1. Hobbywinkel
  2. Kunsthandelaar
  3. Kunstenaarsmaterialen winkel

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Schleiper offers you the largest selection of artist materials (fine arts, graphic arts, decorative arts) and frames

2,0

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Onvriendelijk personeel

Ik heb onlangs een groot paneel gekocht bij Schleiper en was alles behalve tevreden over de service. Bij mijn vraag of er een handvatje kon gemaakt worden met plakbond- aangezien het paneel erg groot was- werd ik zeer bot afgewezen: "neen" luidde het zonder enige uitleg of klantvriendleijke houding. Toen ik aangaf dat ik de houding van het peroneel niet erg klantvriendelijk vond werd er niet op in gegaan. Maar het bleef daar niet bij. Onderweg naar huis viel het paneel uit de zak,omdat het blijkbaar biet goed beplakt of vastgemaakt was door het personeel. Het resultaat, veel moeite , vervelend gedoe en mogelijke schade. Dit vond ik bijzonder tekortschietend voor een winkel die zichzelf positioneerd als specialist in kunstenaars-en hobbybenodigdheden. Kortom: de hulp van het personeel ontbrak, de verpakking was onvoldoende en de behandeling van de klant lied duidelijk te wensen over. Op basis van deze ervaring zal ik in de toekomst geen bezoeken meer brengen aan Schleiper te gent. En o ja het was een oudere mandie niet vriendelijk was!

25 oktober 2025

Ik ben hIer al klant van 1998 dus dat…

Ik ben hIer al klant van 1998 dus dat is al 25 jaar. Ik ben heel tevreden over de winkel. Zeer groot en gevarieerd aanbod. Ik heb ooit ergens anders iets goedkoper gevonden en ben toen bij hen geweest. Ze hebben voor mij de prijs verlaagd. Ze zijn daar heel correct in. Ik vind ze helemaal niet onvriendelijk en verschillende mensen werken daar al jaren. Er is altijd wel iemand die voldoende weet om je te helpen. Er is een leuke sfeer in de winkel. Ik kom er heel graag. (Gent) Veel liever dan bij de concurrent verder in de straat.

19 januari 2024

Onbereikbare klantenservice

Mijn bestelling bij Schleiper is door de bezorgservice DHL kwijtgeraakt. DHL geeft aan dat de afzender van het pakket een onderzoek naar het pakket moet instellen en zodoende probeer ik nu al een dikke week in contact te komen met iemand bij Schleiper. Ik heb meerdere berichten via de website verstuurd en emails zonder enige respons, en heb zelfs meerdere keren gebeld naar een van de winkels. Die verbinden je door naar de klantenservice van de e-shop express maar op dat nummer wordt nooit opgenomen en er speelt enkel een bandje. Ik mag redelijkerwijs verwachten dat ik als betalende klant onderhoud kan plegen met een klantenservice bij problemen met het leveren van door mij betaalde producten, maar het tegendeel blijkt waar. Als er niets fout gaat met de bestelling wordt er snel geleverd door Schleiper, maar u bent gewaarschuwd. Voorlopig is mijn pakket al een dikke week kwijt en is er vanuit Schleiper totaal geen zicht op het zoeken naar een oplossing, zij het opnieuw versturen van mijn bestelling, of het retourneren van het aankoopbedrag.

12 augustus 2022

Slechte zaak!

Wie koopt hier nog?? Verschrikkelijke manager, irritant beleid! Ik zet hier nooit nog een voet binnen. Zelfs dat ene sterretje zijn jullie niet waard! Spijtig voor het vriendelijke personeel.

7 juli 2022

Misverstand ?

Ik ben altijd al zeer tevreden geweest over deze winkel, maar toen ik er gisteren waterverf wou kopen kon ik niet hetzelfde zeggen. Toen ik deze morgen mijn zakje openmaakte kwam ik tot de ontdekking dat er maar 2 kleuren in zaten terwijl ik er 3 had betaald.
Het kan een vergissing zijn geweest maar het blijft wel heel vervelend.

8 augustus 2021

Ik ben al vele jaren (tevreden) klant

Ik ben al vele jaren klant (zo'n 27 jaar). Soms kom ik hier vaak, soms een hele tijd niet.
Tot nu toe werd ik steeds goed geholpen als ik vragen heb. Ik vind dat het personeel wel degelijk weet waarover ze het hebben.
Ik liet ook al 2x iets inkaderen en dat werd professioneel begeleid en afgewerkt.
Ik vind het assortiment ook enorm groot. Ik vond nog nergens in de regio Gent een beter assortiment van kwalitatief materiaal. Of ze het goedkoopst zijn wil ik betwijfelen, maar de kwaliteit van wat wordt aangeboden staat boven kijf.
De man aan de kassa enkele dagen geleden was niet van het meest hartelijke soort, maar ook niet onvriendelijk.
Ik kan me niet vinden in de erg negatieve recensies hiervoor.

15 mei 2021

Als je Schleiper intikt in Google zie…

Als je Schleiper intikt in Google zie je al meteen de website met daaronder (of boven) 'Schleiper: de beste prijzen (ofwel Schleiper: Meilleurs Prix).
Nu weet ik dat Schleiper zeker niet de goedkoopste kunstenaarswinkel is en op zich heb ik dit nooit erg gevonden. Je vindt er meteen wat je nodig hebt. De klantenservice in Gent laat toch wat aan de verbeelding over maar onlangs had ik het genoegen om een bezoekje te brengen in Kortrijk en daar ben ik hartelijk geholpen en met een glimlach ontvangen aan de kassa.

