår kundservice via info@savelend.se för att få en genomgång av det aktuella projektets läge och vilka åtgärder som vidtas.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Savelend har bedrövlig kreditkontroll…

Savelend har bedrövlig kreditkontroll av sina krediter. Har utestående krediter på Savelend på flera hundratusen som bara sitter obetalda sedan 1-2 år tillbaka i tiden. Går heller inte att sälja.
Varnar er för att låna ut era pengar till Savelend. Finns risk att ni inte får tillbaka dem.

9 januari 2026

Hej P-G,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi förstår att det är frustrerande när återbetalningar drar ut på tiden.

Inför varje lån genomför vi en kreditbedömning enligt våra etablerade processer för att bedöma låntagarens återbetalningsförmåga. Trots detta kan vissa krediter hamna i förfall. När det sker vidtar vi alltid åtgärder för att driva in fordran.

Hur lång tid återvinningen tar kan variera. Fastighetskrediter innebär ofta mer komplexa processer och därför längre handläggningstider än exempelvis konsumentkrediter.

Vi arbetar löpande med uppföljning för att maximera återbetalningen av samtliga krediter. Samtidigt är kreditförluster en naturlig del av sparformen, avkastning och risk går hand i hand. För att vara tydliga redovisar vi därför alltid avkastningen efter avgifter och kreditförluster.

Skulle du ha några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till info@savelend.se.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Deras genomsnittliga betyge säger väl…

Deras genomsnittliga betyge säger väl allt i förhållande till andra möjligheter att placera dina pengar. Undersök först och jämför.

Jag satte bara in några tusen (Det får man ju vara glad för!) för att testa och ingenstans framgår det tydligt att man låser pengarna i många år framöver.

Att ta ut pengarna är en lång process som under 1 år gett 10-20% av pengarna. Resten är fortsatt låsta. Att den förväntade avkastningen (Som till skillnad från att pengarna är låsta, kommuniceras väldigt tydligt) gäller så länge pengar stoppas in.

Jag har sedan 1 år istället försökt få ut pengar och har en avkastning på 1% på 12 månader. Innan dess 5-6% vilket gör att man kan luras (japp) att fortsätta stoppa in mer.

Om ni läser övriga recensioner så är svaren från företaget undvikande och oprecisa, eftersom det inte vill gå in på fakta, där de skulle tvingas antingen ljuga eller svara hur dåligt det egentligen är.

Jag hade under tiden de haft tillgång till mina pengar fått bättre avkastning till lägre risk på ett låst bankkonto.

Börsen är ett bättre alternativ.

7 januari 2026

Hej Lars,

Tack för att du delar din upplevelse så att vi får chansen att förklara hur det fungerar att spara i krediter.

För det första så beklagar vi att tjänsten inte motsvarat dina förväntningar och hur kommunikationen kring uttag och likviditet upplevts. Det tar vi med oss framåt! Att spara i krediter är i regel ett långsiktigt sparande eftersom du investerar i lån med olika löptider, det vill säga kapitalet kommer att vara bundet tills löptiden har löpt ut. Vi erbjuder dock olika produkter där vissa har fasta löptider (Fast och Fastighet) medan andra är löpande (Sparsrategierna). Väljer man sparstrategi kan uttag göras successivt i takt med att kapitalet återbetalas, förutsatt att man stängt av återinvesteringen. Vill man komma ur sin investering tidigare kan man välja att sälja sina krediter på vår andrahandsmarknad. Har man valt att spara i strategin Balanserad kan man dessutom efter varje tolvmånadersperiod avgiftsfritt sälja av investeringar upp till sammanlagt 50 000 kronor. Detaljerad information om varje kredittyp och dess löptider finns under “Genvägar -> Ränterobot -> Inställningar”.

Det är bra att känna till att när du har stängt av dina återinvesteringar för att hämta hem ditt kapital så kommer avkastningen successivt att minska på kvarvarande kapital, eftersom allt mindre kapital arbetar och ränta-på-ränta-effekten avtar. Kreditförluster är en naturlig del av sparformen och i takt med att det arbetande kapitalet tas ut ökar också andelen försenade krediter av totalen, vilket förstås också påverkar avkastningssiffran. Om man vill slippa oron kring kreditförluster finns möjligheten att investera i SaveLend Fast, där vi nu erbjuder 5,5 % fast ränta på 12 månader.

Gällande våra bitvis odetaljerade svar beror det inte på att vi inte kan eller vill vara precisa, utan på att vår verksamhet omfattas av sekretessen och vi får därför inte kommentera kunders kontodetaljer i forum som detta. Detta gäller även ditt konto. Men du får gärna kontakta vår kundservice på info@savelend.se så kan vi gå igenom ditt konto tillsammans och förklara mer ingående hur det fungerar.

Satte in 10 k för tre år sedan

Satte in 10 k för tre år sedan. Knappt växt något. Nu när jag vill ta ut pengarna så är det inte en enkel process att få ut pengarna och de ska även ha en avgift som gör att totalt så går jag minus

6 januari 2026

Hej Leonard,

Tack för att du delar din upplevelse.

Våra sparstrategier har en målavkastning på 6,5–9 % per år beroende på vald strategi (avkastningen är inte garanterad och kan variera över tid, till exempel beroende på när ränteutbetalningar sker). Utifrån ett startbelopp på exempelvis 10 000 kr innebär det ofta en stabil procentuell utveckling, men i kronor blir ökningen per år relativt begränsad om man inte fyller på med mer kapital över tid.

För att slippa avgiften på andrahandsmarknaden kan du också stänga av återinvesteringar och låta kapitalet betalas tillbaka enligt lånevillkoren.

