Al meer dan 2 jaar schimmel door mijn helen huis stadsgenoot doet niks .mijn kind van 14 jaar .heb nu astma. En nog doen ze niks. schande. Soms sturen ze mensen maar doen niks het zijn asociale mensen... Toon meer

Ik woon al 24 jaar in de flat Wyber 3 nog nooit is er in deze jaren aan de binnenkant van de flat iets gedaan behalve een nieuwe lift. In de centrale hal beneden ziet het er niet uit alles scheur... Toon meer

1. Woningbouwvereniging

Stadgenoot is een Amsterdamse woningcorporatie.

1,7

Zeer slecht

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Al meer dan 2 jaar schimmel door mijn…

20 maart 2026

Hoi Gerrit,

Je hebt schimmel door je hele huis en je hebt het gevoel dat Stadgenoot hier niks aan doet. Dat is niet fijn. Jouw situatie is bij ons bekend. Onze collega's zijn hier een aantal keren voor langs geweest. En aanstaande donderdag komt er nog een keer een collega langs. Het is belangrijk om de woning elke dag te ventileren. We hebben nog meer tips om vocht en schimmel tegen te houden op een rijtje gezet: https://www.stadgenoot.nl/voor-huurders/reparaties-en-onderhoud/alles-over-onderhoud/vocht-en-schimmel

Met stadgenood is alles wat moet je…

Met stadgenood is alles wat moet je hebben, (servie) niks krijgen aleen maar duur huur betalen, ik heb 4 jaar wachten tijd om meganische vintilatie te installeren. Ik vraag bij spoed voor water leakage , zeggen ze na 3-4 dagen,
Ik moet 3-4 dagen en nacht mijn lekage, met emer vanngen en gooien. 🫢🫢🤔🤔 Ik heb geen woorden die voor stagenood geschikt is.

12 maart 2026

Antwoord van Stadgenoot

Beste Furtuna Kudus, je hebt bij ons niet de reactie gekregen waar je op hoopte. Misschien was het posten van deze review voor jou voldoende geweest. Graag komen we met jou in contact om te kijken of en hoe we je kunnen helpen. Daarvoor hebben we jouw adresgegevens nodig. Spoedreparaties nemen we heel serieus en lossen we snel op. Neem alsjeblieft contact met ons op via onze Klantenservice. Dan kunnen we op zoek naar een oplossing. Kijk op: www.stadgenoot.nl/contact.

Waardeloos

Waardeloos. Dagelijks ernstig geluidsoverlast waardoor meerdere bewoners niet meer normaal kunnen leven (verstoord slaapritme, stress, etc.). Meerdere malen een melding gemaakt, maar deze lappen zij blijkbaar aan hun laarzen. Totaal niet proactief waardoor ik er zelf steeds achteraan moet gaan, terwijl ik hier geen tijd voor heb.

1 januari 2026

Antwoord van Stadgenoot

Beste Rosanne van der Plas, u ervaart overlast van uw buren en dat verstoort de slaap en geeft stress.

Wij raden u aan om eerst hulp te vragen bij BeterBuren via de website beterburen.nl. Een buurtbemiddelaar kan u helpen.

Uw meldingen bij Stadgenoot pakken wij serieus op. Onze wijkbeheerder kijkt wat er speelt en we gaan in gesprek met de bewoners. Soms is de situatie complex en is er meer nodig.

Wanneer u ernstige overlast heeft, is het slim dat u ook contact opneemt met de politie en met het Meldpunt Zorg & Woonoverlast van de Gemeente.

Meestal helpt als Stadgenoot of Beterburen ingrijpt. Maar soms niet. Helpt echt niets meer? En heeft u alles geprobeerd om van de overlast af te komen? Dan kan Stadgenoot de rechter vragen om uw buren uit de woning te zetten. Dit doet Stadgenoot alleen bij heel ernstige overlast.