MAAR
Ik kocht deze week voor het eerst een pul silicone om een mal te maken van een sculptuur. Het prijskaartje hiervan was 182 euro, veel geld maar ik wist dat dit geen goedkope opdracht ging zijn.

Maar dan zie ik dat Vosschemie dit zelf verkoopt aan 111 euro. Ik had dit uiteraard via de onlineshop van Vosschemie kunnen bestellen maar het moest allemaal snel gebeuren en dus voila, dan maar naar Schleiper.

Bij dit enorme prijsverschil stel ik mij gewoon grote vragen. Dit geldt trouwens voor veel van hun producten. Ik betaal graag iets meer in een winkel die alles hebben maar het verschil in prijs is gewoon te groot.

Enfin, een gewaarschuwd kunstenaar is er twee waard... ik heb voor mijn laatste inkopen 460 euro betaald en wat bleek? Ik kon alles verkrijgen aan +- 288 euro. Inderdaad, dan moet je wel hier en daar je spullen bestellen. Maar het prijsverschil is wel even slikken.

30 december 2020

Niet welkom als nieuwe klant

Enkele weken geleden wat verf, borstels en andere gekocht. Echt welkom voelde ik me niet. Ik stelde me voor als nieuw in schilderkunst en info was zeer beperkt. Zo vroeg ik info betreft penseel om zeer fijne strepen te schilderen en hebben ze helemaal niet aangeboden wat het moest zijn, heb later op internet en door mijn leraar ontdekt.
Aan de kassa vroeg ik of ze ook met een klantenkaart werken waarop de kassierster ja zei verder tikte mij bonnetje gaf " aub 89€, volgende keer als u komt vraag u klantenkaart voor dat u naar de kassa komt".
Naar mijn mening zouden ze gedacht hebben van die nieuweling gaat het toch opgeven en zal geen klant worden. Wel!! Ze hebben het mis, want het schilderen zit in mij, heb enkele schilderijtjes gemaakt en heb een privé leraar en stoppen met schilderen zeker van nooit. Ze zijn een goede klant kwijt. Ik bestel nu online of naar de scheldestraat in Antwerpen ook winkel.
Dus praten jullie maar lekker voort aan de kassa onder collega's, ik zal jullie zeker niet meer lastig vallen. Mijn excuses an de kassiersters dat ik jullie gesprek onderbrak.
Online zijn ze ook niet veel beter zo te lezen. En dat ze niet de beleefdheid of interesse hebben om de ontevreden klanten een woord uitleg te gevenen of te verontschuldigen voor het ongemak zegt genoeg dat de management volledig fout zit.
Mijn leraar die les heeft gegeven in kunstacademie is ook niet te spreken over schleiper.
Vanaf nu zal ik elke mislukte schilderij een schleiper noemen.
Spijtig wel, want is dicht bij mij thuis en is een mooie winkel enkel de management zit zo Fout. Je voelt dat de eigenaar niet aanwezig is en een zeer onbekwaam iemand de leiding heeft.

14 februari 2020

Lang wachten en onduidelijke levertijden

Ik heb dezelfde ervaring. Ik wacht al zeven weken op een levering van Schleiper. De aanvankelijke verwachte levertijd is inmiddels al wekenlang overschreden. Dit komt doordat één product niet direct op voorraad is. Al twee weken staat er nu dat dit product alsnog binnen 48 uur beschikbaar zal zijn. Dat is dus onwaar want het is nog steeds niet beschkbaar. Op mails wordt niet gereageerd en het telefoonnummer van de internetnetwinkel wordt niet opgenomen. Ik heb maar de echte winkel in Brussel gebeld, en kreeg te horen dat de behandelaar van de internetbestelingen er pas over een aantal dagen weer is.

Heel slecht is dat er bij de bestelling niet wordt aangegeven of een product op voorraad is en wat de verwachte levertijd is. Ook als de bestelling is gedaan, blijken de verwachte levertijden niet te kloppen. Uiteindelijk heb je geen idee wanneer je spullen geleverd zullen worden. Er wordt niet gereageerd op mails of telefoontjes, dus annuleren of omwisselen voor een ander artikel kan ook niet.

Ik bestel veel op internet en ik heb eigenlijk nog nooit zo een slechte ervaring gehad. Ik hoop dat ze in staat zijn te verbeteren, maar gezien de evaluatie van een andere gebruiker van een jaar geleden, verandert er weinig ten goede bij Schleiper.

18 juli 2011

Ongeleverde producten, geen reactie van klantenservice

In december 2009 een order geplaatst in de Schleiper webshop voor teken- en schildermaterialen omdat ze een erg breed assortiment hebben. Rond 18 januari ontving ik een deel van de bestelde producten. Helaas was niet alles op voorraad en waren een paar kleine producten gebroken aangekomen.

Tot op heden zijn de missende producten nog niet verzonden, ondanks herhaaldelijke emails van mijn kant naar verschillende e-mail adressen van Schleiper. Ook geen reactie op invullen contactformulier op website.

Totaalbedrag van mijn bestelling was meer dan € 200, de waarde van de ongeleverde producten € 35.

Erg vervelend om al sinds december (!!) te wachten op een order. Hopelijk krijg ik de resterende producten nog of mijn geld retour.

In 2008 had ik ook al een bestelling geplaatst bij Schleiper, waarbij ik ook enkele maanden moest wachten tot alle producten eindelijk geleverd waren. Erg jammer dus dat dit probleem vaker voorkomt. Bij Schleiper bestel ik in ieder geval zeker niet meer in de toekomst.

10 mei 2010
Reviews in alle talen tonen. (28 reviews)

Is dit jouw bedrijf?

Gratis account aanmaken