Om du söker en högre förväntad avkastning och är bekväm med en annan risknivå är du välkommen att höra av dig till oss på info@savelend.se så kan vi kika på andra produktalternativ hos oss.

Vi önskar dig en god fortsättning på det nya året!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Kreditförlusterna överstiger med råge…

Kreditförlusterna överstiger med råge inkomster från ränteintäkterna. Vilket gör att jag förlorat pengar istället för tvärtom. Det marknadsförs som ett lönsamt sparande. Min bedömning är att det är det inte. Har därför upphört med mitt sparande.

8 december 2025

Hej Mattias,

Tack för att du hör av dig. Det du beskriver låter tråkigt och vi känner inte riktigt igen oss i det. Det är också svårt för oss att bemöta din feedback utan att veta hur du har investerat ditt kapital. Har du till exempel gjort egna inställningar med större fokus på krediter med högre risk så tittar vi gärna närmare på ditt konto tillsammans med dig för att se vilka justeringar som kan göras.

Hör gärna av dig till oss på info@savelend.se så ser vi till att en av våra kundansvariga återkopplar så snart som möjligt.

Savelend är inte seriösa

Savelend är inte seriösa med sina fastighetsprojekt. De flesta låntagare konkar då savelend inte är tillräckligt hårda med deras krav och utvärderingar. Efter konkurs tar det flera år innan man eventuellt får tillbaks några pengar och löpande uppdateringar från dem är bara att drömma om...

1 december 2025

Hej DyKarN,

Tack för att du hör av dig, vi tar den här typen av feedback på allvar och vill gärna reda ut de uppgifter du lyfter.

Vi delar inte bilden av att vi inte skulle vara seriösa med fastighetsprojekt. Inför varje lån görs en omfattande kredit- och projektbedömning enligt våra fastställda processer, med stöd av vår riskklassificeringsmodell. Du kan läsa mer om hur riskbetygen fungerar här: https://savelend.se/vanliga-fragor/riskbetyg

Samtidigt vill vi vara tydliga med att investeringar i fastighetskrediter alltid innebär risk, precis som vid alla typer av investeringar. Det händer att låntagare får betalningsproblem och i vissa fall går i konkurs, och vid en konkurs kan realisering av säkerheter och återvinning av kapital ta tid. Vi arbetar löpande med uppföljning och hantering för att maximera återbetalning, men tidslinjen påverkas ofta av juridiska processer och externa parter.

Sen håller vi inte med dig om påståendet att “de flesta låntagare går i konkurs”. Längst ner på den här sidan kan du se sammanställning över förmedlade och återbetalda fastighetslån sedan SaveLends egen förmedling av fastighetskrediter började: https://savelend.se/produkter/fastighet

Vi kan tyvärr inte kommentera enskilda projekt i detta forum men du är alltid välkommen att kontakta info@savelend.se om du har frågor om ett specifikt projekt.

Skulle aldrig rekommendera

Skulle aldrig rekommendera. Har haft pengar investerade som var otroligt svåra att inkassera till konto. Detta var för cirka 4 år sedan men av övriga recensioner att döma har detta inte åtgärdats ännu.

30 november 2025

Hej Sami,

Tack för att du delar din upplevelse. När du skriver att pengarna var “otroligt svåra att inkassera” vill vi gärna förstå exakt vad du syftar på, eftersom det kan handla om olika saker (t.ex. uttag till bankkonto, verifiering/registrering av bankkonto). Utan mer information kan vi tyvärr inte bemöta eller utreda ärendet här i kommentarsfältet.

Vår ambition är förstås att uttag och överföringar ska fungera smidigt, och om något brister vill vi fånga upp det och förbättra. Så mejla oss gärna på info@savelend.se så hjälper vi dig!

Skojare

Skojare, omöjligt att komma ur på kort sikt. Du sitter fast med en del av ditt kapital minst 5+ år efter "begäran" om avslut

20 november 2025

Antwoord van SaveLend

Tack för att du hör av dig så att vi får möjlighet att hjälpa dig.

Om du önskar att komma ur din investering hos oss så erbjuder vi en andrahandsmarknad där man kan lägga ut sina krediter till försäljning. Hur snabbt en försäljning sker beror på efterfrågan vid tillfället men just nu går det i många fall att sälja sina krediter samma dag.

Här kan du läsa om hur andrahandsmarknaden fungerar https://savelend.se/faq-categories/andrahandsmarknad. Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till vår support på info@savelend.se

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Investerad både i fast ränta med olika…

Investerad både i fast ränta med olika löptider och balanserad. Nöjd kund

6 november 2025

Hej Johan,

Tack så mycket för att du delar med dig av din positiva upplevelse! Det gläder oss att höra att du är nöjd med både ditt sparande i SaveLend Fast och i strategin Balanserad.

Ha en fin måndag!

Klockrent med sparstrategier

14 oktober 2025

Hej Simon,

Tack så mycket för ditt fina omdöme! Vad roligt att du uppskattar våra sparstrategier. Om du är intresserad av våra andra produkter är du varmt välkommen att läsa mer på vår hemsida www.savelend.se eller kontakta oss på info@savelend.se.

Bra alternativ för ränteplacering

Bra alternativ för ränteplacering! Har sparat både i de olika strategierna, fasträntekonto och projekten under flera års tid och ser det som en självklar del av mitt sparande.

3 oktober 2025

Hej Thomas,

Tack så mycket för ditt fina omdöme och för att du har valt att spara med oss under flera år! Väldigt kul att höra att du ser SaveLend som en självklar del av ditt sparande.

Ha en fin måndag!

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.