Wees geen dief van je eigen portemonnee
Ik heb meer dan €1000 neergelegd voor The Branded Circle. Gelukkig was ik zelf nog wijs genoeg de andere 6000 euro over te maken. Dat is geen klein bedrag. En als je dat bedrag neertelt, mag je verwachten dat je waar voor je geld krijgt. Dat is niet wat er gebeurde.
De cursus voelt aan alsof hij halverwege is stopgezet. Na elke video zit je met meer vragen dan antwoorden, omdat de diepgang simpelweg ontbreekt. Onderwerpen worden aangestipt, maar nooit echt uitgewerkt. Voor een cursus op dit prijsniveau is dat ronduit onacceptabel.
Maar wat me het meest heeft gestoord, is het gedragspatroon erachter. Zolang er kans was op meer geld, was de betrokkenheid in de community aanwezig. Zodra duidelijk werd dat er geen extra geld meer te halen viel, verdween die betrokkenheid als sneeuw voor de zon. Vragen in de community bleven onbeantwoord. Je bestaat simpelweg niet meer voor ze.
Dit is geen cursus, dit is een verkoopmodel waarbij de cursus bijzaak is. Shayan en Thomas zijn goed in één ding: geld ophalen. Het leveren van een compleet, eerlijk en ondersteund product? Dat is een ander verhaal.
Bewaar je geld. Of investeer het in iets waarbij de makers nog achter je staan nadat de betaling is verwerkt.