Slecht bereik
Een Veeley v5 gekocht bij een mooi bedrijf. Echter is dit bedrijf niet meer werkzaam in de electrische steps. Het probleem begon al snel wanneer ik merkte dat de actieradius van de beloofde 35 niet gehaald werd. Ik snap dat daar ca 10km vanaf gehaald kan worden en was tevreden geweest met tussen de 20 en 25 km, echter kom ik net aan de 15 km MAX bij elke manier van rijden. Na 8km gaat de snelheid zelfs regelmatig terug van 25km p/u naar 12km p/u. In eerste instantie gaf het bedrijf aan dat ik de accu in moest laten werken. Helemaal moest volladen en dan helemaal uit moest rijden tot 0% en dat voor een week lang. Dat is gedaan. Ik heb hierbij met GPS mijn afstand bijgehouden om te zien of ik meer bereik kreeg per keer. Dit was het geval, ik ging van 10km bereik, naar 15km bereik gemiddeld. Echter verder dan dat kwam het niet. Daarna heb ik meerdere keren met het bedrijf waar ik hem heb gekocht contact gehad om te zoeken naar een oplossing. Ik step op een vlak landschap met asfalt fietspaden en voornamelijk rechte stukken (meest optimale situatie zou je denken), dus het moet de step wel zijn. De step is vervolgens bij het bedrijf achter gelaten en ze hebben er een andere batterij in gehad. Ze hebben het getest en kwamen op dezelfde resultaten als ik uit. Niet meer dan 15km bereik. In welke situatie dan ook. Toch blijft Veeley zelf volhouden dat het aan het gebruik ligt en willen ze het niet oplossen, Ik ben hier niet blij mee, want ik moet hem te vaak opladen nu en kan hem niet voor woon werk verkeer gebruiken. Dit krijgt dan ook nog een vervolg.