Goed om te weten: wij hebben dan bewijs van de overlast nodig. U kunt dit inleveren bij Stadgenoot. De rechter beslist uiteindelijk of we de veroorzaker van de overlast uit huis mogen zetten.

Schandalig

Wat een vreselijke woningbouw
In tijd van nood niet te bereiken

15 januari 2026

Antwoord van Stadgenoot

Beste Eva, je hebt ons niet kunnen bereiken in de snelheid die je hoopte. Deze week was het erg druk bij onze Klantenservice. Onze wachttijd is gemiddeld 5 minuten. Via Mijn Stadgenoot kun je elk moment een melding doen, ook bij spoed. Misschien was jouw negatieve review hier posten voor jou voldoende. Maar weet dat we je heel graag willen helpen via onze Klantenservice.

een bedrijf die telefonisch bijna nooit…

een bedrijf die telefonisch bijna nooit te bereiken is 1 telefoniste voor meer dan 100.000 huurders en die is op wintervakantie ze zouden die shit directeur moeten ontslaan wat een ongelooflijke slechte systeem 29 min wachten en alsnog wordt de tel niet opgenomen. zwerfhonden worden beter geholpen dan huurders bij stadgenoot schandalig nr 1 shit orginasatie van NL. respectloos naar de huurders

9 januari 2026

Beste Sammi mario,

Het is niet fijn als het aanvoelt dat we telefonisch bijna nooit bereikbaar zijn. Begin januari duurde het iets langer om onze collega's van de Klantenservice telefonisch te spreken. Dat was niet prettig voor onze huurders, dat realiseren we ons. Dat is gelukkig nu niet meer zo. Mocht je vragen voor ons hebben dan kun je ook kiezen voor de opties live chat, of whatsapp. Of je kunt ervoor kiezen om teruggebeld te worden. Hier vind je alle opties: https://www.stadgenoot.nl/contact

Stadgenoot blijft deze praktijk hanteren: geen foto's van hun aangeboden sociale huizen

Stadgenoot blijft deze praktijk hanteren: geen fotos van hun sociale woning te publiceren met het excuse dat 'woning nog bewond is'/ Heel apart dat alle andere corporaties deze problemen niet hebben, alle stadgenoot. Belachelijk respectloos en klant onvriendelijk: Stadgenoot plaats bijna nooit foto's van aangeboden sociale woning ( allen van de straat) en ook geen data voor bezichtiging op de announce. Dat beteken Stadgenoot behandel mensen dat een sociale woning nodig hebben als minderwaardig; ze moet gewoon een huis accepteren zonder de huis te zien. Of wel, je mag natuurlijk het inschrijven voor bezichtiging maar deze beslissing moet je hellemaal blind doen. En mocht je de huis niet accepteren voor dat je weet dat je toch het huis krijgt ( DAK straf system voor mensen met een minder beurs) dan pech! Verlies je een punt! Stadgenoot maak het DAK straf system nog extra zwaar qua straf, het is en 'classist' system: mensen met een minder beurs zijn gewoon minder en dus moeten boeten. Punt out. En dan nog alle documenten... zoals het duur betaalde boekhouder verklaring....Zou deze corporaties de belasting dienst niet vertrouwen? Want definitief belasting van afgelopen jaren is niet genoeg.... Ook apart dat ook als je niks verdiend, mag je toch inschrijven voor een sociale woning. Dus waroom zou de verklaring van de boekhouder nodig zijn?????? Om de boekhouders rijk te maken? Want het verklaring kost rond 450 euro en de een van paar maand geleden is niet geldig. Het is werkelijk triest hoe deze land toelaat dar deze corporaties mensen straffen als ze iets van sociale hulp nodig hebben, met nog meer wantrouw en kosten hun opleggen en hun nog verder 'helpen' om dieper in het schuld te raken...

