1. Voertuigen en transport

SOS Ship Outlet Store is a specialist in used Volvo Penta parts for various engines at competitive prices.  We sell a wide range of Volvo Penta parts for engines in powerboats, motorboats and sailing yachts, both used and new, and currently have over 8000 different parts in stock. We offer fast and reliable delivery to countries within Europe, the UK and to the rest of the world. Picking up at our warehouse in Rotterdam, The Netherlands is also possible.

3,0

Gemiddeld

TrustScore 3 uit 5

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Reageert doorgaans pas na meer dan 1 maand

Ik kocht een carterpan bij de heer Cas…

Ik kocht een carterpan bij de heer Cas (SOS Outlet) voor een bedrag van €395. De carterpan die ik ontving moest nog behandeld worden, dus ik heb deze laten zandstralen en herspoten in de correcte Volvo Penta-kleur. Bij montage bleek echter dat dit niet het juiste onderdeel was voor de motor die wij als bedrijf zouden reviseren.

Na contact per mail vroeg ik of ik het onderdeel mocht terugsturen. Hierop kreeg ik het antwoord: “Ja hoor, ik zoek meteen een andere voor je.”
Het probleem was dat hij dit onderdeel niet op stock had en eerst leveranciers moest contacteren. Omdat het om een groot bedrag ging en wij onze klant niet wilden teleurstellen, besloten wij uiteindelijk onze eigen carterpan te herstellen (lassen) en de aangekochte carterpan terug te sturen.

Cas ging akkoord en ik heb het pakket verzonden met PostNL, zoals ik dat al meer dan 30 jaar probleemloos doe. Het pakket werd zonder verzekering en zonder handtekening verstuurd — exact zoals duizenden andere pakketten dagelijks probleemloos geleverd worden. PostNL bevestigde mij later officieel dat het pakket geleverd is bij SOS Outlet.

Na een week vroeg ik of het pakket was aangekomen. Antwoord: “Nee, nooit iemand gezien.”
Na meerdere telefoons en een grondig onderzoek door PostNL (inclusief de chauffeur) werd mij meerdere keren bevestigd dat het pakket wel degelijk geleverd is.

Vanaf dat moment veranderde het verhaal voortdurend:
• eerst: “Even wachten, komt wel goed”
• daarna: “Je had het verzekerd moeten opsturen”
• dan: “Je had het met handtekening moeten versturen”

Tegen mijn vrouw zei hij dat hij die hele dag niet aanwezig was op het bedrijf,
tegen mij zei hij telefonisch dat hij er voor 9u en na 19u was,
en per e-mail schreef hij dat het bedrijf die bewuste woensdag gesloten was.

Na meer dan vier weken nog steeds geen terugbetaling en geen vervangend onderdeel. Volgens Cas was het probleem “opgelost” omdat hij zogezegd niets ontvangen had.

Na grondig verder onderzoek en het lezen van meerdere (goede én slechte) reviews, moet ik helaas vaststellen dat ik niet de enige ben die dit meemaakt. Daarom schrijf ik deze review en zal ik aangifte doen bij de politie (in België) wegens oplichting en diefstal.

Na vijf weken volledige radiostilte ben ik dit beu. Ik wil hiermee toekomstige klanten waarschuwen.
Ondertussen heb ik andere leveranciers gevonden die sneller, correcter en vriendelijker werken — en bovendien goedkoper zijn.

Mijn ervaring met deze verkoper is uiterst negatief en ik raad iedereen aan hier geen aankopen te doen.

13 januari 2026
Logo SOS Ship Outlet Store

Antwoord van SOS Ship Outlet Store

​Beste Jelle,

Dit is allemaal heel vervelend voor u.
Ik heb u inderdaad geadviseerd om de carterpan te retourneren voor een refund. Dit gebeurt regelmatig en geeft, als dit volgends de afspraken gebeurd, nooit problemen.

De keuze om gebruik te maken van PostNL (vanuit België?) is uw eigen keuze geweest. Om dit pakket te verzenden zonder Track en Trace en ontvangst bevestiging is ook uw eigen keuze geweest!!

Ik heb u, en ook uw vrouw talloze malen telefonisch uitgelegd dat ik de dag waarop de levering plaats zou hebben gevonden, ik afwezig was om in Noord Holland motoren op te halen.
Dadelijks worden hier pakketten afgeleverd n als ik er even niet ben worden deze altijd bij een van de omliggende bedrijven afgegeven en vervolgens krijg ik dan een kaartje in de brievenbus met het huisnummer van waar het pakket is afgeleverd.
Soms ligt het pakket bij een service punt, waar ik dat dan later kan afhalen en soms wordt het pakket later alsnog aangeboden.
Helaas niets van dat alles.
Dit heb ik u ook vriendelijk aan de telefoon uitgelegd.

U kunt mij nu van alles verwijten, maar uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor het retour zenden van een verkeerd besteld onderdeel.
Als u kiest voor een verzendoptie zonder Track en Trace en/of verzekering en een ontvangstbevestiging is dat uw keuze.
Als dan de levering vervolgens om wat voor reden dan misgaat, moet u niet mij maar uzelf hiervoor blamen.

Ik begrijp uw frustratie hierover, maar weiger om hiervoor uw zondebok te zijn en uw beschuldiging van fraude, diefstal en oplichting gaat mij toch echt veel te ver!!
Als u, zoals u bij ons laatste gesprek zei "iets stoms doet" moet u zelf de verantwoording nemen en dit niet doormiddel van een review op mij afschuiven!!

Een geweldige service

Een geweldige service! Ik had een keerkoppeling nodig en Cas hielp me om het juiste gereviseerde type voor onze motor uit te zoeken. Toen uiteindelijk bleek dat de koppeling een lekkende pakking had vergoede Cas meteen en zonder dat ik er om hoefde te vragen de kosten van de monteur die de reparatie voor ons verricht heeft. Ontzettend correct en een hele fijne ervaring. Als ik ooit onverhoopt weer iets nodig heb weet ik waar ik vertrouwd terecht kan. Cas, heel erg bedankt nogmaals gr Ben

21 mei 2025
Logo SOS Ship Outlet Store

Antwoord van SOS Ship Outlet Store

Dag Ben,

Sorry voor de late reactie.
Ik had geen account op TrustPilot

Bedankt voor uw beoordeling.

groet
Cas

Reviews in alle talen tonen. (3 reviews)