6 januari 2026

Beste Rose,
Dat je geen binnenfoto's van een woning kunt zien is niet fijn. Je hebt ons dit eerder laten weten. We proberen waar dit mogelijk is onze processen te verbeteren. We hebben ons beleid aangepast en maken nu van alle woningen waar kan foto's van de binnenkant. Dit kan dus alleen als de vertrekkende bewoner hier toestemming voor geeft. Het is fijn dat je dan ook de binnenkant van de woning kunt zien. Als je vragen voor ons hebt kun je altijd contact met ons opnemen. Dat telefonisch, via live chat, of via Whatsapp. Je vindt al onze contactmogelijkheden hier: https://www.stadgenoot.nl/contact

Waardeloze wbv

Ergste wbv ooit als ik verhuis nooit meer een woning van stadgenoot. Racistisch zootje. Ze horen een kant van buren hun verhaal en ze geloven ze ook nog dat we overlast veroorzaken. Ben er helemaal klaar mee met stadgenoot en die dame en heer ook die aan me deur kwam ook die over overlast gaat

16 december 2025

Antwoord van Stadgenoot

Beste Patricia, een melding van overlast nemen we serieus. En we vragen alle betrokkenen wat er speelt. Jouw opmerking over racisme past niet bij Stadgenoot. Misschien is posten voor jou hier nu voldoende. Je kan ook altijd een officiële klacht indienen. Dat kan via: https://www.stadgenoot.nl/formulier/formulier-klachten

Mijn verwarming doet het niet goed

Mijn verwarming doet het niet goed. Ik zit gewoon weg in de kou. Feenstra gebeld en die komen pas 5 jan 2026.
De woningbouw gebeld hierover. En ze doen er niet tegen. Een huurder die al ziek is mag lettelijk in de kou blijven zitten tot 5 jan.
Wat is dit voor een assoiaal woningbedrijf. Daarbij loop ik al 5 jaar met een stank probleem waar ze ook al niets aan doen. Ik ben al met een advocaat aan de gang.
Want ik ben alleen maar zieker geworden door dit woningbedrijf.
En als ik deze zaak tegen dit assoiale woningbedrijf win.
Gaar ze dat echt een goeds vermogen kosten.

19 december 2025

Antwoord van Stadgenoot

Beste Andries Wijnand, in de kou zitten met een verwarming die het niet goed doet is niet wat u wilt. Onze collega heeft hierover 2 weken geleden contact met u gehad. En op dat moment was er geen verdere actie nodig. Mocht het toch zo zijn dat er wel een actie nodig is vanuit ons, laat het ons dan gerust weten door contact met ons op te nemen via: https://www.stadgenoot.nl/contact.

Onbetrouwbaar

Onbetrouwbaar, zeer slechte service reparaties. In het verleden 2 x zitting bij Ombudsman gehad en talloze klachten ingediend. Nu lekkage douchewater bovenburen in mijn toilet. Fa Interans bevinding granieten vloer & tegelmuren moeten worden vervangen. Zwaar verouderd. Heeft Stadgenoot de douchevloer laten schuren en met hars laten behandelen. Totaal niets verbeterd. Talloze keren gebeld. Een en al onduidelijkheid & er gebeurt helemaal niets. Zeer onhygiënische situatie, douchewater met bacteriën, zeepresten, wie weet wat nog meer. Ziekmakend en schimmel vormend. Nu al langer dan 3 maanden in deze situatie.
Klacht al ingediend, hoop dat het helpt!
Voor deze klacht niet bij de Ombudsman geweest, dat waren eerdere klachten.
Die zijn destijds prima opgelost door de Ombudsman. De Ombudsman is inmiddels vervangen door een geschillen commissie las ik.
Mensonterend mijn situatie momenteel die veel te lang duurt. Loze beloftes, je wordt voor de gek gehouden waar je bij staat. Pas na indienen klacht komt er wat schot in de zaak.

5 december 2025

Antwoord van Stadgenoot

Beste bewoner, na contact met ons en de ombudsman is de reparatie nog niet goed opgelost. Dat is niet wat je hoopt. Jouw ingediende klacht is in behandeling en er is contact met jou opgenomen. We bewaken de voortgang van de werkzaamheden en zetten ons in om deze naar tevredenheid op te lossen.

Reparatie verzoek niet goed…en meer.

Reparatie verzoek niet goed afgehandeld. Tweede verzoek niet op gehoord. Zowel qua schimmel als halofoon,
Kan niet elk reparatievrzoek indienen via website, dus bellen. Na 20 minuten nog geen contact.
En zo kan ik nog wel even doorgan.
Mijn ervaringen kan ik niet eens dateren. Lopen eigenlijk van 2010 tot heden.

24 november 2024

Antwoord van Stadgenoot

Beste klant, je reparatieverzoeken worden niet goed afgehandeld. Dat is niet fijn. Graag komen we met jou in contact. Dan kunnen we kijken wat er niet goed is gegaan. Zou je alsjeblieft nog 1 keer contact met ons op willen nemen via een van onze contactmogelijkheden die je hier vindt: https://www.stadgenoot.nl/contact.
Of wil je liever een klacht indienen? Dat kan via ons klachtenformulier: https://www.stadgenoot.nl/formulier/formulier-klachten.
Onze klachtencoördinator neemt dan contact met je op.

Waardeloze woningbouwvereniging

Ik moet 1 ster geven maar beschouw dit als nul sterren. Ik probeer al dagen te bellen. Zijn niet te bereiken. Het is al meer dan een jaar te donker in de trappengang. Zo vaak gebeld/ gereageerd, maar helemaal niks noppes nada. Er wordt niet gereageerd op aanvragen/klachten van bewoners. En maar geld vangen en niks doen. Stadgenoot is afgegleden naar de waardeloze woningbouwvereniging. Wat je ook vraagt, geen reactie. Zelfs de medewerkers van de buitendiensten beamen dit. Zogenaamde bewonersonderzoeken die niks opleveren. En die stomme automatische reacties die Stadgenoot geeft slaat nergens op. Hoe durft Stadgenoot zichzelf nog serieus te nemen!

8 september 2025

Antwoord van Stadgenoot

Hallo Mau, wat vervelend dat je na meerdere malen contact met ons op te nemen, geen reactie van ons hebt ontvangen. Dat is niet fijn. We komen graag met jou in contact. Dan kunnen we meekijken met wat er niet goed is gegaan. We komen graag samen tot een oplossing hierin.
Onze klachtencoördinator neemt dan contact met je op.

Ik wou dat ik 0 sterren kon geven.

Ik wou dat ik 0 sterren kon geven.
Ik zit nu al 2 maanden I de woning en wacht nog steeds totdat de muren en vloeren gerepareerd worden zodat ik kan children children mijn vloer en in kan leggen em mijn nieuwe meubels binnen kan laten komen. 1e maand contact gehad met de verhuurmakelaar die alles afwimpelde en nu al iets meer dan een maand met de woningbouw zelf bezig. Er wordt steeds een opdracht ingepland en vervolgens verdwijnt deze. Ook is er door de woningbouw een kast uit de trappenhal weggehaald en is hierbij (gebroken)glas op de grond terecht gekomen als ik hier dan de woningbouw over bel kring ik te horen dat een van de bewoners het maar op moet vegen. Misschien is het een idee om het op te vegen en dan bij hun op het hoofdkantoor op de grond te gooien en te zeggen er werkt hier vast wel iemand bij stadgenoot die het op kan vegen

21 augustus 2025

Antwoord van Stadgenoot

Hi, je leeft al 2 maanden in afwachting en ongemak en het is niet gelukt om te bereiken wat je hoopte. Het beste is om contact op te nemen met onze Klantenservice en je adres door te geven, dan kunnen we uitzoeken wat hier niet goed gaat. Je mag ook een klacht indienen bij ons via https://www.stadgenoot.nl/klacht. Maar misschien is hier posten voor jou voldoende geweest. We helpen je graag.

Het slechtste woning bouw ooit een ramp…

Het slechtste woning bouw ooit een ramp reageren niet repareren niks en vervolgens als er een uitvoerder en of voorman langs komt dan krijg ik te horen we hebben al je verzoeken binnen gehad maar of ze hebben het personeel niet en of ze geven er geen moer om dus stik er maar lekker in het is nog niet eens 1 ster waardig

3 maart 2025

Antwoord van Stadgenoot

Beste A L, erg vervelend om te lezen dat uw reparatie nog niet is uitgevoerd. U leeft in ongemak en het antwoord dat u van ons kreeg is niet waar u op gehoopt had. Misschien is het achterlaten van de review voor u voldoende geweest. Wij willen u graag verder helpen. Om uit te zoeken waar dit aan ligt hebben wij uw adresgegevens nodig. Wilt u contact opnemen met uw verhaal? Op https://www.stadgenoot.nl/contact#/ vind u alle manieren om contact op te nemen. We horen graag van u.

Onbereikbaar en totaal geen oplossing

Mijn vloerverwarming werkt al sinds januari niet. Ondanks talloze e-mails word ik al maanden bewust genegeerd. Een collega van hen zag dat mijn mails wél binnenkomen, maar Stadgenoot doet er simpelweg niets mee. Ik krijg alleen afwimpelende reacties als “we zijn ermee bezig”, terwijl het probleem volgens hun eigen planning allang (maanden geleden) opgelost had moeten zijn. Er wordt geen duidelijkheid gegeven of het überhaupt ooit nog wordt opgelost. Onbegrijpelijk dat een verhuurder zo met huurders omgaat.

20 januari 2025

Antwoord van Stadgenoot

Beste Tim, bedankt voor je bericht. Dit is zeker niet de bedoeling. Zou je alsjeblieft willen laten weten om welk adres dit gaat? Of willen bellen met onze Klantenservice hierover? Dan kunnen we uitzoeken waarom je nog geen reactie hebt gehad. Alvast bedankt!

Review zijn erg belangrijk voor medebewoners

Dat kan deze Stichting niet zij houden de handen boven de hoofden van wie ze maar willen bewoners hun medewerkers zo te lezen. Schijnbaar ging het goed met de WB tot 2024 als ik de review zo lees is deze bedrijf gaan afglijden. Ik ben blij dat ik nu van WONINGBOUW kan veranderen. Toen ik in 2022 hier kwam wonen had ik geen keus ik kon geen woning van een andere Corperatie huren. Ik meen dat het tot vorig jaar zo was dat je niet naar een woning van een andere Woningbouw kon gaan. Volgens Buurt Team is dat God zij dank niet meer zo ik kan dus weg bij Stadgenoot. En dat doe ik ook zo snel mogelijk was een goede WBV maar kennelijk zijn de goede werknemers weg. Stadgenoot ik was blij met jullie tot ik hier kwam wonen ik voel me hier een buitenlander. Had het maar eerlijk gezegd dat ik de enige Surinamer zou zijn tussen Marokkanen en Turken. Ik vind het erg jammer had voor alles wat ik gedaan had voor Stadgenoot een eerlijke behandeling verwacht. Nee ik heb geen zin in contact ik leef op 1 nier en de strijd tegen darmkanker moet mijn energie besparen om op woningen te reageren en de stress die ik ervaar van de buren die me kennelijk weg willen pesten. Ik vind het niet erg hoor helemaal niet ik ben blij dat ik naar een woning van een andere Corporatie kan gaan.

26 februari 2025

Antwoord van Stadgenoot

Hoi Olga, wat vervelend dat je stress ervaart. Graag komen we met jou in contact. Daar hebben we gegevens van jou voor nodig. Zou je hiervoor nog een keer contact met ons op kunnen nemen via: https://www.stadgenoot.nl/contact.

Of je kunt een officiële klacht indienen via dit klachtenformulier: https://www.stadgenoot.nl/formulier/formulier-klachten.
Dan start onze klachtencoördinator een onderzoek.

Slaap nog liever buiten dan dat ik…

Slaap nog liever buiten dan dat ik oooit nog een huis neem bij stadsgenoot. Elke maand problemen met koud water waar niks aan gedaan word. Je wordt niet serieus genomen en van het kastje naar muur gestuurd. Zowel door hun als feenstra waar ze mee samen werken

4 mei 2025

Antwoord van Stadgenoot

Hoi Hannah, vervelend dat je problemen hebt met koud water. We snappen dat dat echt niet fijn is. En dat je daar boos van wordt. Als we het zo lezen, is het een complex probleem waar meer onderzoek voor nodig is. Maar zonder je adresgegevens kunnen we jouw probleem via deze weg niet oplossen. Wil je contact met ons opnemen? Het komt vast goed. We horen graag van je.

Kan iemand Milos van Stadgenoot in…

Kan iemand Milos van Stadgenoot in Amsterdam Noord ontslaan. Hij kan niet goed werken en is een racist.

2 april 2025

Beste Zatara Dantes,
Op basis van uw naam kunnen wij geen gegevens vinden. Stuur ons alstublieft het adres waar dit over gaat. Wij willen u graag uitnodigen voor een gesprek bij ons op kantoor. Wij willen graag uw kant van het verhaal horen, omdat wij uw reactie niet kunnen plaatsen.

Onze medewerkers behandelen huurders altijd netjes. En wij verwachten ook dat onze huurders onze medewerkers netjes behandelen. De medewerker waar u nu over praat kan zich zo niet verdedigen. Daarom willen wij met u in gesprek, zodat we de situatie kunnen verbeteren.

De afdeling incasso is niet erg capable

De afdeling incasso heeft het niet voor elkaar veel fouten heel veel fouten, de huurder is de dupe en schuldige.
Hun treft geen blaam, service is slecht en de manier hoe je te woord word gestaan is asociaal.
Grof vertaalt, JE HEB JE BEK MAAR TE HOUDEN ANDERS NAAIEN ZE JE DE MAAND ERNA.
schaamteloos hoe ze omgaan met huurders.

23 oktober 2024

Antwoord van Stadgenoot

Beste Marco Leister, voor de reactie neem ik aan dat het gaat om de fout die ons systeem heeft gemaakt in bij het voorschot van de servicekosten. Wij betreuren deze fout enorm. De fout komt door het aanpassen van ons systeem aan nieuwe regels van de overheid. We vinden dit heel vervelend voor u en bieden onze excuses aan. We doen ons best om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Waardeloos bedrijf en service

Waardeloos bedrijf en service. Bij een heftige lekkage wordt verwacht dat de huurder rustig vier dagen afwacht zodat het ‘volgens de normale wegen’ opgelost kan worden. Ondertussen stroomt het water met bakken uit het plafond. Natuurlijk kan ik dat niet laten gebeuren, maar alle kosten mag ik nu zelf dragen omdat Heijmans ‘niet de kans heeft gehad om het op te lossen’. Onacceptabel en absoluut geen begrip voor de situatie van de huurder.

14 januari 2025

Antwoord van Stadgenoot

Beste Rens, wat ontzettend vervelend dat je zo'n grote lekkage hebt gehad. Als we dit zo lezen, lijkt er iets niet goed te zijn gegaan in de communicatie. Maar om erachter te komen wat er precies mis is gegaan en om een oplossing te vinden, hebben we meer gegevens nodig. Zou je contact willen opnemen met onze Klantenservice? Zie: https://www.stadgenoot.nl/contact.

Stagenoot SLECHTSTE …

Stagenoot SLECHTSTE woningbouwvereniging ever !!!

10 januari 2025

Antwoord van Stadgenoot

Beste Eb, wat vervelend om te lezen dat u niet tevreden bent over Stadgenoot. Wilt u wat meer informatie geven? Dan kunnen wij (en de andere mensen die dit lezen) beter begrijpen wat er aan de hand is. We willen u graag helpen. Dus hopelijk stuurt u nog een bericht of neemt u contact op met onze Klantenservice.